Futsal Dinamo u petak (20 sati) u SD Sutinska vrela igra pretposljednju utakmicu prvog dijela sezone nakon kojega slijedi playoff. Plavi još nisu osigurali doigravanje, potrebna nam je jedna pobjeda u iduće dvije utakmice (ili jedan poraz Šibenika 1983), no o kalkulacijama ne želimo razmišljati. Cilj je pobijediti Pulu, pretendenta za naslov, uhvatiti zalet pred playoff i dokazati da je nedavna serija od tri poraza obična ‘kriza’ kroz koje prolaze svi sportski klubovi.

> Futsal Dinamo – Futsal Pula, petak (8. travnja), 20:00, Sutinska vrela

Za recept kako izaći iz krize kontaktirali smo jednog od najiskusnijih igrača prve momčadi, Kristijana Grbešu koji je propustio posljednji dvoboj u Vrgorcu zbog blage ozljede.

Za početak, kako ozljeda, u kakvom te fizičkom stanju možemo očekivati u petak?

“Ozljeda je stvar prošlosti. Nije to čak bila ni prava ozljeda, više grč kojeg sam osjetio na treningu, pa smo odlučili da je bolje odmoriti neko vrijeme kako ne bi došlo do rupture. Fizički se osjećam jako dobro”.

A psihički? Futsal Dinamo je zabilježio tri poraza u nizu, to se nikada u povijesti nije dogodilo. Jesi li se ikada našao u ovakvoj situaciji u karijeri i kako ti gledaš na tu lošu seriju?

“Sigurno da nije ugodna situacija. Ove polusezone rezultati nas ne idu i svi zajedno moramo pronaći izlaz iz ove situacije. Činjenica jest da stvaramo puno šansi, a teško zabijamo golove, dok ih vrlo lako primamo. Mislim da moramo više početi razmišljati o rezultatu, a manje o ljepoti igre”.

Kada se zaredaju porazi nerijetko pada samopouzdanje, koje je jedan od ključnih faktora za uspjeh u sportu. Pad samopouzdanja posebno pogađa mlađe igrače. Koji bi im savjet dao, kao jedan od najiskusnijih u našoj svlačionici, kako da se najbolje suoče s trenutnom situacijom?

“Samopouzdanje se može vrlo brzo vratiti ako odigramo dobru utakmicu u petak. Mi igrači puno pričamo među sobom i siguran sam da ćemo pronaći rješenje za ovu situaciju”.

U petak nam stiže Futsal Pula, momčad koja je potvrdila da je u svojoj premijernoj sezoni legitimni kandidat za naslov. Kakvog protivnika možemo očekivati u petak?

“Pula igra jako dobru sezonu. Imaju odličnog trenera s kojim sam imao priliku raditi, najboljeg golmana u državi i nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca. Ali mislim da im je trenutno najveća prednost to što su opušteni, imaju dobru poziciju pred play-off i sigurno će doći rasterećeni. A to je najopasnije za nas”.

Prvi put ove sezone stižemo u Sutinska vrela, koju su naši navijači prozvali ‘Šupicom’ i u kojoj Dinamo ima izrazito pozitivan skor. Kako ti gledaš na tu dvoranu na zapadu grada i koja ti je najdraža od četiri zagrebačke dvorane u kojima smo ove sezone igrali (Dvojka, Cibona, Kutija i Šupica)?

“Meni su Sutinska vrela odlična. Bar što se tiče igračke strane. Parket nam je vrlo bitan da možemo igrati onako kako želimo. Što se tiče najdraže dvorane, tu je Dom sportova broj jedan. To je naša dvorana u kojoj treniramo i to smatramo našim domom”.

Ove sezone najbolji si strijelac momčadi s 11 pogodaka. Kako gledaš na svoj golgeterski, ali i općeniti igrački učinak ove sezone?

“Isto kao i cijela ekipa, mislim da je prvi dio sezone sve išlo dobro, a u drugom se dogodio mali pad. Vjerujem da ćemo u play-offu pronaći onu formu iz prvog dijela”.

Moramo te to pitati, inače si bio poznat kao ubojiti izvođač kaznenih udaraca. Neovisno je li bio riječ sa šest ili 10 metara. U čemu je problem ove sezone?

“Situacija je ista kao i s rezultatima momčadi, kada krene dobro ne može ti nitko ništa obraniti, ali crne rupe se događaju i to je normalno”.

Klub je nedavno izbacio webshop. Kada bi bio samo navijač kluba, koje bi artikle sebi kupio?

“Ako već trebam birati jedan proizvod izabrao bih – jaknu”

Webshop manekeni Mudronja i Mužar iskazali su se u igranju bele. Mogu li mlade nade kluba pobijediti iskusnu gardu u toj popularnoj kartaškoj igri?

“Probao je Mužar, i dalje pokušava. Čak si je uzeo i Prgu za partnera, ali za skor protiv Dade i mene radije nek’ vam on sam odgovori. Da ne ispadne da ga sprdamo”.

Idemo malo o društveno-političkim problemima, koji su ipak bitniji od jednog sportskog natjecanja. Kako teče život u Petrinji i Baniji iz tvoje perspektive? Od potresa će ubrzo proći godinu i pol, zemlja i dalje ponekad zatrese. Je li došlo do kakvih pozitivnih pomaka?

“Pomaka apsolutno nema. Ne znam što uopće reći o tome. Ljudi koji imaju sredstava sami nešto rade, a ostali čekaju ili su se predali. Uglavnom, još jedna naša sramota…”

Za kraj, odgovor s DA ili NE… je li utakmica u petak početak uzleta Futsal Dinama?

“DA”.

Vidimo se u petak u Šupici.

Dinamo – to si ti!