Nikola Gudasić (23) novi je igrač Futsal Dinama. Iako ima samo 23 godine, Gudasić je već ostavio značajan trag na hrvatskoj futsal scena. Karijeru je počeo u zagrebačkom Nacionalu, igrao je kasnije i za Uspinjaču Gimku s kojim je osvojio Kup, a posljednju sezonu prije odlaska u inozemstvo (2020./21.) proveo je u redovima Vrgorca. Zadnje dvije sezone Gudasić je bio član Weilimdorfa koji je obje sezone stigao do polufinala njemačke Bundeslige. Sada se vraća u 1.HMNL i to u redove aktualnog prvaka Futsal Dinama!

„Imao sam veliku želju otići u inozemstvo, iskusiti takav život. Ali evo, nakon dvije godine u Weilimdorfu, odlučio sam se na povratak u Hrvatsku kako bih što više napredovao. U Njemačkoj je možda malo falilo natjecateljskog ritma, ali jako sam zahvalan za iskustvo kojeg sam tamo prikupio. Iz ove perspektive mogu reći da ga ne bih mijenjao ni za što. Njemačka liga je tek u začetku. Siguran sam da će u narednim godinama njemački futsal rasti, no u ovom trenutku za mene je veći izazov povratak u 1.HMNL“.

Gudasić se s Dinamom brzo dogovorio, bilo je naznaka da bi mogao doći još prošlog ljeta, no ugovor s Nijemcima trajao mu je do kraja prošle sezone…

„Mislim da nitko tko je gledao prošlosezonsko finale nije ostao ravnodušan, to je bila atmosfera u kojoj svaki profesionalac želi igrati i natjecati se. Uz ovakvu mislim da je sve moguće, pa tako i ostvariti veliki rezultat u Ligi prvaka“.

I igračima Futsal Dinama ne moraš se upoznavati. S većinom od njih igrao si u klubovima, na raznim turnirima, sveučilišnim prvenstvima i dakako, hrvatskoj reprezentaciji…

„Prije nekakvih dva tjedna stigli smo do finala Sveučilišnog prvenstva, u Splitu je bila baš odlična atmosfera. S većinom sam igrao u istoj momčadi, s nekima protiv, a to je, između ostalog, jedan od razloga zbog kojeg sam se odlučio priključiti Dinamu. Dečki su me stvarno odlično prihvatili, s puno njih sam i izvan terena odličan prijatelj, tako da mislim da mi neće biti problem aklimatizirati se ekipi“.

Gudasić je u osam navrata nosio dres hrvatske reprezentacije, posljednji put prošlog ljeta na međunarodnom turniru Futsal Weeku u Poreču. Povratkom u 1.HMNL, Gudasić će biti puno bliže izborniku Mavroviću i ostatku stručnog stožera reprezentacije.

„Uvijek sam bio razmišljanja da reprezentativni dres treba zaslužiti svojim igrama. Mislim da zadnje dvije sezone možda nisam bio na tom nivou jer mi je falilo natjecateljskog ritma, ali nadam se da ću se u Dinamu kroz treninge i utakmice nametnuti izborniku i zaslužiti poziv u reprezentaciju“.

Za kraj, poruka Dinamovim navijačima pred početak sezone?

„Volio bih da se ponovi slika iz finala, da imamo ispunjene tribine. Vidimo se u dvorani!“.

Gudasić će svoj debi pred Dinamovom publikom imati 9. rujna u Domu sportova II kada u polufinalu Superkupa dočekujemo Olmissum.

Dinamo – to si ti!