U četvrtak 8. srpnja, s početkom u 18:30 u SC Megaton (Prešernova b.b.) održat će se Izvanredna izborna skupština MNK Futsal Dinamo na kojoj se bira predsjednik kluba u mandatu od dvije godine te treći član Nadzornog odbora kluba.

Sve informacije oko Izvanredne izborne skupštine Futsal Dinama pronađite OVDJE.

Ovim putem još jednom pozivamo sve članove Kluba da se kandidiraju za mjesto predsjednika kluba i člana Nadzornog odbora.

U ovom trenutku primljena je jedna kandidatura za predsjednika MNK Futsal Dinamo od člana Nikole Milojevića.

Futsal Dinamo će svim kandidatima koji se kandidiraju za predsjednika Kluba postaviti isti obrazac pitanja

Predstavite se u par rečenica?

„Moje ime je Nikola Milojević. Po zanimanju sam doktor i liječnik estetske medicine. Ponosni sam Plavi sponzor Futsal Dinama od njegovih samih početaka, a posljednje dvije godine obnašao sam i funkciju člana Nadzornog odbora. Rođen sam u Zagrebu, a na prvoj utakmici Dinama bio sam s pet godina. Brat me odveo na utakmicu protiv Napretka iz Kruševca. Ljubav prema Zagrebu i plavoj boji nije jenjavala ni odlaskom u London u kojem sam živio 28 godina i u kojem sam završio medicinu. Od ratnih 90-tih i osamostaljenja moja je velika želja bila vratiti se u Hrvatsku i pomoći tek osnovanoj državi na koji god način mogu”.

„U mali nogomet zaljubio sam se preko Kutije Šibica. Uz Futsal Dinamo, sponzoriram i malonogometnu ekipu Cvjetno Poliklinika Milojević s kojom smo osvojili jednu Kutiju i još pregršt ostalih turnira. Futsal Dinamo je moja velika ljubav i najvažnija stvar u životu nakon obitelji i posla. Za kraj, napomenuo bih da sam ponosni otac dvije Dinamovke Hane, Lucije i Dinamovca Maxa koji trenira u Dinamovoj Školi futsala“, rekao je za početak Nikola Milojević..

Zašto ste se odlučili kandidirati za predsjednika MNK Futsal Dinamo?

„Prije svega zbog ogromne ljubavi prema Dinamu i plavoj boji. Želio bih nastaviti ono što su Mate Čuljak i Matija Đulvat započeli, a onda i brojni drugi pojedinci, prije svega klupski članovi i Boysi nastavili. Uz klub sam od njegovih samih početaka, kao njegov član ujedno i jedan od vlasnika, te plavi sponzor. Od Izborne skupštine 2019. član sam Nadzornog odbora iz kojeg sam istupio kako bih se mogao kandidirati za predsjednika”, tvrdi Nikola Milojević i nastavlja:

„S klubom sam proživljavao uspone, padove, tu sam bio cijelo vrijeme i u teškim i lijepim vremenima. Volio bih pomoći cijelom klubu i njegovim članovima da sve ovo što se radilo bude još bolje. Nakon razgovora s navijačima i članovima kluba, koji su mi dali bezrezervnu podršku, dobio sam još veći motiv da se angažiram u djelovanje kluba i kandidiram za predsjednika kluba. Počašćen sam i iznimno ponosan zbog toga. Mislim da mogu kao predsjednik pomoći klubu na razne načine, prije svega dovođenjem novih sponzora, ojačati organizacijski i sportski segment poslovanja”.

Skupština, kao krovno tijelo Kluba, bira predsjednika koji u svojoj kandidaturi predlaže ostatak predsjedništva. Koje osobe ćete predložiti za potpredsjednika i tajnika kluba?

„Kao dopredsjednika Kluba predlažem Domagoja Purgara, bivšeg igrača i legendu, koji je također uz klub cijelo vrijeme, od samih početaka. Pomaže klubu oko sponzora, organizacije”.

“Kao tajnika kluba predlažem Sebastiana Sobotu koji je tu funkciju obnašao posljednje dvije godine. On je motor i duša ovoga kluba i taj posao je posljednje dvije godine odradio besprijekorno dobro. Tako da je najbolje da nastavi raditi posao u kojem je najbolji“.

„Vjerujem da nas trojca, i naravno ostali članovi koji su uključeni u rad kluba na dnevnoj razini, svojom energijom možemo dignuti klub a još jednu višu razinu”, govori Nikola Milojević.

Koji je vaš program za predstojeće dvije godine u:

a) Sportskom segmentu?

„Ovdje ne bih htio izlaziti s velikim obećanjima i najavama. U sportskom segmentu mislim da je Matija Đulvat postavio fantastične temelje i da je Futsal Dinamo jedan organiziran i stabilan klub koji svake godine igra polufinale prvenstva. Ako me članovi izaberu, Matija Đulvat ostaje u klubu kao trener i sportski direktor kluba koji će usko surađivati s Predsjedništvom. Mislim da će Matija na poziciji trenera biti naše najjače pojačanje jer je riječ o ponajboljem futsal treneru u Europi. I to će biti moj prvi potez kao predsjednika kluba – postavljanje Đulvata kao trenera kluba sa slobodom slaganja momčadi po želji”.

“Za početak je bitno da zadržimo sve naše najvažnije igrače iz prošle sezone, kao i mlade poput Mudronje, Mužara, Novaka i Vučkovića koji su pokazali neizmjeran talent. Prvoj momčadi se još priključuju članovi talentirane juniorske generacije koja je osvojila drugo mjesto u prvenstvu”.

