Još jedno gostovanje kod Square i ponovno drama u Dubrovniku. Futsal Dinamo je odigrao vrlo dobru utakmicu i donio bod s teškog gostovanja u utakmici u kojoj je dvaput lovio suparnički zaostatak. Za one koji su propustili direktan prijenos, snimku utakmice možete pogledati na OVOM LINKU.

Sjajno prvo poluvrijeme i nespretni golovi

Domaćin je već u drugoj minuti Modrima pružio hladan tuš. Hrvoje Cvjetković je već u drugoj minuti potegnuo iz slobodnog udarca i pronašao dalji kut Marija Hercega. Dinamo je vrlo brzo došao k sebi, preuzeo inicijativu i bio bolja momčad. U tom periodu nizao se napad za napadom, a svoje šanse i udarce imali su Mihovil Prgomet, Mateo Mužar, Kristian Čekol i Nikola Badrov, ali nijedan od njih nije stigao do suparničke mreže. U dva navrata je i greda bila suradnik Dubrovčanima koji su vrlo brzo stigli do petog akumuliranog prekršaja.

U 17. minuti vidjeli smo novi gol. Plavi su na jednom kraju terena tražili prekršaj nad Mudronjom koji bi se pretvorio u deseterac, ali ništa nije suđeno. Na suprotnoj strani Haron Džanković je probio stranu i pogodio za 2:0. Trener Alen Jukić zatražio je tajmaut i Dinamo je sjajno reagirao. Već u prvoj akciji, kombinacija Mužar-Prgomet dodala je loptu do Čekola na desnoj strani. On izvanredno pronalazi Badrova koji se prišuljao iza leđa obrani i pogodio za 2:1. Do kraja poluvremena, Dinamo je i izjednačio. Domaćin je ipak napravio šesti akumulirani prekršaj, a takvu priliku Kristijan Grbeša jednostavno ne propušta.

Drama u Dubrovniku u posljednjim minutama

U drugom dijelu gledali smo utakmicu s više balansa i nešto manje rizika s obje strane. Dinamo nije imao toliko šansi, ali nije ni dozvolio Squareu da se približi našem golu. Ali kao i svako naše gostovanje u Gospinom Polju, i ovaj put smo gledali dramu u Dubrovniku u posljednjim minutama.

Domaćin je još jednom stigao do vodstva. Igrala se 36. minuta kada je Mato Šimunović primio loptu poslije prekida, okrenuo se oko čuvara i zakucao loptu pod prečku. Slavlje nije dugo trajalo jer su Dubrovčani uskoro opet napravili šesti faul. Kao ni u prvoj takvoj situaciji, Grbešina noga nije zadrhtala. Probao je Dinamo i s golmanom igračem u posljednjem napadu, ali je udarac Hrvoja Penave sa sirenom prošao tik uz vratnicu.

Dinamo je ovime stigao do boda kojim je zadržao prednost nad Squareom koji ima isti broj bodova, ali slabiji međusobni omjer. U idućem kolu čeka nas još jedna teška utakmica kada u Zagreb stiže zahuktali Universitas.

Još jednom podsjećamo sve navijače da i dalje traje akcija “Dinamo za Petrinju” te još uvijek stignu sudjelovati na aukciji za posebno dizajnirane dresove, ali i pomoći individualnim uplatama.

Dinamo – to si ti!