Nakon dvomeča protiv Hammarbyja, Futsal Dinamo u subotu je odigrao treću trening utakmicu pred početak nove sezone. Plavi su sa 6:1 svladali bivšeg prvoligaša Novi Marof u dvorani II Doma sportova.  Uvjerljiva pobjeda Dinama plod je momčadske igre, a u strijelce se na kraju upisalo četiri igrača. Po dva pogotka zabili su pivoti Hrvoje Penava i Mihovil Prgomet, a po jedan lijevi bekovi Nikola Badrov i Toni Vučković.

Zbog blažih ozljeda poštedu su dobili Davor Kanjuh, Mario Herceg, Filip Novak i Jakov Mudronja. Za Dinamo su nastupili Ivan Pavlić, Antonio Vuk, Mateo Mužar, Nikola Badrov, Daniel Matković, Toni Vučković, Kiko Dragaš, Kristijan Grbeša, Mihovil Prgomet, Hrvoje Penava i Luka Bijelić.

“Iza nas je jako dobar tjedan treninga. Što se trening tekme tiče, tempo je bio dobar, kao i protivnik. Odradili smo sve što smo se dogovorili i možemo biti zadovoljni pristupom i zalaganjem. Ovo je treća utakmica na ovim pripremama i druga pobjeda. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i dalje. Ovom prilikom zahvalio bih se ekipi Marofa na fer i korektnoj igri”, rekao nam je pomoćni trener Nikola Grgić.

Podsjetimo, s Novim Marofom smo do sada odigrali dvije službene utakmice, prvu u prvoj “članskoj” sezoni, kada smo ih kao drugoligaš izbacili iz Županijskog kupa (6:2), a drugu dvije godine kasnije u istoj fazi natjecanja (četvrt-finale), samo u suprotnim ulogama (mi prvoligaš domaćin, a Marof drugoligaš gost) s 10:0.

Uvjerljiva pobjeda Dinama dobar je znak pred nastavak priprema koje nastavljamo u Zagrebu.

Iduću trening utakmicu odigrat ćemo iduće nedjelje u sklopu zajedničkog treninga s  TSV Weilimdorfom, prvakaom Njemačke iz 2019 i polufinalistom iz prošle sezone. Nakon Alena Lalića, Frane Despotovića i Nikole Tomičića, novi trener Welimdofra od nedavno je legenda hrvatskog futsala Patrik Drndić.

Nova sezona počinje 2. ili 3. listopada gostovanjem kod viceprvaka Novog Vremena, a prvu domaću utakmicu igramo tjedan dana kasnije protiv Squarea.

Dinamo – to si ti!