Poraz u Dvojci za oproštaj od domaćih utakmica u 2022. godini. Iako je Dinamo odigrao dobru utakmicu, taktički zrelu, nedostajalo je mirnoće u realizaciji koja nas je u konačnini koštala tri boda. Iako je Dinamo kroz utakmicu stvorio više šansi, Crnica je svoje iskoristila te se u Šibenik vraća s tri boda.

U prvom poluvremenu utakmice nismo vidjeli golove, ali vidjeli smo tvrdu i taktički zrelu igru s obje strane.

Iako bez golova, utakmica nije bila bez prilika. Dojam autora je da je Dinamo bio malo konkretniji te se našao u više prilika nego Šibenčani.

Nekoliko puta probali su Plavi opasnim udracima Čekola, Novaka, Posturžina i Perić, no lopta je odsjela ili u bloku ili obranom reprezentativne jedinice Luketina.

S druge strane, najopasniju šansu imao je Knežević koji nije uspio zahvatiti loptu u šestercu i bivši Dinamovac Mudronja čiji je udarac glavom boksao Piplica.

Dobro je Dinamo otvorio drugo poluvrijeme. Luka Perić imao je veliku šansu na početku poluvremena, ali nije ju uspio pretvoriti u pogodak.

U 27. minuti Šućur je bio u izglednoj prilici, ali udarac je završio malo pored gola. I tada, kontra Šibenčana. Bivši Dinamovac Nikola Badrov krenuo je u napad, pronašao loptom slobodnog Radića koji pogađa za 0:1.

U narednom periodu vidjeli smo dvije prigode Plavih, konkretnije Čekola i Postružina, na udarci završavaju u rukama Luketina i u bloku.

Od 36. minute Dinamo je krenuo i s igračem više po izjednačenje. Najbliže tome bili smo u 38. minuti kada Čekol nakon jedne izrađene akcije iz blizine gađa stativu.

Svega par trenutaka kasnije, taj propust falio je ponovno Josip Radić. Presječenu loptu pospremu u mrežu za 0:2 i konačan rezultat na utakmici.

Do kraja polusezone Plave čeka još utakmica u Vrgorcu koja se igra idući vikend, a o svim informacijama u vezi te utakmice pravovremeno ćemo vas obavijestiti na našim društvenim mrežama i na futsal-dinamo.hr

Vrsta utakmice: 1.HMNL
Kolo: 8. kolo
Datum: 09.12.2022.
Vrijeme: 20:00
Dvorana: SD Dom sportova, Zagreb
Gledatelja: 300

FUTSAL DINAMO – CRNICA  0:2 (0:0)

Prvi sudac: Nikola Jelić
Drugi sudac: Stjepan Harastija
Treći sudac: Ante Soldo
Četvrti sudac: Tomica Solenički
Delegat: Nenad Stražanac
Kontrolor suđenja: Darko Štimac

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Ivan Tvrtko Pajalić, Kiko Dragaš Selaković, Luka Perić, Kristijan Postružin, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Kristian Čekol, Zvonimir Šućur, Danijel Dekanić, Neven Zonjić, Filip Novak, Ivan Pavlić, trener: Matija Đulvat

CRNICA: Žarko Luketin, Niko Škugor, Danjel Knežević, Paulo Katuša, Nikola Badrov, Dragan Vuković, Bruno Žilić, Marinko Šamija, Antonio Perić, Josip Radić, Jure Copić, Jakov Mudronja, Josip Jolić, trener: Mladen Perica-Štrla

STRIJELCI: 0:1 Radić (28′), 0:2 Radić (38′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Futsal Dinamo 5 (4+1); Crnica 7 (4+3)

ŽUTI KARTONI:
Luketin (13′), Mudronja (19′), Perić (27′), Radić (40′) – CRNICA

IGRAČ UTAKMICE: Josip Radić (CRNICA)

Dinamo – to si ti!