Dinamo je uspio! prošao je u finale superkupa i u nedjelju će od 18 sati u Dvojci igrati finale Superkupa protiv MNK Šibenik 1983. Funcuti su u ranijoj utakmici prošli dalje nakon boljeg izvođenja penala, a na isti način je Dinamo otišao u borbu za svoj drugi trofej na nacionalnoj razini!

Odlično prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu smo gledali izvrstan futsal s obje strane. Dinamo je žestoko krenuo. Kristian Čekol je iz slobodnog udarca iz praktički prvog napada gađao pored gola, a već u idućem nasrtaju Mateo Mužar je imao još bolju šansu za vodstvo. No, do njega su prvi stigli gosti.

Igrala se treća minuta kada so gosti s desne strane slobodnjak, lopta je jako ubačena na drugu stativu, a na nju je naletio Antonio Sekulić i pospremio ju u mrežu. Dinamo je odmah probao uzvratiti preko Filipa Novaka, ali je Vinko Rozga ponovno sjajno obranio.

Dinamo je pritiskao, a prvu pravu šansu imao je nakon prekida u 10. minuti kad je Mužar pobjegao obrani na drugoj stativi, ali mu golman čupa loptu s crte. U idućoj minuti probao je i Nov

ak, ali bez uspjeha. Uskoro su ponovno probali Čekol i Perić, s druge strane Sekulić, ali rezultat se nije mijenjao.

Dinamo je konačno došao na svoje u 16. minuti kada je Ante Piplica poslao jednu dugu loptu, a spretni Neven Zonjić ju je poslao u mrežu za poravnanje. Do kraja poluvremena najbolju šansu su imali gosti. Sekulić se sjajno okrenuo i pucao iz teškog kuta, ali su Plavi iščupali loptu s crte i zadržali 1:1 uoči odmora.

Ludilo u drugom poluvremenu završilo penalima

U drugom smo gledali podjednako dobar ogled. Gosti su krenuli bolje i imali su nekoliko lijepih šansi, ali je Ante Piplica bio na visini zadatka. U petoj minut nastavka je debitant Nikola Gudasić imao sjajan prodor po strani, ali je pucao malo pored gola.

Već u idućoj minuti ukrali smo jednu loptu visoko, Čekol se našao jedan na jedan s golmanom, piknuo je loptu preko njega, ali i pored gola. U šestoj minuti nastavka gosti su opet poveli i opet je strijelac bio Sekulić.

Primio je jednu dugu loptu, okrenuo se oko svog čuvara i gurnuo loptu kraj Piplice za 1:2. Dinamo je u tom trenutku nasrnuo svim silama. Imao je više sjajnih šansi preko Perića do Čekola. No, do izjednačenja je došao tri minute prije kraja.

Gosti su u jednoj paničnoj situaciji loptu čistili s crte, ali i pomaknuli svoj gol. Lopta je ostala Dinamu, a Kristijan Postružin je sjajnim udarcem s vrha deveterca postavio novo izjednačenje. Do kraja su obje momčadi imale svoje situacije, ali nije bilo golova.

Pristupilo se izvođenju šesteraca. U petoj seriji na naša vrata ušao je kapetan Ivan Pavlić koji je skinuo prvi gostujući udarac, a Perić je sigurno poentirao za prolaz u finale!

Sutra u 18 igramo za novi trofej protiv Funcuta!

SVI U DVOJKU! 

Prvi sudac: Nikola Jelić
Drugi sudac: Mateo Šimunov
Treći sudac: Mario Blažin
Četvrti sudac: Filip Mijač
Delegat: Ivan Župan
Kontrolor suđenja: Saša Tomić

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Nikola Gudasić, Dominik Fotak, Luka Perić, Kristijan Postružin, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Kristian Čekol, Mihovil Prgomet, Toni Vučković, Danijel Dekanić, Neven Zonjić, Filip Novak, Ivan Pavlić, trener: Matija Đulvat

OLMISSUM: Vinko Rozga, Duje Kustura, Jakov Hrstić, Božo Sučić, Jeremy Bukovec, Josip Jurlina, Antonio Juretić, Josip Kolobarić, Iiro Olavi Vanha, Antonio Sekulić, Karlo Sirovica, Ivan Husarek, trener: Frane Despotović

STRIJELCI: 0:1 Sekulić (3′), 1:1 Zonjić (16′), 1:2 Sekulić (27′), 2:2 Postružin (36′)

PENALI:
Sekulić – 0:1
Čekol – 1:1
Bukovec – 1:2
Vučković – 2:2
Hrstić – 2:3
Postružin – 3:3
Juretić – 3:4
Novak – 4:4
Kustura – brani Pavlić
Perić – 5:4

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Futsal Dinamo 8 (4+4); Olmissum 10 (5+5)

ŽUTI KARTONI:
Dekanić (27′), Zonjić (34′) – FUTSAL DINAMO
Kustura (14′), Vanha (25′) – OLMISSUM

DINAMO – TO SI TI!