U petak i subotu (2. i 3. rujna) na stadionu Šalata održat će se deveta sportsko-navijačka manifestacija “Dinamo na Šalati”.

> Deveta Šalata: U petak Trofej Dinamo, u subotu navijački spektakl Dinamo – Futsal Shkupi

U nastavku donosimo devet stvari koje morate znati o 9. Šalati.

1. Termin 

Program u petak (2. rujna) počinje u 18 sati utakmicama četvrtfinala i polufinala trofeja Dinamo, a završni događaj večeri bit će dvoboj za treće mjesto. U subotu (3. rujna) program počinje u 18 sati utakmicom finala Trofeja Dinamo. U 18.45 održat će se svečana ceremonija dodjele nagrada, a u 19 sati počinje utakmica ‘Superkup Oskara Kadrnke‘. Središnji događaj večeri, utakmica između Futsal Dinama i Shkupija, počinje u 20.15.

2. Cijena ulaznica i kako do njih?

U petak (2. rujna) ulaz na Šalatu besplatan je za sve posjetitelje. Karta za subotnji program (3. rujna) košta 50 kuna. Ulaznice možete nabaviti svakim radnim danom u BBB Fan Shopu, u četvrtak na Dinamovom pub kvizu u Pivani (Ilica 222), u petak na Trofeju Dinamo, a u subotu na donjem ulazu Šalate. Napominjemo kako svi kupci ulaznice za Šalatu dobiju online vaučer u iznosu od 50 kuna kod našeg sponzora događaja Admiral BET. Sve što trebate napraviti jest poslati fotografiju ulaznice s vidljivim brojem utakmice na podrska@admiral.hr te otvoriti račun na Admiral.hr.

3. Kako do Šalate i gdje je ulaz?

Adresa Šalate je Schlosserove stube 4. Svi posjetitelji na Šalatu ulaze na donji ulaz na kojem će se nalaziti i blagajna za prodaju ulaznica. Gornji ulaz rezerviran je isključivo za natjecatelje, medije i sponzore kluba. Kako su zbog Zagrebačkog potresa južna i istočna tribina izvan funkcije navijači će biti smješteni na zapadnu i sjevernu tribinu, a uz teren će biti smještena i montažna tribina. Na zapadnoj tribini nalaze se Bad Blue Boysi, a sjeverna i montažna tribina otvorene su za ostale gledatelje i navijače. Šank će biti smješten ispod zapadne i sjeverne tribine (napominjemo da se na sjevernu tribinu također ulazi kroz ulaz za publiku).

4. Tko dolazi na Šalatu?

Prvak Sjeverne Makedonije i futsal sekcija nogometnog kluba Shkupi 1927 koji je nedavno protiv Dinama igrao kvalifikacije za Ligu prvaka. Futsal Shkupi 1927 je klub osnovan 2014., stiže iz skopskog kvarta Čaira, a u povijesti je osvojio četiri naslova prvaka Sjeverne Makedonije. U Ligi prvaka nastupio je četiri puta, zabilježio osam pobjeda, a u sezoni 2019/20 igrao je protiv Novog vremena iz Makarske i izgubio je 2:4. Navijačka skupina nogometnog Shkupija ‘Shvercerat’ pohodi i utakmice Futsal Shkupija.

5. Malo o povijesti Šalate

Prva Šalata organizirana je prije osam godina, 6. rujna 2014., kada se tek formirani, demokratski, Futsal Dinamo prvi puta predstavio javnosti na kultnom zagrebačkom stadionu. Protivnik Futsal Dinama bili su Dinamo All-Stars, a dvoboj je završio s ‘miroljubivih’ 5:5. Uslijedila je ‘kišna Šalata’, protiv prvog međunarodnog suparnika, Nottingham Universtyja kojeg je Dinamo svladao s 5:0. Na trećoj Šalati gostovao je grčki Doukas i dvoboj je završio 4:4. Četvrta Šalata bila je ujedno oproštaj Antonia Franje, a Futsal Dinamo je od velikana hrvatskog nogometa izgubio 3:8. Na petoj Šalati gledali smo prvi put gostujuće navijače, Gate 13 i Romine Fedayne prisustvovale su utakmici protiv Panathinaikosa, a Dinamo je dobio 5:4. Pobjedu smo ostvarili i u iduće dvije Šalate, 2019. protiv Milana (2:0) i 2020. (na jedinoj Šalati bez publike), švedskog Hammarby s 3:1. Na prošloj, osmoj Šalati prvi put je sudjelovao jedan hrvatski klub, MNK Šibenik 1983, kao i hrvatska navijačka skupina, Funcuti. Na toj Šalati pao je i treći remi – 2:2. Završni turnir Trofeja Dinamo organizira se od 2017., odnosno četvrte Šalate, a Superkup Oskara Kadrnke od 2021., odnosno osme Šalate.

