Sezona naše eSport momčadi koja se natječe u Pro Club modu Virtual Pro Gaming Late Night lige u punom je jeku. Nakon četiri kola i osam odigranih ligaških utakmica, eDinamo drži četvrto mjesto, ali sa samo tri boda manje od vodećeg Rotherham Football Cluba (eSport momčadi engleskog drugoligaša).

Nakon što smo napravili intervju s kapetanom ekipe Jurom Matanovićem, koji nam je i predstavio Pro Club momčad eDinama, red je stigao i na najboljeg strijelca momčadi. 25-godišnjeg Kenana Kukića, poznatijeg i pod imenom Mr.Kukic.

Kukić je u 12 odigranih dvoboja (osam prvenstvenih i četiri u kupu) za sada zabio impresivnih 17 golova, što iznosi gotovo 1.5 po utakmici!

„U dobroj sam formi jer je ekipa jaka i igramo jako dobro. Bez njih ne bih uspio zabiti ovoliko pogodaka! Osjećam se dobro i probat ću što više pomoći ekipi sa svojim golovima. Trenutno smo na tri boda o prvog mjesta. Ako nastavimo s ovim igrama, vjerujem da možemo do naslova“.

e-Dinamov stroj za golove – 4 gola iz 6 pokušaja

Osim Rotherham Uniteda, ispred nas su još Buddies United i Far East eSports s kojima smo u prvom dijelu sezone igrali potpuno izjednačene utakmice.

„Radi se o jakim ekipama. Buddies United najbolje poznam jer u ekipi imaju dosta igrača iz Nizozemske u kojoj živim od svoje 4. godine. Mislim da ćemo se s njima boriti za prvo mjesto. Rotherham je također jaka ekipa s dosta članova, a Far East nisu bez veze visoko rangirani“.

Kako je krenula tvoja karijera u Pro Clubu?

„Pro Club mod igram od FIFA-e 2012/13 i uvijek sam taj mod najviše volio. Prije sam igrao za engleske ekipe sve dok me Luciano Baučić nije pozvao i pitao hoću li igrati Balkan Ligu. Krenuo sam igrati za Jokerse i Rock Filius eSports (bivši Dubrovnik eSports s kojim smo prošli tjedan odradili razgovor, op.a.) s kojim smo osvojili Balkan ligu“.

>> Dubrovnik eSports: Ove sezone fokus nam je Liga prvaka, a surađivali smo i s Dejanom Lovrenom

„Nakon toga prešao sam u Radnik Surdulicu u kojem sam imao najbolju individualnu sezonu i osvojio sam Zlatnu loptu za najboljeg strijelca. Trenutno igram Za Black Bulls Gaming, aktualnog prvaka Balkan lige, i, naravno, za eSport Dinama u kojeg me je pozvao Jure“.

Tvoj igrač Mr.Kukic je u prvim kolima imao „plavu“ (blond) kosu da bi u posljednjim utakmicama zaigrao s – pravom plavom kosom! Možeš li nam malo detaljnije opisati kako se kreće proces izrade i stvaranja igrača (napredovanje, mijenjanje izgleda, itd.)?

„Tu pravu plavu boju kose promijenio sam zbog Dinama! Pro igrač napreduje igrajući što više utakmica na poziciji na kojoj voliš igrati. Za 100 odigranih utakmica dobijete 110 bodova da poboljšate svojeg igrača. Dodajete mu brzinu, dribling, šut, itd. Naravno, što više igraš, to tvoj igrač više napreduje. Što se izgleda igrača tiče, on se uvijek može promijeniti, a ja mislim da svoju boju kose još dugo neću mijenjati“.

 Kakva je svjetska scena u ProClub modu, koji su najbolje lige i klubovi na svijetu?

„ProClub scena veća je nego što mislite. U Europi ima 376 klubova i preko 10.000 igrača, a u cijelom svijetu brojka se penje na više od 14.000 klubova i više od 300.000 igrača. Najjača liga je eSports Premier u kojoj ima najviše klubova iz Njemačke, koji su, rekao bih, i najjači u ProClub modu. Najjači, nakon eFutsal Dinama, naravno, haha“.

eSport industrija u cijelom svijetu može samo napredovati, a naši igrači imaju veliki potencijal, rekao nam je e-Dinamov stroj za golove i za kraj napomenuo:

„Želio bih se zahvaliti Futsal Dinamu za ovaj intervju i pohvaliti svoje suigrače na odličnoj igri u dosadašnjem dijelu sezone. Svi mi zajedno činimo uspješnu cjelinu. Ajmo Dinamo, nema predaje!

Utakmice petog kola VPG LN lige eDinamo igra u srijedu (25.11.) s početkom u 23 sata.

Dinamo – to si ti!