Efikasnom pobjedom protiv Vrgorca (5:1) zaključili smo prvi dio sezone 1.HMNL. Ovo proljeće Futsal Dinamo nije zabilježio niti jedan prvenstveni poraz, te smo serijom dobrih rezultata skočili na četvrto mjesto ljestvice na kojoj imamo bod manje od drugog Olmissuma i trećeg Squarea. Prema tome, ta pobjeda donijela nam je prednost domaćeg terena u četvrtfinalu u kojem ćemo igrati ponovno protiv Vrgorca.

> Nakon Vrgorca – Vrgorac: Dinamo uvjerljivom pobjedom osigurao prednost domaćeg terena u četvrtfinalu

Uvjerljiva pobjeda u Sutinskim vrelima ne smije nas zavarati, u četvrtfinalu nas čekaju potpuno drugačije utakmice od jučerašnje, protiv jedne odlične momčadi koja je u drugom dijelu sezone upisala šest pobjeda, remi i dva poraza te je nakon Futsal Dinama (6-3-0), momčad koja je za sada ostvarila najbolji proljetni učinak.

O Vrgorcu ćemo više pisati u narednim tjednima u kojima slijedi Uskršnja i reprezentativna pauza.

Od 10. do 12. travnja u Domu sportova II Futsal Dinamo organizira Prvenstvo Hrvatske za U15 kategoriju te dva međunarodna turnira “Zagreb Five” za U11 i U13 kategorije. 

Hrvatska reprezentacija okupit će se nakon Uskrsa i otputovati u marokanski Rabat na kojem će odigrati jaki prijateljski turnir na kojem još sudjeluju Francuska, jedna od najjačih azijskih reprezentacija Japan i najjača afrička reprezentacija, ujedno i domaćin turnira, Maroko. Futsal Vatreni prvu utakmicu igraju protiv Francuske (13. travnja) slijedi susret s Marokom (16. travnja), a turnir će završiti dan kasnije protiv Japana (17. travnja).

Zbog tog turnira prve utakmice četvrtfinala prvenstva igraju se u nedjelju 23. travnja ili ponedjeljak 24. travnja.

Dinamo će svoj susret sigurno igrati u Domu sportova II, a u narednim danima objavit ćemo i točan termin dvoboja.

Naš par četvrtfinala, Futsal Dinamo (4.) – Vrgorac (5.), u polufinalu se križa s pobjednikom duela Novo Vrijeme (1.) – Osijek (8.). U preostalim parovima četvrtfinala susrest će se Olmissum (2.) i Futsal Pula (7.) te Square (3.) – Crnica (6.). Pobjednici tih dvoboja križaju se u svojem polufinalu.

Torcida će igrati Ligu za popunu 1.HMNL, a AFC Universitas ispao je u jedinstvenu 2.HMNL.

Raspored u idućih mjesec dana:

10. – 12. travnja U15 prvenstvo Hrvatske i ‘Zagreb Five’ (U11 i U13 turniri)

13. – 17. travnja Međunarodni turnir u Rabatu (reprezentacija

23./24. travnja Futsal Dinamo – Vrgorac (1. utakmica četvrtfinala)

28./29. travnja Vrgorac – Futsal Dinamo (2. utakmica četvrfinala)

2./3. svibnja Futsal Dinamo – Vrgorac (potencijalna 3. utakmica četvrtfinala)

Dinamo – to si ti!