U četvrtak, 14. travnja u 18:00, u dvorani u Novom Jelkovcu krenut će posljednje ligaško kolo u ovoj sezoni 1.HMNL između Alumnusa i Futsal Dinama. Dinamo je mjesto u doigravanju već osigurao, no zbog izrazito izjednačene lige još uvijek ne znamo s kojeg točno mjesta krećemo u lov na titulu.

>> Alumnus – Futsal Dinamo, četvrtak (14.4.), 18:00, Novi Jelkovec

Ono što je sigurno je da u doigravanju nećemo imati prednost domaćeg terena. A sigurno je i kako sljedeće sezone u prvoligaškom društvu više nećemo gledati Alumnus. Utakmica u četvrtak oproštajka je Studenata od prve lige nakon 11 godina, a u kojima je osvojen i naslov prvaka Hrvatske.

Stigla diploma, ali nije i pobjeda

Sportska povijest ova dva kluba isprepletena je na puno načina i izgleda da je prst sudbine odlučio da baš mi, u 18. službenoj međusobnoj utakmici, ispratimo susjede s istoka grada u drugu ligu. Prije nego se posvetimo statistici dvoboja dva kluba, moramo izdvojiti podatak koji strši u toj priči. Alumnus nikada nije pobijedio Futsal Dinamo.

To je podatak koji je našim klupskim kroničarima pred svaku utakmicu protiv Alumnusa dizao dlake na vratu jer, po njihovim riječima, ima nešto i u zakonu velikih brojeva. Svoju posljednju šansu za pobjedu u neko dogledno vrijeme, Studenti će imati u četvrtak u 18:00, iako Dinamo u tu utakmicu ulazi kao izraziti favorit.

>> Kalkulacije: U doigravanje bez prednosti domaćeg terena

Finale regionalnog kupa ostaje u zlatnom sjećanju

Navijači Futsal Dinama rado se sjećaju prvog susreta protiv Alumnusa. Sad već mitsko finale Kupa regije sjever, odigrano u prepunom KC Dražen Petrović u prosincu 2014., naznačilo je početak promjena u odnosu snaga moći zagrebačkog futsala. Srčana momčad Futsal Dinama, s nekolicinom nogometnih zvijezda, ali puna haklerske ulične mudrosti, nakon nevjerojatnog je preokreta u posljednjim minutama susreta pobijedila Alumnus s 4:3, tada aktualnog prvaka Hrvatske, i osvojila prvu kantu za Plave.

Snagu tadašnjeg Alumnusa najbolje oslikavaju igrači koji su kasnije igrali za Futsal Dinamo, poput Matije Capara, Mateja Horvata, Hrvoja Penave, Kristijana Grbeše, Sadata Ziberija, ali i drugih.

Ždrijeb nas je nakon toga još tri puta spojio u Kupu. Sljedeće dvije sezone sretali smo se u četvrtfinalu i polufinalu regionalnog kupa, a 2018. u četvrtfinalu Kupa Hrvatske. Svaki put Dinamo je utakmicu napustio s pobjedom u džepu, od kojih je ova posljednja najviše odzvonila. Plavi su slavili s 9:1. To je ujedno i najveća pobjeda Futsal Dinama nad Alumnusom, a taj isti rezultat se ponovio i mjesec i pol kasnije u ligaškom dvoboju.

Ako vjerujete u zakon velikih brojeva…

U preostalih 13 ligaških dvoboja Futsal Dinamo utakmicu nije napustio pognute glave. Bilo je bolnih remija, ali ne i bolnih poraza. Na početku sezone 2019./2020. Alumnus je prvi put otkinuo bodove Plavima. Utakmica je završila 3:3, a Plavi su dva puta bili prisiljeni stizati prednost Studenata. U istoj sezoni, stigao je i drugi remi, 2:2 u 12. kolu.

Treći i posljednji remi zbio se u posljednjem kolu prošle sezone kad je Alumnus nekoliko minuta prije kraja imao i dva gola prednosti. Međutim, Penava u 37. minuti i Novak u posljednjim sekundama utakmice osigurali su Plavima bod na gostovanju u Jelkovcu.

U preostalih 10 utakmica, Futsal Dinamo je slavio u baš svakoj. Nerijetko i visokim pobjedama.

Susret u četvrtak u Jelkovcu bit će 18. službeni dvoboj Futsal Dinama i Alumnusa. Ako vjerujete u zakon velikih brojeva, šansa za pobjedu Alumnusa je veća nego ikad prije. Realnost je ipak nešto drugačija. Futsal Dinamo u susret ulazi kao izraziti favorit i sve osim pobjede bilo bi veliko iznenađenje. No, kao što nas je naš primjer iz mitskog finala naučio – srčanost i lukavost nikad ne treba podcijeniti!

Ako ne stižete na tekmu, za vas smo osigurali izravan prijenos na našem YouTube kanalu.