Nakon što smo se krajem srpnja oprostili od igrača koji više nisu dio plave svlačionice, a prošli tjedan objavili smo prva pojačanja, sada ćemo – ovaj puta u jednom tekstu – predstaviti igrače koji će i iduće sezone nositi sveti dres!

Počnimo od vratarske pozicije na kojoj će „jedinicu“ i dalje držati Mario Herceg, 32-godišni Ljubušak koji je u prošloj sezoni oduševio Dinamove navijače i dodatno ih razveselio jer će još najmanje jednu sezonu biti dio naše momčadi.

Odlaskom Karla Maloševca u Belgiju te Pave Mudronje u privremenu mirovinu, Hercegove zamjene bit će iskusni zagrebački golmani Ivan Pavlić i Antonio Vuk, koje smo predstaviki u pojedinačnim intervjuima.

Podsjetimo, još prošle sezone od kluba se oprostio Tomislav Hercigonja koji je prešao u Petrinjčicu, a u kadru otad nije ni legenda kluba Danijel Bešlić koji je bio s nama od prvog dana funkcioniranja kluba prema članskom modelu.

Napadom i obranom i iduće sezone dirigirat će Davor Kanjuh. O najboljem strijelcu i asistentu kluba ne trebamo trošiti previše riječi, osim da nam je iznimno drago što je produžio ugovor s Plavima.

Iduće sezone još veću minutažu na poziciji „zadnjeg“ trebao bi dobiti „srebrni junior“ Mateo Mužar kojem će ovo biti već treća sezona u seniorskom futsalu. Prošlu je okrunio s četiri pogotka, a vjerujemo da će, s većom odgovornosti, u idućoj sezoni imati još više prilike za iskazivanje svojeg talenta.

Na desnoj strani napada i iduće sezone gledat ćemo „bombardera“ Kristijana Grbešu koji je u 9 proljetnih utakmica zabio 8 pogodaka i stigao do gotovo pogotka po utakmici.

Iduće sezone na velika vrata u prvu momčad ulazi i jedan od najtalentiranijih juniora, Filip Novak koji je debi u prvoj momčad upisao prije godinu i pol (Jesenje 4:0), a prošle je sezone u osam navrata bio u zapisniku utakmice.

Odlaskom Roberta Grbića, Ivana Šulentića i Vite Gagulića nastala je rupa na lijevoj strani koju će popuniti mladi Zadranin Toni Vučković (najbolji strijelac juniora u prošloj sezoni) te dva pojačanja čija ćemo imena objaviti u idućim danima.

Što se centarforske pozicije tiče, tu promjena neće biti. Produžena je suradnja s Mihovilom Prgometom (sedam pogodaka prošle sezone), još jednim „srebrnim Latvijcem“ Jakovom Mudronjom (pet pogotka prošle sezone), a još najmanje jednu sezonu gledat ćemo Hrvoja Penavu, inače drugog najboljeg strijelca u povijesti kluba sa 73 pogotka.

Za kraj, stručni stožer “pojačan” je za trenera kadeta, Nikolu Grgića koji će u idućoj sezoni obnašati ulogu pomoćnog trenera Alenu Jukiću koji će, uz prvu momčad,  i dalje voditi i juniore. Trenerica za kondicijsku pripremu bit će Petra Mandić, a fizioterapeutkinja i dalje ostaje Tina Krmpotić.

Dinamo – to si ti!