Futsal Dinamo i Futsal Shkupi remizirali su na devetoj Šalati s 2:2. Gosti su zabili prvi i zadnji pogodak na utakmici, a tri od četiri pogotka pala su u nastavku utakmice. Zahvaljujemo se svim navijačima koji su došli na Šalatu te svim volonterima koji su pomogli da se ova manifestacija, deveta po redu, održi. Futsal Dinamo i Shkupi sutra će odraditi zajednički trening te odigrati trening utakmicu.

Utakmicu je Matija Đulvat započeo s Mateom Mužarom na poziciji zadnjeg, Kristianom Čekolom i Antoniom Konsuom na bekovskim pozicijama te Nevenom Zonjićem na poziciji pivota. Na vratima je stajao Ivan Pavlić. Dinamo je u uvodnim minutama dvoboja bio opasnija momčad na terenu. Veliku priliku imao je Zvonimir Šućur, no odmah je na suprotnoj strani zaprijetio opasni Erkan Seferi. Uslijedili su pokušaji Nevena Zonjića i Kristiana Čekola, a onda se opet ukazao Seferi. Prvo mu je udarac s desne strane skinuo mladi golman Fran Pranjić, da bi u nastavku akcije Shkupijeva ‘desetka’ ljevicom zabio za vodstvo svoje momčadi. Do kraja poluvremena pogodaka nije bilo te je Shkupi na predah otišao s minimalnom prednosti.

Dinamo je agresivno krenuo u nastavak utakmice, posebno opasan bio je Kristian Čekol, a pokušaje su imali i Kiko Dragaš Selaković te Mateo Mužar. Gosti su se usmjerili na obranu i – prekršaje. Shkupi je brzo sakupio šest prekršaja, dva posljednja izborio je Zvonimir Šućur, a Dinamo je dobio udarac nakon akumulacije. Precizan je bio Zvonimir Šućur koji je zabio svoj prvi pogodak u plavom dresu. Mateo Mužar ubrzo je asistirao Kristianu Čekolu koji poentira za preokret i Dinamovo vodstvo.

U tim se trenucima činilo da će Dinamo slaviti, no gosti su ubacili golmana igrača i Ismet Ceka poentira iz blizine za novo poravnanje. Dinamo je brzo skupio peti, a onda i šesti prekršaj, što je značilo akumulaciju za Shkupi, no Filip Domiter reagirao je sjajno i obranio udarac gostujućeg igrača. Drugu godinu u nizu, dvoboj na Šalati završio je rezultatom – 2:2.

“Rezultat nije kakav smo očekivali. Imao sam malu tremu i nervozu, ali kada sam zabio gol sve je nestalo. Vjerujem da će se ovako nastaviti. Sutra imamo zajednički trening, odigrat ćemo i trening utakmicu. Nadam se da ćemo biti agresivniji i bolji nego danas”, rekao je strijelac prvog Dinamovog gola Zvonimir Šućur koji je ovog ljeta stigao iz Šibenika 1983.

Prije utakmice odigrane su završnica Trofeja Dinamo i Superkup Oskara Kadrnke.

Prijateljska utakmica

Futsal Dinamo – Futsal Shkupi 2:2 (Šućur 53′-10m, Čekol 55’/Seferi 28′, Jakupi 58′)

Futsal Dinamo: Ante Piplica, Ivan Pavlić, Filip Domiter, Filip Pranjić, Danijel Dekanić, Zvonimir Šućur, Tvrtko Ivan Pajalić, Kiko Dragaš Selaković, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Kristijan Čekol, Kristijan Postružin, Neven Zonjić, Luka Bjelić, Filip Novak, Filip Vukelić

Futsal Shkupi: Ivan Stojanovski, Zoran Leveski, Arsim Fazliu, Rexhep Sulejmani,, Burak Memedov, Sali Salievski, Ferid, Agushi, Erkan Seferi, Artan Junuzi, Erkan Shabani, Osman Daci, Bejtulla Jakupi, Ismet Ceka

Dinamo – to si ti!