U posljednjoj test utakmici prije početka nastavka prvenstva, Futsal Dinamo je pobijedio Futsal Goricu rezultatom 2:0. U dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, u kojoj ćemo ugostiti i Makarane, drugoligaš iz Velike Gorice nije uspio značajnije zaprijetiti našim vratima te je Dinamo upisao rutinsku pobjedu golovima Mihovila Prgometa i Matea Mužara.

Rutinska pobjeda Plavih

Plavi su se u popularnoj „Šupici“ postavili domaćinski od prve minute i preuzeli inicijativu na terenu. Uglavnom se igralo na polovici Gorice, a velike probleme gostujućoj obrani zadavao je Kristian Čekol koji je bio ponajbolji na terenu i u prijateljskom dvoboju protiv Bjelovara prošlog vikenda.

Novi-stari igrač Dinama je imao nekoliko izrazitih šansi u prvom poluvremenu, no dobro je bio raspoložen i vratar Gorice. Ipak, sredinom prvog poluvremena morao je vaditi loptu iz svoje mreže nakon dobre akcije Plavih u kojoj je Nikola Badrov asistirao Prgometu za vodstvo Dinama 1:0.

„Taurusi“ su tek u nekoliko navrata opasnije prišli suparničkom golu, a do kraja prvog dijela snažnim udarcima izvana gostujućim vratima zaprijetili su Mužar i Penava. Promjene rezultata ipak nije bilo te se s 1:0 otišlo na kratki predah.

I u nastavak utakmice bolje je ušao Dinamo, ubrzo je Čekol imao priliku udvostručiti prednost kada je izbio sam na protivnički gol, no pucao je pored vratnice. Nakon toga Gorica je zaprijetila iz slobodnog udarca kojeg je zaustavio Antonio Vuk, a potom je Dinamo zabio za 2:0.

Lijepo su na desnoj strani kombinirali asistent Toni Vučković i strijelac Mateo Mužar te poslije duplog pasa izbacili obranu Gorice. Pred kraj dvoboja u Podsusedu igrači Igora Mostarlića imali su priliku smanjiti rezultat, ali sjajno im je u dva navrata skidao Vuk te je utakmica završila pobjedom Dinama 2:0.

Gorica će prije početka nastavka 2. HMNL Zapad odigrati još jedan prijateljski susret s Alumnusom, dok naše dečke u subotu 23. siječnja u 20 sati čeka dvoboj protiv Novog Vremena u sklopu 10. kola 1. HMNL, ponovno u Podsusedu.

DINAMO – TO SI TI!

> O šestici, smislu, tišini i životu…