Sedma sezona od kada klub funkcionira prema članskom principu, šesta u 1.HMNL je iza nas. U tih šest prvoligaških sezona zapeli smo na istoj stepenici. Tom nesretnom polufinalu. Iako smo najkonstantniji klub lige, barem kada je riječ o broju uzastopnih polufinala, nas taj podatak ne zadovoljava. U šest dosadašnjih finala, dva puta u nizu smo izgubili od viceprvaka Splita, dva puta u nizu od prvaka Novog Vremena i dva puta Olmissuma, prošlogodišnjeg prvaka i favorita u ovosezonskom finalu.

Iako smo svake sezone izgubili od momčadi koje su imale veći budžet, na kraju svake sezone osjećamo i vjerujemo da smo mogli više.

> Komentar za kraj sezone: Za iskorak nam je falio igrač-kapitalac

Kao i nakon svake sezone do sada slijedi tradicionalna rubrika, intervju s trenerom naše prve momčadi, Alenom Jukićem.

Za početak, kako komentiraš polufinalne utakmice protiv Olmissuuma, protiv kojega smo bili konkurentni, ali na kraju ipak prekratki za iskorak?

“Odigrali smo hrabre, srčane, taktički dobre utakmice, mogu reći na našoj gornjoj granici mogućnosti. Uveli smo ih u probleme i nervozu što se tijekom utakmica moglo i osjetiti. Presudio je njihov široki roster, kvaliteta njihovih igrača te njihova momčadska kvaliteta. Da smo u nekim situacijama mogli i bolje reagirati, mogli smo, ali generalno sam zadovoljan s nastupima i prikazanoj igri u polufinalu. Tužan sam zbog rezultata, ali zadovoljan pripremom i pristupom”, rekao je Jukić.

A kako komentiraš cijelu sezonu? Prvi dio smo završili četvrti, u doigravanju smo stigli do polufinala…

“Nekako se u komentarima ove sezone i sezona prije prečesto spominje da smo opet ispali u polufinalu iako bi pozitivnije, pohvalnije i motivirajuće zvučala rečenica “opet ste u polufinalu”. Šesti put. Sigurno sa sportske strane je teško izgubiti tu polufinalnu seriju iako moram pohvaliti igrače da nitko od njih u pripremi utakmica nije gledao u prošlost i to spominjao. Mogu biti nezadovoljan regularnim dijelom i četvrtim mjestom koje nam je donijelo Omišane u polufinalu i dosta teškog  protivnika u četvrtfinalu. Generalno je cijela sezona bila s malo poraza i puno neriješenih rezultata. U zadnje dvije sezone, izgubili smo samo od Omišana i Makarana”, tvrdi Jukić.

Kako bi usporedio naš kadar s ostalim momčadima u ligi?

“Naš kadar je bio dobar spoj mladosti i iskustva što je rezultiralo sjajnom atmosferom u svlačionici i na terenu. Kada se gradi momčad za sezonu uzima se u obzir više faktora, a jedan od meni najbitnijih je atmosfera i odnosi između igrača. Tu je petnaestak karaktera koji moraju funkcionirati kao cjelina od kraja kolovoza pa, evo, ove sezone do početka svibnja. Očekivanja od kadra su ispunjena što se tiče rasta ekipe kroz sezonu i pružanja sve boljih igara pojedinaca što se prvenstvo bližilo kraju”.

Kada gledaš na igru momčadi iz retrospektive, s kojim segmentima igre si zadovoljan, a s kojima nezadovoljan?

“Zadovoljan sam bio sve boljom igrom i reakcijama u obrani te prihvaćanjem i uvođenjem novih stvari. Zadovoljan sam i količinom stvorenih šansi po utakmici. Zadovoljan sam i našim prekidima kako smo ih odrađivali i kako su ih igrači prepoznavali i birali. Stvar sa kojom sam manje zadovoljan, i s time se slažu vjerojatno i igrači, je realizacija”.

Alen Jukić i Dinamovi prvotimci

Kroz sezonu imali smo dosta problema s izostancima, igrati veći dio prvenstva bez igrača Grbešine kvalitete je dosta veliki hendikep, kako ste se ti i ostatak stručnog stožera nosili s tim problemima?

“Pitanje o ozljedama me odmah asocira na traženje alibija, ali naravno da to nije tako i svaki trener je spreman na te situacije i mogućnost da se one dogode. Nas su pogodile neke u dosta nezgodnim trenucima, a posebno je upečatljiva Grbešina ozljeda kada je upitno bilo i njegovo zdravlje, a ne samo sportska karijera. Prilagođavali smo se na te situacije i moram reći da smo se dobro nosili s njima”.

Dinamo je imao jednu od najmlađih ekipa lige. Druga petorka na parketu često je bila Mužar-Novak-Vučković-Mudronja, dečki koji nemaju više od 21 godinu. Kako si zadovoljan s njihovim nastupima?

