Nakon zimske pauze, božićnih i novogodišnjih blagdana, na video ekrane se vraća i eSport momčad kluba. Dinamova eSport momčad koja igra FIFA 21 Pro Club mod s novom sezonom kreće 17. siječnja, no prije toga, u subotu 9. siječnja, kreću kvalifikacije reprezentacija za Svjetsko prvenstvo u Pro Club modu!

Izbornici hrvatske reprezentacije su kapetan eFutsal Dinama Jure Matanović i kapetan eDubrovnika, našeg sportskog rivala, Hrvoje Čikor s kojim smo također imali intervju za našu web stranicu.

> Dubrovnik eSport: Ove sezone fokus nam je eLiga prvaka, a surađivali smo i s Dejanom Lovrenom

Svjetsko prvenstvo u FIFA-i: Početkom veljače

„Svjetsko prvenstvo u FIFA 21 ProClub modu igra se sredinom veljače u večernjim terminima, između 21 i 22 sata po srednjoeuropskom vremenu. Na prvenstvu će sudjelovati 32 reprezentacije, 16 iz Europe, sedam iz Azije, četiri iz Afrike, tri iz Sjeverne Amerike i dvije iz Južne Amerike. Reprezentacije su raspoređene u 8 grupa s četiri momčadi, a dvije najbolje iz svake skupine prolaze u osminu finala“, objasnio nam je Jure Matanović  sustav natjecanja na FIFA 21 Svjetskom prvenstvu koji je, ako pogledate, identičan sustavu na „pravom“ Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Hrvatska se u kvalifikacijskoj grupi nalazi s Norveškom, Islandom, Rusijom, Walesom i Ciprom. eVatreni će sa svakom reprezentacijom odigrati po dvije utakmice – jednu „doma“, a drugu „vani“. Sve utakmice moći ćete pratiti u live prijenosu na YouTube kanalu Croatia Esport.

Na svjetsko će se plasirati dvije najbolje rangirane reprezentacije iz svake grupe te po četiri najbolje trećeplasirane.

„Hrvatska svakako ima velike šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, a nadamo se da ćemo očekivanja i ispuniti“.

Hrvatska je do sada sudjelovala na dva Svjetska i dva Europska prvenstva te na jednoj Ligi nacija. Još uvijek čekamo prvu medalju…

Koje su najbolje reprezentacije u ProClub modu i gdje je Hrvatska u odnosu na njih?

„Španjolska je trenutno najjača, a odmah do njih su Nijemci, Englezi, Francuzi i Turci. Hrvatska je jaka, no problem nam predstavlja „širina kadra“ u odnosu na ranije navedene reprezentacije koje raspolažu s puno većim fondom odličnih igrača“.

Devet igrača Dinama u kadru

Kako uopće ti i Hrvoje selektirate igrače za reprezentaciju?

„Ovaj put smo se odlučili otvoriti vrata svim hrvatskim igračima i priliku dati svima koji to žele. Trenutno imamo roster od čak 40 igrača na koje raspolažemo. Među njima je devet igrača eDinama, od kojih je njih četiri ili pet u prvih 11“.

> Kapetan eFutsal Dinama: Čast nam je predstavljati klub u virtualnom svijetu 

A kada smo kod eDinama, u prvom dijelu 2021. igrat ćemo čak dvije lige…

„Sezona kreće 17. siječnja utakmicama u VPG Weekend Ligi, a 20. siječnja počinjemo i s novom sezonom VPG Late Night lige u kojoj smo prošlu sezonu završili treći. Očekivanja su velika od oba natjecanja. Nadamo se borbi za naslov u obje lige“, rekao nam je za kraj Jure.

Želimo puno sreće Hrvatskoj uz nadu da ćemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo u FIFA-i.