Ostala su samo tri dana do početka novog spektakla na Šalati. Podsjećamo vas, u subotu ćete moći gledati završnicu Trofeja Dinamo i doznati tko su najbolji hakleri u gradu. U nedjelju ćete gledati premijeru Superkupa Oskara Kadrnke, a u glavnoj utakmici večeri Futsal Dinamo će ugostiti novog prvoligaša, Šibenik 1983.

> Ulaznice za Dinamo na Šalati puštene u prodaju

> Šalata 2021 za prostorije Bad Blue Boysa u Vukovaru

Utakmica će imati i svečanu notu. Danijel Bešlić odigrat će svoju posljednju utakmicu za Dinamo. Bešlić je jedan od dva preostala ‘posljednja Mohikanca’, uz trenera Đulvata, koji je tu od samog začetka kluba i koji je nastupio na onoj prvoj, premijernoj šalati. Omiljeni Bešo dao nam je intervju uoči spektakla na kojem će posljednji put mahnuti Bad Blue Boysima u Dinamovom dresu.

Iako je zadnji put u zapisniku utakmice bio u sezoni 2018/19, Bešlić je sve vrijeme od tada bio član prve momčadi. Ukupno je u 62 utakmice bio u zapisniku, a, zanimljivo, u svim utakmicama u kojima je Danijel Mister 100% Bešlić branio, Dinamo je pobijedio.

Nisam znao što očekivati kad je ovo sve kretalo

Na početku je podijelio svoje osjećaje uoči zadnje utakmice u karijeri.

“Iskreno, osjećaj je dobar jer znam što me čeka. Utakmicu ću odigrati s prijateljima s kojima sam tu od samog početka, otkad je Dinamo postao navijački klub i naš ponos”, započeo je Bešlić.

Ovo će mu biti čak osma Šalata. Bilo mu je teško odabrati najdražu.

“Uff, to je baš teško. Uistinu je svaka od njih imala neku svoju čar na terenu i na tribinama, sve ću pamtiti jako dobro. Ako već moram, neka to bude ona prva. Tada sam prvi put osjetio kako je to kad tisuće navijaju za tebe, bio je to jako poseban osjećaj.

Bešlić - prva Šalata

Prva Šalata Dinama i Danijela Bešlića 2014

Samo su on i bivši suigrač, a danas trener, Đulvat, tu od samog početka.

“Da, Matija i ja smo ostali posljednji iz te prve generacije. Bilo mi je drago što sam iz prve ruke gledao kako Dinamo raste u svakom pogledu. Kao i svaki navijač, nadam se da neće stati na tome i da će biti još bolji i jači. Kako bih ocijenio svoju karijeru u Dinamu? To bi trebalo pitati moje suigrače  i navijače jer će svatko za sebe reći i misliti najbolje”, započeo je pa dodao: 

“Kad je Futsal Dinamo tek kretao, bio sam friški u ovom sportu i nisam znao što očekivati. Kada je prošla prva sezona i kad smo ušli u prvoligaško društvo, znao sam da nismo slučajno tu. Znao sam da ćemo ostati dugo tu i da imamo ozbiljne namjere.”

Da nije Bilo Čulje, ne bih se toliko dugo zadržao u Dinamu

Mnogi ne znaju da je Bešlić stigao kao Megatonac, golman koji je stasao pod paskom legendarnog Čulje.

“Istina, trenirao sam u Megatonu i kad nas je Čuljo preuzeo krenula je priča o Dinamu. Nakon jednog treninga me pitao želim li postati dijelom prve ekipe, što sam odmah prihvatio. Čak i kad je prestao njegov mandat, nazvao me i rekao da će se založiti za mene da ostanem tu i dalje. Jako sam mu zahvalan na tome, mislim da se bez njega ne bi toliko dugo zadržao.”

Bešlić intervju

Legendarni Čuljo jedan je od najzaslužnijih za Bešinu karijeru.

Najdražu Šalatu mu je bilo teško odabrati, ali oko najdraže utakmice nema previše dvojbe.

“Definitivno bih izdvojio utakmicu u Ciboni protiv Patriota. Tad sam dobio šansu pred prepunom dvoranom stati na gol. Jesam li trebao dobiti više prilika? Mislim da svaki igrač to smatra za sebe, ali tu je uvijek na kraju trener kojem je interes ono što je najbolje za momčad.”

Posjetitelji zagrebačkog hakla i dalje će moći gledati.

“U planu mi je i dalje baviti se haklom. Obožavam igrati mali nogomet s prijateljima. A tko zna, možda me i Dinamo pozove na koji trening ako im zafali golman, ha ha ha.”

Sviđa mu se momčad koju je Dinamo okupio.

“U novu sezonu ulazim s optimizmom. Mislim da imamo vrlo dobru kombinaciju iskustva, mudrosti i mladosti. Liga je odlična, ali očekujem da će ove sezone biti puno veća bitka za prvo mjesto.”

Prvo što ću napraviti u ponedjeljak ujutro je zagrliti i poljubiti dijete

Ima poruku i za mlade golmane u futsalu.

“Savjetovao bih im da daju sve od sebe na svakom treningu i tekmi. Bitno je da su stalno unutra i da su glavom na pravom mjestu. Imamo jako puno mladih golmana koji dolaze i izgledaju sjajno. Maloševac i Hercigonja, kao naši klinci, definitivno tu spadaju. Mislim da mogu još puno toga pokazati.”

Gotovo je završila sezona ljetnih turnira, a jedan od najatraktivnijih je ponovno bio za Kostu na Dubravi…

“Nažalost, imao sam jako puno privatnih obveza i samo sam nakratko svratio na turnir. Sigurno se kum Dado ljuti zbog toga, haha. Ali vidio sam na društvenim mrežama da je bilo puno ekipa i ljudi, to je najbitnije”.

Pred njega smo stavili i snažnu dilemu.

“Dobitak na lutriji ili skandiranje Šalate? Znate kaj, lova bi mi dobro došla, ali radije vi meni dajte punu Šalatu.”

I za kraj, što je prvo što će Danijel Bešlić napraviti u ponedjeljak ujutro kada više ne bude igrač Futsal Dinama?

“Prvo ću poljubiti i zagrliti svoje dijete, a onda otići na posao. Moja poruka za kraj je vrlo jednostavna. Hvala svima koji su me pratili i podržavali i vidimo se na Šalati!”

Dinamo – to si ti!