“Nije to bilo uvijek tako niti na taj način razmišljam. Oni su igrači Futsal Dinama koji zaslužuju svojom kvalitetom biti na terenu. Naravno da veseli što imamo takve hrabre i karakterne mladiće koji i na domaćem i gostujućem terenu prezentiraju svoje kvalitete i brane boje našeg kluba. Bez pomoći i podrške starijih igrača i cijele svlačionice ni oni ne bi imali takvu slobodu i ne bi se ugodno osjećali.”

Juniori Luka Bjelić, Filip Domiter, Kiko Dragaš Selaković i Jure Jakovljević trenirali su sa seniorima dobar dio sezone. Oni su iduće sezone seniori. Kakva je situacijama s njima za iduću sezonu?

“Juniore priključujemo seniorima kad god je to moguće, da vide kako se u pripremi treninga, na treningu, nakon treninga ponašaju seniorski igrači. Ta iskustva nose i u svlačionicu juniorske ekipe i prenose ih ostalim mladicima. Svaku minutu treninga sa seniorima su apsolutno zaslužili. Razgovore o njihovoj budućnosti za sljedeću sezonu tek započinjemo pa ćemo vidjeli kakav će biti sastav stožera i svlačionice”, govori Jukić.

Iza tebe je prva sezona u kojoj si u punom smislu te riječi surađivao s Nikolom Grgićem. Kako komentiraš vaš odnos i kakav je trenerski potencijal našeg bivšeg igrača?

“Grgu sam upravi predložio ja jer sam u njemu vidio neke kvalitete koje je on kroz ovu sezonu pokazao i opravdao. Komentiramo stanje na terenu i van terena i dobro se nadopunjujemo tako da ga niti ne smatram pomoćnikom već suradnikom čije mišljenje uvažavam”.

Alen Jukić i Nikola Grgić

Alen Jukić i Nikola Grgić surađuju već dvije sezone

Zbog reprezentativnih obveza u Švedskoj, Grga je vodio završnicu juniorskog prvenstva, na kraju smo na penale izgubili od Aurelije. Kako komentiraš cijelu sezonu juniora i završni turnir u kojem su našim juniori nakon lošijeg raspucavanja penala završili drugi. Što je falilo za titulu?

“Juniori su imali sjajnu sezonu i maksimalno ih respektiram za njihov trud i angažman kroz sve mjesece našeg zajedničkog treniranja. Atmosfera i disciplina je bila fantastična i izuzetno sam ponosan na njih. Ostaje žal za izgubljenim finalom državnog prvenstva kao i što osobno ne mogu prežaliti što nisam mogao biti s njima na završnici. Grga je odlično vodio cijeli turnir i na kraju nas sreća nije pomazila da odemo do kraja”.

>> Preokreti, dva crvena kartona, karakter i poraz u finalu na šesterce!

Ove godine odradili smo stvarno ogromnu kilometražu na gostovanjima, nerijetko i po staroj cesti iz vremena dok si ti još branio. Kako se ubija vrijeme na tim višesatnim turama?

“Ove godine smo se stvarno naputovali. Naravno da je većinu putovanja autoput bio zatvoren pa smo pokazivali igračima čari stare ceste, Velebita i umijeća naših vozača. Vrijeme se uglavnom krati lovačkim pričama starijih igrača koje sa svakim gostovanjem postaju spektakularnije i uveličanije. Na putovanjima je uvijek red muzike, red mobitela, red komentiranja rezultata. Stariji igrači mlađima daju ljubavne savjete, većinom loše tako da i s te strane šteka realizacija. Generalno nam je lijepo i volimo biti zajedno tako da i ta putovanja nisu veliki problem”, veli Jukić.

Kako komentiraš klub kao takav? Navijače, članove, uvjete rada, Školu futsala u kojoj si već četiri godine…

“Za klub i ljude koji rade u klubu imam i uvijek ću imati samo rijeci hvale za sve što rade i koliko daju sebe. U skladu sa našim trenutnim mogućnostima imamo maksimalne uvjete za rad i napredak. Rastemo iz godine u godinu. Škola futsala raste brojkom i kvalitetom. Sve je više natjecanja i za najmlađe polaznike. A što komentirati za navijače, a da ne pretjeram? U ovoj lockdown sezoni smo osjetili da su i koliko su uz klub bez obzira što fizički nisu na tribini to mogli prezentirati. Svima nam puno znači ta podrška i gura nas naprijed u teškim trenucima. Moja posebna zahvala ide našim volonterima bez kojih bi masu stvari bile nezamislive i neizvedive”.

Komentar za kraj + očekivanja od budućnosti?

“Beskrajno sam tužan što nismo izborili tu majstoricu u polufinalu jer sam dojma da smo je zaslužili. Za sljedeću sezonu se nadam da ćemo složiti ponovo respektabilan igrački kadar i stožer na zadovoljstvo naših navijača i članova kluba. Nadam se kraju zatvorenih tribina da svi zajedno možemo uživati na tribini”, rekao nam je za kraj Alen Jukić.