U srijedu 26. srpnja, održan je plenum klubova 1.HMNL na kojem je usvojen i raspored utakmica za nadolazeću sezonu. 1.HMNL 22/23 kreće s posljednjim danom rujna i prvim danom listopada (30.9./1./2.10.), a Futsal Dinamo svoju prvu utakmicu odigrat će protiv dubrovačkog Squarea pred svojim navijačima.

Tako ćemo započeti novu sezonu protiv kluba koji nas je prošle sezone izbacio u četvrtfinalu lige. U drugom kolu idemo na put i do sve do Splita, u goste AFC Universitas. Potom nam slijedi dvomeč protiv vice prvaka i prvaka Hrvatske jer u 3. kolu nam u goste dolazi Futsal Pula Stanoinvest, a već sljedeće kolo igramo protiv Novog vremena u Makarskoj.

Tjedan dana poslije, očekuje nas dvoboj 5. kola protiv Olmissuma na domaćem terenu, a u 6. kolu ponovno ćemo prema Splitu, na prvi susret protiv novog prvoligaša MNK Torcida. U prosincu nas očekuju čak tri utakmice, od kojih ćemo prve dvije igrati kod kuće. Još jedan povratnik u 1.HMNL, Osijek, ugostit ćemo prvi vikend u prosincu, a već sljedeći u goste nam dolazi šibenska Crnica. Vikend pred Božić, zaključit ćemo jesenski dio sezone gostovanjem u Vrgorcu.

U proljetnom dijelu sezone raspored Plavih ostaje isti, uz naravno izmjene domaćinstava. Drugi dio sezone započet će za vikend 20./21./22. siječnja, a ligaški dio sezone završit će 1. travnja utakmicama 18. kola. Četvrtfinale doigravanje za prvaka započinje 21./22./23. travnja, a posljednja potencijalna peta utakmica finala igrat će se 3. lipnja.

futsal dinamo raspored

Kreće službeni Superkup, značajne izmjene u Kupu

U ponedjeljak 25. srpnja, održan je sastanak Komisije za mali nogomet Hrvatskog nogometnog saveza na kojem su donesene važne odluke o organizaciji natjecanja za nadolazeću sezonu i natjecanja mlađih kategorija. Kao član Komisije, na sastanku je sudjelovao i trener Futsal Dinama, Matija Đulvat.

Najvažnije, ili najzvučnije odluke tiču se izmjena sustava natjecanja u Kupu i Superkupu. Nakon uspješne generalne probe pred početak prošle sezone, Superkup u futsalu postaje službeno natjecanje pod organizacijom HNS-a.

Format natjecanja u Superkupu ostaje isti kao lani, odnosno u njemu će sudjelovati četiri kluba – finalisti 1.HMNL i finalisti Kupa. Ako finalisti Kupa budu istovjetni finalistima lige, sudionik/ci Kupa bit će sljedeći najbolje rangirani klub na prvenstvenoj ljestvici. Superkup će se igrati u jednom gradu domaćinu neposredno pred početak sezone.

Također, značajne izmjene vidjet će u nadolazećoj sezoni i hrvatski futsal Kup. Ukida se dosadašnji princip ždrijebanja po nositeljima i nenositeljima, što znači da se svi klubovi nalaze u istom ‘bubnju’. Natjecanje, koje će krenuti od šesnaestine finala, činit će 32 momčadi od kojih je 27 najbolje rangiranih momčadi po postojećem koeficijentu. Preostalih 5 momčadi popunit će se s pobjednicima iz HNS-ovih središta.

U svakoj fazi natjecanja igrat će se jedna utakmica za prolazak dalje, a domaćinstvo će odlučiti ždrijeb. Također, uvodi se Final Eight turnir u Kupu koji će se odigrati u jednom gradu domaćinu. Kao i u ostatku ždrijeba, ne postoje nositelji i nenositelji te će ponovno ždrijeb odlučiti o svim suparnicima.

Jedinstvena liga za drugoligaše, juniore i kadete

Od sezone 2023./2024. velika promjena čeka i drugoligaše. Ukida se natjecanje po regijama te će s radom krenuti jedinstvena 2.HMNL koju će činiti 10 klubova.

Velika i značajna promjena za nositelje budućnosti hrvatskog futsala odnosit će se na natjecanje u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Pod okriljem HNS-a, s radom kreće jedinstvena 1.HMNL za juniore i kadete. No to ne znači i potpuno ukidanje natjecanje po regijama jer je cilj omogućiti što veći broj utakmica za juniore i kadete.

Također, svaka juniorska momčad moći će u zapisniku utakmice imati do tri izlazna juniora iz prošle sezone. Cilj ove mjere je zadržati što više mladih igrača u futsalu te im dati još jednu priliku za dokazivanje i potencijalno potpisivanje ugovora s nekim od klubova.

futsal dinamo raspored

Juniori Futsal Dinama u sezoni 2021/2022

Dinamo – to si ti!