Prije početka nove sezone Futsal Dinamo je predstavio nove garniture Nikeovih dresova koje ćemo nositi do kraja aktualne sezone. Četiri Dinamova prvotimca – Nikola Badrov, Kristijan Grbeša, Mateo Mužar i Mihovil Prgomet – prošetali su se Zagrebom u novim garniturama i fotografirali se ispred znamenitosti koje su bitne za Dinamo i za Zagreb, a na Jelačić placu su prolaznicima demonstrirali svoje malonogometne vještine.

Domaća garnitura u idućoj sezoni bit će potpuno plava. Podsjetimo, u prve dvije sezone (2014-2016), Futsal Dinamo je bio plavo-bijelo-plavi po uzoru na generaciju 1967. U iduće dvije (2016-2018) je bio potpuno plavi, da bismo u posljednje dvije sezone (2018-2020) ponovno nosili plavo-bijelo-plavu kombinaciju. Tako da se potpuno plavoj domaćoj kombinaciji vraćamo nakon dvije sezone.

> Godišnje ulaznice (2020/21) – 4 razloga zašto smo ih pustili u prodaju

Nakon gostujućeg crnog dresa, kojeg smo posljednje dvije sezone nosili u spomen na Oskara Kadrnku, Matiju Capara i Matu Čuljka, vraćamo se tamno plavoj, odnosno Navy Blue boji s razlikom (u odnosu na tamnoplavu kombinaciju iz perioda od 2014. do 2018.) što ova kombinacija ima bijele štucne.

Novi dresovi Dinamo

Kada već povlačimo paralelu s NK Dinamom, bolji poznavatelji klupske povijesti sjetit će se da je nogometni Dinamo 2008. u toj varijanti odigrao 3:3 sa Spartom u Pragu i izborio plasman u skupine posljednjeg izdanja Kupa UEFA (današnje Europa lige).

Siva boja dresa uvedena je početkom 2020. godine. Golmani su je nosili u nekoliko utakmica, a prva momčad u prijateljskom dvoboju u Vukovaru povodom 20. obljetnice povratka imena Dinamo.

Što se NK Dinama tiče, zagrebački nogometni klub je sivu (srebrnu) boju dresa uveo u Kužeovoj sezoni 2005./06. te ju je nosio još u sezoni 2006./07.

NK Dinamo dresovi 2005/06

Ivan Bošnjak (NK Dinamo) slavi pogodak u Vinkovcima

Novi dresovi – povratak korijenima

Četvrti dres je ujedno i najspecifičniji, a, moramo reći kako je za sada prikupio jako dobre reakcije. Radi se boji koja je uvedena po uzoru na treću garnituru koju je NK Dinamo nosio u sezoni 1988./89. Na pripremama i u prvom dijelu sezone 1984./85. svijetlo-plava je bila glavna Dinamova garnitura, da bi se klub tijekom jeseni vratio klasičnoj plavoj.

Nikola Badrov Futsal Dinamo

Također, manje je poznato kako je prethodnik NK Dinama, 1.HŠK Gradjanski plavu kao službenu boju uzeo tek 1919. godine.  I to upravo svijetlo-plavu boju. Tek 1923. Gradjanski preuzima „klasičnu“ plavu koja živi još i danas…

Mislim da je klub opet pogodio s odabirom novih dresova. Mi igrači smo jako zadovoljni. Nadam se da i navijači dijele naše mišljenje te da ćemo u ovim garniturama ostvariti ono što svi želimo“, prokomentirao je nove dresove Kristijan Grbeša.

Dinamo će službeni debi u novim dresovima imati u petak (2. listopada) u 20 sati, kada otvaramo prvenstvo protiv Novog Vremena u Makarskoj. Podsjetimo, utakmica se u izravnom prijenosu prenosi na programu Arene Sport 1.

Novi Dinamovi dresovi dostupni su u dućanu Football Manije u shopping centru Point. Gornji dio možete nabaviti za cijenu od 349,99 kuna, a hlačice za cijenu od 229,99 kuna!

>> Novi Dinamovi dresovi sezona 2020/21 – u prodaji!

Cijelu fotogaleriju sa snimanja novih dresova možete pronaći OVDJE.

novi dresovi

Dinamo – to si ti!

(Foto: Vigor Klaić/@vigor.klaic)