Nakon prošlogodišnje debitantske utakmice Superkup Oskara Kadrnka na Šalati, veliko nam je zadovoljstvo objaviti da će se ove godine održati i drugo izdanje. Riječ je o utakmici koja se igra u čast i spomen na nikad prežaljenog polaznika naše Škole Futsala, Oskara Kadrnku. Želja nam je da ova utakmica postane tradicionalni dio programa na Šalati. Svoj mladi život tragično je izgubio u automobilskoj nesreći u kojoj je nastradao i Matija Capar u lipnju 2018. godine, na povratku s futsal turnira.

2. Superkup Oskar Kadrnka, subota, 3.9., 19:00, ŠRC Šalata

Na premijernom izdanju Superkup Oskar Kadrnka, nastupile su dvije pobjedničke ekipe s dva turnira koja su organizirana Oskaru u sjećanje. Osvajač “Memorijalnog malonogometnog turnira Oskar Kadrnka”, koji se igra na Gračanima, Oskarovom rodnom kvartu, bila je ekipa MNK Sasina. A osvajač “Memorijalnog turnira ‘Prijatelji za Oskara’” na Šubiću, blizu mjesta gdje je Oskar išao u školu, bila je ekipa KAB Studio. Pobjednik prvog izdanja Superkupa na Šalati bila je ekipa MNK Sasina.

>> MNK Sasina prvi osvajač Superkupa Oskar Kadrnka

Superkup Oskar glavna

U subotu, 3.9., kao uvertira glavnog događaja na Šalati, utakmice između Futsal Dinama i Futsal Shkupija, održat će se i drugo izdanje Superkupa Oskar Kadrnka. Na njemu će nastupiti ekipa juniora Futsal Dinama te ekipa prijatelja Oskara Kadrnke. Ekipu prijatelja je okupio njegov tadašnji suigrač i kapetan, a sada igrač prve momčadi, Mateo Mužar. Utakmica je na rasporedu u 19 sati, a ovim putem pozivamo sve navijače Plavih da ranije uđu na Šalatu kako bi se dostojno prisjetili našeg Oskara.

>> “Iako najmlađi na terenu, Oskar je svoju posljednju utakmicu odigrao izvrsno!”

U nedavnom obraćanju igračima prve momčadi, trener Matija Đulvat osvrnuo se i na taj dio tužne povijesti kluba: “Klub ima bogatu povijest, ali ima i tužnu povijest. Tragedije koje su nam se dogodile su dio nas. I dok god postoji ovaj klub i ti ljudi će biti s nama na svakoj utakmici.

>> GALERIJA S PRVOG SUPERKUPA OSKAR KADRNKA

Jer mi svoje ljude ne zaboravljamo.

Snimka koju možete pogledati iznad ovog teksta nastala je na drugom izdanju Memorijalnog malonogometnog turnira Oskar Kadrnka kojeg organiziraju Oskarovi prijatelji njemu u čast u njegovom rodnom kvartu na Gračanima. Turnir je specifičan jer na njemu mogu igrati samo ekipe igrača mlađih od 19 godina. Prošle, a i ove godine, uživali smo u sjajnim tekmama i još boljoj atmosferi odlično posjećenog turnira. Nadamo se da će se dio te atmosfere preliti i na Šalatu u subotu.