Kao i prethodnih pet godina, Futsal Dinamo je sezonu 2020./2021. završio na polufinalnoj stepenici. U ovom polufinalu, kao i prošle godine, izgubili smo Olmissuma. A kao i na kraju svake sezone, donosimo vam i statistički pregled sezone 2020/21.

> Komentar za kraj sezone: Za iskorak nam je falio igrač-kapitalac

31 utakmica, 24 natjecateljske i 7 prijateljsko-pripremnih

Plavi su u netom završenoj sezoni odigrali ukupno 31 utakmicu. Od toga njih 24 je bilo službeno u 1.HMNL i Kupu, dok je šest utakmica bilo prijateljskog i pripremnog karaktera. U prijateljskim i pripremnim utakmicama smo briljirali te ostvarili gotovo maksimalan broj pobjeda. Jedini neriješeni rezutat ostvarili smo u uvertiri prije Šalate 2020., kada smo s Hammarbyjem odigrali 1:1.

Od tih sedam susreta, njih šest smo odigrali kao domaćini (dva put Hammarby Futsal, Novi Marof, Bjelovar i dvaput Futsal Gorica) te jedan kao gost (Alumnus). Gol razlika u tim susretima je također vrlo impozantna, zabili smo 34 pogotka, a primili samo 10.

U Kupu polovičan uspjeh

Samo dva meča odigrali smo ove sezone u hrvatskom kupu i oba su bila na gostovanjima u južnoj Dalmaciji. U osmini finala ždrijeb nam je dodijelio Porto Tolero iz Ploča kojeg smo, iako je u trenucima bilo čupavo, svladali s 4:2. U četvrtfinalu nas je ždrijeb ponovo odveo u Omiš gdje smo se jako dobro držali, no na kraju izgubili s 1:3 od omiških gusara. Ne treba biti stručnjak da bismo zaključili kako smo kup natjecanje završili s jednom pobjedom i jednim porazom te gol razlikom 6:4.

Kao domaćini u 1.HMNL prilično uspješni

Kao domaćini u 1.HMNL smo odigrali 11 susreta te ostvarili sedam pobjeda, remi i tri poraza. Dva od tri poraza pretrpjeli smo od Olmissuma, jedan od Novog Vremena, a jedini klub koji je još iz Zagreba uspio uzeti barem bod bio je Osijek u utakmici bez pogodaka. Pobjedu smo ostvarili protiv svih ostalih suparnika, gdje valja spomenuti i najveću pobjedu na domaćem terenu ove sezone od 6:0 protiv gostiju iz Vrgorca. Statistika kaže kako smo u 11 domaćih susreta osvojili 22 boda, odnosno 66,7%. Zabili smo 34 pogotka što daje prosjek od 3,1 po utakmici, a primili 22, odnosno točno dva po utakmici.

Gostujući teren nam ove sezone nije ležao

Kao i na domaćem, na gostujućem terenu smo također odigrali 11 utakmica, no statistika kaže da nismo ni blizu toliko uspješni kao kod kuće. Na tuđim terenima upisali smo samo dvije pobjede (Uspinjača Gimka i AFCU), jednu pobjedu nakon produžetaka (AFCU), čak pet remija (Crnica, Vrgorac, Square, Osijek, Alumnus) te tri poraza od istih protivnika protiv koji smo gubili bodove i na domaćem terenu, Olmissum dvaput te Novo Vrijeme u Makarskoj. Od moguća 33 boda koje smo mogli osvojiti, osvojili smo 14, odnosno 42,2%. S obzirom na podjednak omjer pobjeda i poraza, ne čudi da je i gol razlika vrlo izjednačena. Zabili smo 30 golova što daje prosjek od 2,7 po utakmici te primili 32, odnosno 2,9 golova po utakmici.

Ukupni statistički pregled sezone 2020/21

Ako zanemarimo utakmice koje nisu natjecateljske, statistika nam govori kako je Futsal Dinamo ove sezone odigrao 24 utakmice, ostvario 11 pobjeda, od čega jednu nakon produžetaka, šest remija te sedam poraza. Od moguća 72 boda, Modri su osvojili njih 39, odnosno 54,2% ponuđenih ili 45,8% pobjeda. Protivnička mreža se tresla 69 puta, odnosno 2,8 puta po utakmici, a naša 59 puta, odnosno 2,45 po utakmici. Samo smo protiv jedne momčadi osvojili maksimalan broj bodova (Uspinjača Gimka), ali s druge strane izgubili smo samo protiv dvije momčadi (Olmissum i Novo Vrijeme).

> Statistički pregled kluba od osnutka do danas

Statistika igrača

U minuloj sezoni ukupno je 18 igrača (od čega četiri juniora) upisalo službeni nastup u momčadi Futsal Dinama. U listu strijelaca upisalo se njih 12.

Daleko najefikasniji igrač kluba u ovoj godini bio je Mihovil Prgomet sa 17 pogodaka, ujedno i jedini igrač koji je zabio više od 10. Prati ga Nikola Badrov s devet, Davor Kanjuh, Kristian Čekol i Kristijan Grbeša sa sedam te Jakov Mudronja, Filip Novak i Hrvoje Penava s pet pogodaka. Svoje ime na listi su pronašli i Daniel Matković s tri pogotka te Mateo Mužar, Toni Vučković i Mario Herceg s jednim, a jedan gol je pripisan protivničkom igraču kao autogol.

U rubrici asistencija, Kanjuh predvodi kolonu s 14 dodavanja, iza njega je Prgomet s 10 (jedini “double-double” učinak sezone), Čekol s pet te Badrov s tri asistencije. Svoje doprinose golovima su još dali i Matković, Grbeša i Penava s dvije asistencije te Herceg, Vučković, Ivan Pavlić, Mužar i Mudronja s jednom.

Jedini igrač koji je upisao maksimalan broj nastupa (24) je Toni Vučković. Novak, Mudronja, Badrov, Matković i Pavlić propustili su jednu utakmicu, Kanjuh, Prgomet, Herceg i Mužar dvije. Od juniora, najviše nastupa u prvom kadru imao je Luka Bjelić (10), Kiko Dragaš Selaković se devet puta našao u zapisniku utakmice, Jure Jakovljević dva put i Filip Domiter jednom.

Ono što je znakovito za napomenuti jest da je prosjek godina igrača koji su nastupili za istu bio 26,2.

U utrci za Poliklinika Milojević igrača sezone trenutno se nalaze tri igrača. U narednim danima uz vašu ćemo pomoć odrediti najboljeg igrača sezone.

Statistički pregled sezone 2020/21

Statistički pregled sezone 2020/21