U četvrtak, 15. srpnja održan je Plenum hrvatskih prvoligaša na kojem je donesen raspored za sezonu 2021/22. Prvenstvo počinje 1. ili 2. listopada, a Dinamo prvu domaću utakmicu igra protiv splitskog Universitasa. Slijedi nam gostovanje kod novog prvoligaša Šibenika, a u trećem kolu dočekujemo makarsko Novo Vrijeme. Potom putujemo u Dubrovnik (Square, 4. kolo), u petom dočekujemo prvaka Olmissum, a u šestom smo kod šibenske Crnice.

U sedmom kolu na domaćem terenu igramo protiv Vrgorca, a u osmom smo kod još jednog prvoligaša, Futsal Pule. U posljednjem kolu prvog dijela sezone, u sklopu manifestacije Sveti Nikola u plavoj Ciboni, ponovno ćemo dočekati Alumnus koji će treći put sudjelovati u humanitarnoj akciji Plavi sveti Nikola.

> Zahvala svima koji su pridonijeli akciji Plavi sveti Nikola

Sredinom prosinca igra se završnica kupa, a prije početka sezone trebao bi se održati i superkup. Proljetni dio sezone počinje u siječnju, a doigravanje krajem travnja.

> Cijeli raspored pogledajte OVDJE.

Raspored za sezonu 2021/22

Đulvat: Na prvu raspored izgleda dobro

Komentar rasporeda dao nam je novi trener prve momčadi, Matija Đulvat.

“Ovako na prvu, rekao bih da je raspored bolji nego prethodnih sezona, no prerano je za donositi takve sudove. Više ću moći reći kakvi kada vidimo rostere suparničkih ekipa. Ono što već sada mogu reći jest da mi je drago da prvu utakmicu igramo na domaćem terenu”, rekao je novi trener Matija Đulvat.

Do početka sezone ostalo je još dva i pol mjeseca, kakav je plan priprema?

“Osobno nisam zagovornik dugih priprema. Četiri do pet tjedana najviše. Tako da je plan okupiti se početkom rujna, s time da će dosta veliki broj naših igrača već biti u pogonu na Trofeju Dinamo na Črnomercu, koji se krajem kolovoza igra u spomen na Matu Čuljka. Prvu utakmicu ćemo vjerujem odigrati između 10. i 12. rujna na Šalati. Protivnik je poznat, no još bismo malo pričekali s imenom dok ne dobijemo zeleno svjetlo da se Šalata uopće može održati”, tvrdi Đulvat.

Prijelazni rok počeo je 15. srpnja, a naše navijače najviše zanima kakav će roster Dinamo imati iduće sezone?

“Već sam naglasio da je ideja profesionalizirati pristup treninzima prve momčadi. Dobar dio rostera je već definiran, neki igrači nas napuštaju, neki dolaze, a s nekima još pregovaramo. Praksa kluba je bila da ne objavljujemo informacije oko igrača dok sve ne bude službeno potvrđeno. Prijelazni rok je počeo prije dva dana, a traje do 30. rujna. Imamo još dva i pol mjeseca da sve dogovorimo, nema potrebe za žurbom, no siguran sam da ćemo do kraja srpnja imati definiran roster za iduću sezonu. Molim naše navijače za još malo strpljenja, svakako će biti pravodobno obaviješteni o igračkom kadru seniorske momčadi”.