Dvoboj na Šalati 2020 između Futsal Dinama i prvaka Švedske Hammarby Futsala počinje u subotu u 18:30, a izravni prijenos na našem YouTube kanalu u 18 sati.

U nastavku donosimo tri najvažnije stvari koje morate znati o Šalati 2020!

1. Iako se igra bez publike, igramo ZA publiku

Prva (i za mnoge još uvijek najbolja) Šalata 2014. organizirala se između inicijalne momčadi članskog Futsal Dinama i Dinamovih zvijezda s jednim i isključivim ciljem – kako bi omogućila Zagrepčanima, Dinamovcima i Bad Blue Boysima jednu večer istinske dinamovštine, pravog Dinamovog tuluma i nekoliko sati navijanja za voljeni klub.

Šalata je organizirana zbog navijača i svake se godine prvenstveno igrala zbog navijača, a tek onda zbog naših igrača, suparničke ekipe, sponzora, partnera…

Ove godine, kao što znate, prvi puta organiziramo Šalatu bez navijača. Kultni stadion je, nažalost, dobio crvenu oznaku nakon nedavnog potresa, a u prilog nam ne ide ni epidemiološka situacija u državi.

Neki možda misle kako nema smisla održavati Šalatu bez publike. Djelomično se slažemo s njima, no, s druge strane – navijača će biti. Pred televizorima, monitorima, mobilnim ekranima, u svojim mislima…

Mi ćemo znati da su navijači s nama, da nas gledaju i prate.

Želimo nastaviti tradiciju uz nadu da će ovo biti posljednja Šalata bez navijača na tribinama. Čak i ako ćemo Šalatu u budućnosti morati organizirati na nekim drugim lokacijama…

2. Prva prava natjecateljska utakmica

Iako je za Dinamo svaka utakmica “natjecateljska”, jer Dinamo uvijek ide na pobjedu, ovo će biti prva Šalata u kojoj će događaj na plavoj podlozi biti bitniji od onoga što se događa na tribinama.

Jer, budimo realni, iako Dinamo u utakmicama protiv drugih klubova na Šalati još nije upisao poraz (tri pobjede i remi), većina navijača je sa Šalate odlazila ispunjena i sretna – bez da su znali konačni rezultat na terenu.

Jer, kao što smo naveli u prethodnoj točci, to i je poanta Šalate – druženje, zabava, Dinamo.

Međutim, s obzirom na to da će ovo biti prva Šalata bez gledatelja, dvoboj protiv prvaka Švedske bit će prva Šalata u kojoj će konačni rezultat biti itekako bitan. Ili barem bitniji nego do sada…

S ovom utakmicom naši igrači otvaraju novu sezonu. Cilj je predstaviti se navijačima u najboljem svjetlu. Futsal Dinamo u novu sezonu ulazi s četiri nova igrača i dva nova bivša juniora priključena prvoj momčadi. Utakmica se igra na profesionalnoj futsal podlozi, protiv najbolje momčadi jedne europske države.

Ovu Šalatu zaista idemo po pobjedu!

3. Dinamo – to si ti!

Futsal Dinamo je članski i navijački klub. Naši članovi i navijači su Futsal Dinamo. Kada napišemo da su članovi i navijači naša najveća snaga, podrška i naš najbolji igrač na terenu, to nije patetika. To je činjenica. Isto tako, činjenica je da veliki dio godišnjeg budžeta Kluba uprihođuju upravo naši članovi i navijači – kupnjom ulaznica za naše utakmice, učlanjivanjem u Klub, kupnjom naših artikala u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici….

Igranjem završnice regularnog dijela prvenstva, skraćenog play-offa, pa i ove Šalate bez gledatelja, Klub je ostao bez velikog dijela prihoda od prodaje ulaznica, učlanjivanja, artikala…

Stoga, kao i za period nakon pauze, Klub je u suradnji s Bad Blue Boysima pokrenuo kupnju virtualnih ulaznica za utakmicu na Šalati 2020 koju možete pratiti u izravnom prijenosu na našem YouTube kanalu.

Uz simboličnu donaciju, naši članovi i navijači na taj način dodatno podržavaju klub u ovim teškim i neizvjesnim vremenima, a mi svakom donatoru koji želi šaljemo virtualnu ulaznicu. Samo nam se trebate javiti u inbox na našu Facebook stranicu.

Također, Klubu u ovim nepredvidivim vremenima možete pomoći učlanjivanjem u Klub ili priključivanjem akciji Plavi prijatelj.

Futsal Dinamo je na kraju dana tvoj klub, ti si njegov vlasnik…

Dinamo – to si ti!