Ante Piplica osvojio je prvu Poliklinika Milojević titulu za najboljeg mladog igrača sezone! Konkurencija za najboljeg mladog igrača naše iznimno mlade momčadi bila je žestoka. Osim Piplice, struka je kao kandidate izabrala Filipa Novaka i Matea Mužara.

Naši pratitelji na društvenim mrežama imali su 24 sata za glasovanje, na kraju je njih nekoliko tisuća Dinamovog golmana odabralo kao najboljeg mladog u sezoni 2022./23.

Koliko je glasovanje bilo gusto, i koliko su zapravo naši mladi igrači odigrali kvalitetnu sezonu, potvrđuje podatak da je Piplica titulu osvojio s 37 posto vaših glasova, drugoplasirani Filip Novak imao je 32 posto, a treći Mateo Mužar 31 posto.

Na kraju je titula otišla u ruke našem 23-godišnjem vrataru koji je u klub stigao na početku sezone 2021/22, a u nedavno završenoj upisao je 26 nastupa u prvenstvu i tri u kupu te je zabilježio četiri ‘celan-sheeta’, što je za dinamičan sport poput futsala impozantan učinak. Uz sve to Piplica je zabilježio dvije asistencije, u 4-2 pobjedi protiv Futsal Pule te u 2-6 porazu od Vrgorca, a u prvoj utakmici četvrtfinala (6-3 protiv Vrgorca) izborio je prekršaj za 10-erac.

Ante Piplica je bio jedan od najboljih i to točno onda kad je bilo najpotrebnije. Trener Mario Modrušan probudio je zvijer koja je posebno briljirala u playoffu. Skinuti deseterac tri sekunde prije kraja utakmice protiv Novog Vremena u polufinalu, u gostima, možda je najveća, najvažnija i najupamtljivija obrana u povijesti kluba, a ono što je radio Omišanima koje je izludio u baš svakoj utakmici serije je za anale. Jedan od najboljih igrača u 6:2 pobjedi u Draženovom domu.

Drago mi je da sam osvojio nagradu za najboljeg mladog igrača sezone, pogotovo s obzirom na konkurenciju! Mateo i Filip su imali jako dobru sezonu i ja im čestitam što su bili u tom izboru. Drago mi je da su navijači izabrali mene i da sam opravdao povjerenje i očekivanja. Radio sam teško tokom sezone i moram se zahvaliti Mariu Modrušanu jer mi je bio veliki vjetar u leđa i jer je imao razumijevanja kad neke stvari ne bi išle onako kako sam zamislio”, rekao nam je Piplica i nastavio:

“Što reći, isplatilo se svako ustajanje u pet ujutro kako bih odradio teretanu prije faksa, kako ne bih bio u zaostatku sa ekipom. Isplatio se svaki trening u ‘NBA terminu’ u Koturaškoj, isplatila se svaka žrtva na privatnom planu i drago mi je da su navijači to prepoznali. Nemam što drugo, nego nastaviti u još jačem ritmu, skromno i ponizno graditi svoj put. Završio bih s rečenicom Michaela Schumachera: “100% perfection, I coudn’t live with anything lower!”, rekao nam je naš vratar nakon osvojene ‘povijesne’ titule za Poliklinika Milojević mladog igrača sezone.

Podsjetimo, sutra u 8.00 objavit ćemo kandidate za Poliklinika Milojević najboljeg igrača sezone, a izbor za istoga trajat će od srijede (21. lipnja) u podne do četvrtka (22. lipnja) u podne.

Dinamo – to si ti!