Futsal Dinamo i Vrgorac odlučit će o putniku u polufinale u trećoj utakmici ćetvrtfinala u utorak. Nakon 6:3 u Zagrebu, teniskih 6:2 za Vrgorac vidjeli smo večeras u DS Davor Jović. Za Dinamo su večeras pogodili Čekol i Šućur, no Vrgorac su do pobjede predvodili Guilherme dos Santos i Martinac s dva pogotka, te Barišić i Marinović.

Unatoč agresivnom početku Plavih, brzo smo se našli u rezultatskom zaostatku.U 2. minuti Piplica je uhvatio loptu, no nespretno mu je ispala, a dočekao ju je Guilherme koji posprema za 1:0.

Par minuta kasnije vidjeli smo i prvu ozbiljnu priliku za Dinamo. Dekanić se našao u sjajnoj prilici nakon izrađene akcije no Senad Poračanin na golu Vrgorca skreće loptu u korner.

Plavi su pokušavali uspostaviti kontrolu, no uslijedio novi šok za Dinamo. Šimun Ivo Barišić ostao je nečuvan na šestercu nakon prekida te postavio rezultat 2:0 na semafor.

Već u sljedećoj minuti domaćin povećava prednost. Guilherme je završio kontru Vrgorca za 3:0.

U 15. minuti jedan odbijanac u kaznenom prostoru Dinama pokupio je Mate Marinović i povećao prednost na 4:0.

A u sljedećoj minuti – tračak nade za Dinamo. Prvo je Piplica obranio udarac Guilhermea, a u akciji koja je uslijedila Čekol je sjajno pronašao nečuvan prostor i efeketno pogodio za 4:1.

Čeki se u 18. minuti ponovno umalo upisao u strijelce. Na lijep visoki nabačaj ‘tukao’ je iz voleja, no Poračanin je uspio obraniti. Nažalost, do kraja poluvremena Duško Martinac ponovno je povećao prednost Vrgorca nakon još jednog udarca iz akumuliranog prekršaja te se na poluvrijeme otišlo s visokih 5:1 za Vrgorac.

Drugo poluvrijeme, Futsal Dinamo je očekivano otvorio izrazito napadački i s jakim presingom. Redale su se prilike pred vratima domaćina. Čekol, Perić, Zonjić, Novak, Konsuo, Šućur… svi su zaprijetili golu Vrgorca, međutim, sjajnu utakmicu odigrao je Senad Poračanin na golu domaćina te zajedno sa svojim suigračima zatvorio pristup golu.

Sredinom poluvremena, Dinamo je krenuo u napad i s golmanom igračem, no rezultat se nije mijenjao do 35. minute kad je Zvonimir Šućur izborio penal te pogodio za 5:2.

Unatoč pritisku Dinama, konačan rezultat postavio je Duško Martinac udarcem na prazan gol te je nakon 6:3 pobjede Dinama u Zagrebu, drugi set četvrtfinala završio 6:2 za Vrgorac.

Treći, odlučujući set igra se u Zagrebu u Domu sportova u utorak. Više informacija o tome u narednim danima.

Vrsta utakmice: 1.HMNL
Kolo: Četvrtfinale (2. utakmica)
Datum: 28.04.2023.
Vrijeme: 18:00
Dvorana: DS Davor Jović, Vrgorac
Gledatelja: 500

VRGORAC – FUTSAL DINAMO  6:2 (5:1)

Prvi sudac: Krešimir Grgurević
Drugi sudac: Tomislav Katinić
Treći sudac: Goran Duvnjak
Četvrti sudac: Ante Čaić
Delegat: Mišel Kvesić
Kontrolor suđenja: Andrej Topić

VRGORAC: Senad Poračanin, Guilherme Dos Santos, Mateo Kozarić, Ivan Grbavac, Ante Jelavić, Šimun Ivo Barišić, Toni Kirevski, Josip Govorko, Mate Marinović, Ivan Vuksav, Duško Martinac, Dane Raos, trener: Saša Subotić

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Luka Perić, Kristijan Postružin, Mateo Mužar, Kristian Čekol, Ivan Filip Pranjić, Antonio Konsuo, Zvonimir Šućur, Toni Vučković, Danijel Dekanić, Neven Zonjić, Filip Novak, trener: Matija Đuvlat

STRIJELCI: 1:0 Dos Santos (2′), 2:0 Barišić (9′), 3:0 Dos Santos (10′), 4:0 Marinović (15′), 4:1 Čekol (16′), 5:1 Martinac (18′), 5:2 Šućur (34′), 6:2 Martinac (37′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI:   Vrgorac 8 (5+3); Futsal Dinamo 0 (7+0)

ŽUTI KARTONI:
Kozarić (10′), Kirevski (35′) – VRGORAC
Postružin (10′), Zonjić (13′), Čekol (18′) -FUTSAL DINAMO

Dinamo – to si ti!