(Photo: Dea Barić Krišto)

Jučer smo na Uniport Finalsima u Splitu imali priliku gledati sjajne polufinalne dvoboje sveučilišne lige u futsalu. Prvi su na parket male dvorane ŠC Gripe izašle momčadi Sveučilišta u Zagrebu i Dubrovniku.

Sveučilište u Zagrebu na pogon ekonomista i medicinara

Zagrepčani, ujedno i dvostruki branitelji naslova u konačnici su slavili s uvjerljivih 5:1, iako je utakmica bila neizvjesnija od samog finalnog ishoda. Dubrovčani su solidno parirali favoriziranom Zagrebu, a presudila su dva isključenja Gospara, kao i staloženija igra Zagrepčana.

Zagrepčani su do finala stigli na pogon ekonomista i medicinara, naime, tri su gola zabili dečki s Kennedyjevog trga: Žuvela i Pajalić, dok su se dvaput u strijelce upisali momci sa Šalate: kapetan Davidović i Čilić. Naš Alen Jukić zajedno s još nekolicinom igrača lovi treći uzastopni naslov, a mogla bi to biti i premijerna titula za također našeg Tonija Vučkovića.

Game, set, match, Split!

U drugom polufinalu gledali smo puno neizvjesniji dvoboj između Visoke škole Edward Bernays i Sveučilišta u Splitu. Slavio je Split s teniskih 7:6, iako
je Bernays vodio dva puta. Već smo do poluvremena gledali golijadu, bilo je 5:4 za Splićane, a Bernaysovci su zadnjih pet minuta utakmice igrali s golmanom-igračem u polju.

Po dva su pogotka za zagrebački sastav zabili naši bivši igrači Matej Horvat i Danijel Dekanić.

>> Zagreb i Split u obje su konkurencije u finalu futsala

Tako ćemo po drugi put u tri godine (nakon Poreča 2019.) u finalu gledati ogled između Zagreba i Splita. Našima Juki i Toniju želimo puno sreće od 17:00 sati, a prije toga i Bernaysovcima od 15:00 u borbi za broncu protiv Dubrovnika.

Futsal finale uživo

Današnje utakmice možete pratiti na YouTube kanalu UniSport HR u nastavku. Od 15:00 počinje susret za treće mjesto između Visoke Škole Edward Bernays i Sveučilišta u Dubrovniku, a finale između Sveučilišta u Splitu i Zagrebu na rasporedu je od 17:00.

A podsjećamo sve čitatelje da od danas počinje i izbor za Futsal Dinamov najbolji gol sezone! Za svoje favorite možete glasovati na storyju na našoj Facebook i Instagram stranici svakim danom od podne do podne!