U noći s nedjelje na ponedjeljak, tog kobnog 4. lipnja 2018. cijela Hrvatska je zanijemila. Ovaj svijet napustila su dva anđela i otisnula se na neko, vjerujemo, puno bolje i ljepše mjesto. Prošle su tri godine od odlaska naših Oskara i Capija.

Tuga, žal i ta neizostavna knedla u grlu i dalje su prisutni. Sjećanje na njih ne blijedi. Ono što je sigurno i što se nikada neće promijeniti jest besmrtnost Oskara i Capija. U našim mislima, pričama, i djelima.

Dan nakon što smo obilježili treću godinu od njihove smrti, krenuli su malonogometni turniri Oskaru i Capiju u spomen.

1. Memorijalni MNT Oskar Kadrnka

Na terenima Isce, u zagrebačkim Gračanima, u subotu i nedjelju (5. i 6. lipnja) održava se Memorijalni malonogometni turnir “Oskar Kadrnka”. Riječ je o U19 turniru kojeg organiziraju njegovi prijatelji iz kvarta u kojem je Oskar odrastao. Trebamo napomenuti kako će se uz prvo izdanje Memorijalnog MNT-a Oskar Kadrnka, krajem lipnja (točan datum objavimo uskoro) održati i treće izdanje Memorijalnog turnira “Prijatelji za Oskara”, kojeg organiziraju njegovi prijatelji iz Osnovne škole Matko Laginja i kvarta u kojeg se Oskar naknadno preselio.

Na turniru u Gračanima natječu se 24 juniorske ekipe, a nagrade su prilično zanimljive…

Uz pehare i medalje za najbolje ekipe te pehare za najbolje pojedince, tu su i potpisani dres Andreja Kramarića, Brune Petkovića, golmanski dres hrvatske nogometne reprezentacije s brojnim potpisima te specijalizirani dres Futsal Dinama sa svim potpisima seniora.”, rekao je Oskarov prijatelj i Dinamov juniori Marin Lukina za stranicu Trofej Dinamo.

Memorijalni MNT Oskar Kadrnka – nagrade

U Gračanima očekuje nas vrhunski juniorski hakl, pregršt odličnih malonogometnih utakmica, a održat će se i ceremonija za našeg Oskara prije samoga finala.

11. Futsal Cup Sveti Josip – in memoriam Matija Capar

Danas (subota, 5. lipnja), započelo je i 11. izdanje Futsal Cupa Sveti Josip – in memoriam Matija Capar. Taj turnir je pokrenuo upravo Capi, sa svojim prijateljem Josipom Štivičićem, Capijevim pomoćnikom u Dinamovoj Školi futsala. Cijeli turnir (32) ekipe popunjen je u manje od 12 sati, a vrhunski zagrebački hakleri nadmetat će se na terenu OŠ Kralja Tomislava (Trešnjevački plac) do nedjelje 13. lipnja.

Turnir za Capija igra se u podnožju crkve Svetog Josipa i Capijevog murala.

Organizatori su ovogodišnji turnir dignuli za još jednu stepenicu i napravili su sjajni prijelazni pehar težak 20 kilograma na kojem se nalaze simboli svetog Josipa s Isusom, pročelje crkve Svetog Josipa, trešnja te pehar kojeg dobivaju pobjednici turnira. U sredini se nalazi Capi. Pehar je napravio akademski kipar Luka Krešimir Stipić.

VIDEO.

Turnir se igra 4+1, a vrijede i pravila Katoličke lige – tko opsuje dobije dvije minute kazne.

7. RIO CUP 2021

Za kraj, spomenimo turnir koji se ne igra za Oskara i Capija, ali ga organiziraju naši članovi i navijači iz podsljemenske zone. Nekoliko dana nakon završetka turnira u Granešini, u Miroševcu je 3. lipnja počeo tradicionalni (sedmi) MNT Rio Cup, a 32 ekipe će se do nedjelje 6. lipnja boriti za najbolju momčad tog dijela grada. Na turniru će sudjelovati i igrači i treneri Futsal Dinama (Davor Kanjuh i Marko Pavlović), a u bit će organiziran i štand za učlanjenje u KND Bad Blue Boys i Futsal Dinamo, rekao je Filip Čepin u razgovoru za Trofej Dinamo.

Naravno, domaćini su se pobrinuli i za bogatu, prije svega roštiljsku i pivsku ugostiteljsku ponudu, a sve posjetitelje cijelo će vrijeme zabavljati DJ. Završni dan (nedjelja, 6. lipnja) Rio Cupa održat će se i revijalna utakmica Futsal Dinamo U13 protiv NK Studentskog grada u kojoj će se lokalni “klinci” moći isprobati svoje umijeće s polaznicima naše škole futsala.

4. TROFEJ DINAMO

Nakon što završe ovi prijateljski turniri, počinje četvrto izdanje Malonogometnog natjecanja “Trofej Dinamo”. Ove godine nas, zbog epidemiološke situacije, očekuju tri kvalifikacijska turnira i naravno završnica na Šalati.

Prvi na redu je Trofej Dinamo Dugave, koji se od 17. do 22. lipnja održava u sklopu manifestacije “Dani Dugava 2021.”. TD Dugave bit će samo jedan od brojnih događaja koje su organizatori pripremili. U tom periodu održat će se i rukometni turniri za više kategorija, kao i turniri u beli i šahu te Pub kviz. U sklopu Dana Dugava organizirano je i gledanje dvije utakmice Hrvatske na Euru (protiv Češke i Škotske), a u subotu (19. lipnja) održat će se i koncert Slavonskih lola.

Slijedi Trofej Dinamo Velika Gorica koji će se prvi puta održati u susjednom gradu. Turnir će se održati od 2. do 4. srpnja na popularnom Betoncu u Cvjetnom naselju kojeg krasi Dinamov grb.

Treći “kvalifikacijski” turnir održat će se od 25. do 28. kolovoza. Treće izdanje TD Črnomerec – Memorijalni MNT Mate Čuljak održat će se u spomen na našeg legendarnog Čulju, na terenima u Cankarevoj ulici. Osim seniora, očekuje nas zanimljivo natjecanje u veteranskoj i omladinskoj kategoriji.

Više informacija o Trofeju Dinamo donosimo u narednim danima, a za sada možete prijaviti svoje ekipe u inbox natjecanja ili na mail info@trofej-dinamo.hr. Ukupni fond natjecanja iznosi 50.000 kuna, a igra se 4+1. Dugave, Črnomerec i Šalata igraju se na plavoj podlozi, a Velika Gorica na betoncu.

Do tada, posjetite ovih dana Gračane, Trešnjevku ili Miroševec (možda i sva tri turnira), uživajte u sjajnom haklu, odličnoj atmosferi i naravno, nezaobilaznoj hladnoj Žuji!

Ljudi, sezona zagrebačkih malonogometnih turnira je počela!