6. Trofej Dinamo

Na Šalati će se održati i peta završnica malonogometnog natjecanja Trofej Dinamo. Na završnici sudjeluje šest najboljih momčadi regularnog dijela. Dvije najbolje plasirane Adriatic Osiguranje i Poliklinika Milojević završnicu započinju od polufinala, a CB Chelos i CB Moby Dick te Turbina i Asta Brainless Developers od četvrtfinala Naslov brani Poliklinika Milojević, ekipa Asta Brainless Developers prošle sezone igrala je finale pod drugim imenom, a dio prošle završnice bila je i ekipa Adriatic Osiguranje, koja je 2018., pod drugim imenom, osvojila naslov. CB Chelosu, CB Moby Dicku i Turbini ovo je prva završnica na Šalati. Sve o Trofeju Dinamo Šalata, kao i raspored natjecanja pronađite OVDJE.

7. Superkup Oskara Kadrnke

Prošle godine odigralo se prvo izdanje Superkupa Oskara Kadrnke, a na kojem su sudjelovali osvajači dva memorijala za našeg anđela Oskara Kadrnku. Ove sezone odigrat će se utakmica između ‘Oskarovih prijatelja‘ i naše juniorske momčadi i biz će uvertira u središnji događaj večeri.

> Superkup Oskar Kadrnka i ove godine na Šalati

MNK Sasina i KAB Studio sudionici prvog Superkupa Oskar Kadrnka

8. Čega će još biti na Šalati?

Pripreme za Šalatu počinju dan ranije (četvrtak, 1. rujna), u Pivani (Ilica 222), na Dinamovom pub kvizu na kojem ćete se uz sjajnu ugostiteljsku ponudu te pitanja o voljenom klubu propisno zagrijati za dvodnevni program koji nam slijedi (u Pivani ćete moći nabaviti i ulaznicu za Šalatu). A bogatu ugostiteljsku ponudu predvođenu, dakako, Ožujskim pivom pripremili smo za oba dana Šalate. Osim ‘old school’ paketa – klope, cuge i nogometa na otvorenom – na Šalati ćete moći kupiti artikle iz Dinamovog Web Shopa i učlaniti se u klub. A, podsjetimo, svi članovi kluba osim članske majice i iskaznice dobiju pravo na brojne članske pogodnosti.

9. Zašto se okupljamo?

Od svojeg prvog izdanja, održanog na 47. obljetnicu Dinamovog osvajanja Kupa velesajamskih gradova, Šalata je bila mjesto na kojem su se Dinamovi navijači mogli nesmetano okupljati, družiti, veseliti se, zabavljati i, prije svega, iskazati ljubav i podršku svojem voljenom Dinamu. Šalata je u ovih devet godina evoluirala, sada je postala dvodnevni event prepun sadržaja i raznih aktivnosti, a nadamo se kako će ova Šalata biti jedna od najposebnijih do sada. No, suština ove navijačko-sportske manifestacije ostala je ista. Dinamo će na 9. Šalati predstaviti nova pojačanja pred početak sezone. Dinamo želi trijumfirati pred svojim navijačima. Ali, sportski rezultat na Šalati je uvijek u drugom planu. Veselimo se još jednom druženju s našim navijačima koji iz godine u godinu dolaze na predivno mjesto u najljepšem gradu kako bi se veselili, zabavljali i, prije svega, iskazali ljibav i podršku svojem voljenom Dinamu.

Dinamo – to si ti!