Prijelazni rok u futsalu počeo je 15. srpnja, a traje do 30. rujna, a početkom listopada počinje i nova sezona 1.HMNL.

> Poznat raspored za sezonu 2021/22 – Đulvat: Drago mi je da otvaramo na domaćem terenu

Prometno na Dinamovim vratima

Novi golman Futsal Dinama je 21-godišnji Ante Piplica koji je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022 nedavno debitirao za hrvatsku A reprezentaciju. Piplica je seniorsku karijeru počeo u Herojima 2007, a 2019. je s klubom iz Vodica igrao finale juniorskog prvenstva Hrvatske i proglašen je najboljim juniorskim vratarom države. Piplica u redove Dinama stiže iz Uspinjače Gimke kao jedan od najperspektivnijih vratara Hrvatske.

Član seniorske momčadi iduće sezone bit će i ‘srebrni junior’ i mladi hrvatski reprezentativac Filip Domiter. Mladi golman prošle je sezone s juniorima Dinama igrao finale prvenstva države i bio je jedan od najboljih vratara završnog turnira. Domiter je upisao i jedan nastup za seniorsku momčad Dinama, bio je u zapisniku utakmice osmine finala Kupa u Pločama protiv Porto Tolera.

Klub su s druge strane napustila tri vratara. Nakon dvije sezone u kojima je bio ponajbolji igrač Dinama, Mario Herceg napušta modru svlačionicu. Herceg je u dvije sezone 42 puta nosio sveti dres, primio je 91 gol, zabio dva i upisao jednu asistenciju. ‘Pajdo’, hvala ti na svemu i želimo ti sve najbolje u nastavku karijere.

Vratarsku poziciju napušta i Antonio Vuk, no, ‘vedri duh’ Dinamove svlačionice ostaje u klubu u funkciji trenera u Dinamovoj školi futsala. Vuk je u zapisniku utakmice bio u devet navrata, no nije ulazio u igru. Osim na utakmicama Škole futsala, Vuka ćemo nastaviti gledati i na terenima Trofeja Dinamo.

Od kluba se oprašta i legendarni golman Danijel Bešlić, jedini igrač uz Matiju Đulvata koji je bio u kadru Dinama u svim sezonama od početka demokratskog ustrojstva kluba. Zadnji put je bio u zapisniku u sezoni 2018/19, no i sve vrijeme od tada bio je član prve momčadi. Ukupno je u 62 utakmice bio u zapisniku, a, zanimljivo, u svim utakmicama u kojima je Bešlić branio, Dinamo je pobijedio. Mister 100%, nadamo se da ćeš odigrati još barem jednu tekmu za klub, na Šalati 2021.

S obzirom na to da je do početka sezone ostalo još više od dva mjeseca, u Dinamovom kadru bit će još promjena, no vratarska pozicija je za sada riješena, a čine je Ivan Pavlić, Ante Piplica i Filip Domiter.