Na marginama UEFA Futsal Lige prvaka u Zagrebu započela je nova sezona za juniore i kadete. Na otvaranju sezone Futsal Dinamo je bio uspješan te Plavi velikim koracima grabe prema natjecanju u jedinstvenoj HMNL za svoj uzrast.

Prvi cilj: Jedinstvena HMNL

Podsjetimo, u obje kategorije još ove sezone natjecanje počinje na regionalnom nivou. Futsal Dinamo natječe se u regiji Središte. Nakon što tijekom prvog dijela sezone sve momčadi međusobno odigraju jednu utakmicu, klubovi s vrha tablice će nakon zimske pauze pristupiti natjecanju u jedinstvenoj HMNL za juniore, odnosno za kadete. Nakon međusobnih utakmica i doigravanja, bit će poznat novi prvak Hrvatske.

Prošle sezone sekunde su dijelile juniore do ulaska u doigravanje u jedinstvenoj ligi, dok je kadetima ista izmakla u posljednoj utakmici natjecanja po regijama.

No, Plavi su ove sezone krenuli sjajno – kadeti su već upisali dvije pobjede, a veliku pobjedu na startu ostvarili su i juniori.

Kadeti na otvaranju svladali gradskog rivala

Kadeti su novu sezonu započeli 21. listopada na ‘gostovanju’ kod Uspinjače Gimke. No da Dinamo u Zagrebu nikad nije gost dokazali su igrači Alena Jukića sjajnom predstavom u kojoj su pobijedili s 3:1.

futsal dinamo kadeti

Pobjeda protiv Uspinjače Gimke na otvaranje sezone

Marko Červenka postigao je dva pogotka, a na listi strijelaca priključio mu se Jakov Gracin za prvu pobjedu Dinama u novoj sezoni.

28. listopada u KC Dražen Petrović, jutro nakon Lige prvaka na istom mjestu, Dinamo je upisao pobjedu i u drugom kolu sezone. Svladan je Novi Marof s 2:1.

Unatoč početnom vodstvu gostiju, Renco Bašnec i Neo Lecher donijeli su pobjedu Plavima za nastavak sjajnih rezultata na početku sezone.

U sljedećem kolu, kadeti će na gostovanje u Rijeku kod istoimenog domaćinima. Naprijed Plavi!

futsal dinamo kadeti raspored 2023 2024

Raspored kadeta za ovu sezonu

Juniori uvjerljivi na početku sezone

Juniori Futsal Dinama u prvom kolu sezone bili su slobodni, no u drugom kolu su na parketu Draženovog doma ugostili vršnjake iz MNK Zagreb 92.

juniori futsal dinamo 2023 2024

Juniori Futsal Dinama nakon pobjede protiv Zagreb 92

Igrači pod vodstvom trenera Tina Huzjaka upisali su uvjerljivu 6:1 pobjedu koja u nijednom trenutku nije došla u pitanju te su Plavi velikim korak zagrabili prema jedinstvenoj HMNL.

Iako smo na prvi pogodak čekali sve do 16. minute, golijadu je otvorio Mateo Mitrović. Gabriel Bosek prelomio je utakmicu s dva pogotka, ali ne prije nego se u strijelce upisao Filip Vukelić. Do kraja utakmice pobjedu Plavih potvrdili su Filip Ciglar i Bernard Karlo Čović.

U trećem kolu, Dinamo će na gostovanje kod MNK Stanoinvest Futsal Pula. Naprijed Plavi!

futsal dinamo juniori raspored 2023 2024

Raspored juniora u novoj sezoni

Ostatak Škole futsala već u pogonu

Stotine naših polaznika već je nekoliko tjedana u punom pogonu. Započela je Futsalito liga u kojoj se natječe 15 naših momčadi, a isto toliko natjecat će se ove sezone i u ZNS ligi čiji nas početak očekuje 5. studenog.

Podsjećamo kako rezultate svih utakmica mlađih kategorija možete pratiti na Facebook stranici Škole futsala.

Dinamo – to si ti!