“Dugoročni cilj je prvenstvo države i igranje Lige prvaka. Hoće li se to dogoditi već iduće godine, za dvije, tri, ne znam, ali sam siguran da će Dinamo biti prvak. Ovaj grad zaslužuje futsalski klub koji je najbolji u Hrvatskoj i među najboljima u Europi”.

“Cilj je već od iduće sezone dodatno profesionalizirati sportski segment kluba, povećati broj treninga, više paziti na prehranu. U takvom sustavu i takvoj okolini će i sami igrači više napredovati, pogotovo mladi. Siguran sam da već iduće sezone možemo biti prvaci, no, kao što sam rekao u uvodu, ovdje ne bih davao pompozne najave. Ako naslov osvojimo godinu ili dvije kasnije, isto će biti odlično“.

b) Organizacijskom segmentu?

„Kao što sam ranije napomenuo, planiramo puno više trenirati kako bismo dodatno profesionalizirali klub. Jedan od načina je da dobijemo više sati od grada za treninge. Ovdje ne tražimo nešto što nismo zaslužili, već bismo zbog našeg statusa, naše Škole futsala, trebali dobiti više sati u gradskim dvoranama”.

„Druga stvar na kojoj moramo raditi su klupske prostorije. To nam je jako bitno. Postoji puno natječaja od Grada i već smo se ranije prijavljivali na iste, a sigurno je da ćemo to nastaviti i u budućnosti. Ako članovi, dakako, izaberu mene kao predsjednika kluba“.

„Treća stvar je nastavak rasta naše Škole futsala. Evo, mnogi naši najmlađi članovi nalaze se na Ljetnom kampu na Murteru, pratim fotogalerije, storyje, vidim da im je odlično, treniraju, kupaju se, igraju pub kvizove… Želimo od Dinamove škole futsala napraviti ponajbolju školu futsala ne samo u Hrvatskoj nego u jugozapadnoj Europi. Klinci su naša budućnost. Škola futsala svake godine izbaci jednog, dvojicu ili čak trojicu igrača za seniorsku momčad. U Školi futsala već sada rade pravi Dinamovci, a cilj je da imamo još više trenera koji će, između ostalog, raditi taj posao jer vole ovaj klub“.

„Bitno je razvijati i cijeli sport, usmjeriti se i na taj tzv. ‘grassroots’ segment. Željeli bismo u suradnji sa Zagrebačkim nogometnim savezom, pokrenuti Županijsku ligu, kako bi naši sadašnji i bivši juniori mogli igrati još jedno kompetitivno natjecanje.  Županijska liga bi pojačala cijeli zagrebački futsal, posljedično i hrvatski. Jači smo ako su svi jaki. Hrvatska je jaka futsal nacija, a može biti još puno jača”.

c) Financijskom segmentu?

„S obzirom na to da sam i sam sponzor Futsal Dinama, siguran sam da Klub zaslužuje još puno više sponzora. Nadam se da ćemo produžiti ugovor s Ožujskim pivom s kojima smo do sada imali sjajnu suradnju. Također, vjerujem da će i svi ostali sponzori ostati s nama. Cilj je dovesti još sponzora kako bi klub postao još stabilniji i kako bismo mogli uložiti, ne samo u momčad, nego i u rast cijelog kluba.

„Futsal Dinamo nikada nije bio klub koji je na silu želio ostvariti uspjeh. Stoga nikada nismo puno trošili na igrače, jer to donosi nestabilnost. Usmjerili smo se na ‘pametno trošenje’, jačali smo i ostale segmente kluba. Postoje klubovi koji su sve prihode uložili u igrački kadar, osvojili naslov, no mnogi od tih klubova više ne postoje“, rekao je Nikola Milojević i nastavio:

„Cilj nam je prijaviti se na razne natječaje od sportskih saveza, Grada Zagreba, Europske unije. Cilj nam je pojačati rad Škole futsala, članstvo, prodaju ulaznica, nadam se da više neće biti zatvaranja i da će naši navijači moći nesmetano dolaziti na utakmice. Željeli bismo pronaći način za sufinanciranje troškova putovanja koji su nam dosta veliki, pogotovo jer se trudimo i mlađe kategorije priključiti na što više turnira i natjecanja.

Plavi prijatelj je jedan od najboljih dosadašnjih projekata kluba, evo, napokon ćemo imati priliku organizirati i tu večeru koju ‘dugujemo’ Plavim prijateljima iz 2020. Zatim, imamo zasebne projekte, poput Šalate, Cibone, Trofeja Dinamo, koji su se pokazali kao pun pogodak“.

Koji segmenti dosadašnjeg poslovanja Futsal Dinama su bili:

a) Dobri

„Kao najbolji segment kluba bih istaknuo njegov ustroj. Dinamo je klub svih svojih članova, a oni su njegova najveća vrijednost. Matija Đulvat je po meni sjajno vodio klub. Nije se nasumice trošio novac, već se klub pažljivo gradio od dolje prema gore. Klub ima i jaki dobrotvorni karakter, priključivao se velikom broju humanitarnih akcija, a mnoge je i sam organizirao. Sve ovo voditi nije lagani posao, jer osim prve momčadi tu su još Škola futsala, Šalata, Cibona, Trofej Dinamo. Rekao bih da ja, ili neki drugi predsjednik, u klub dolazimo u najbolje vrijeme jer su Čuljo, Matija, Juraj Fabijanić i ostali napravili toliko stabilne temelje da je pred nama, vjerujem, jedan predivan period. Dinamo je do sada dobro poslovao, a ja sam na raspolaganju klupskim članovima da svakim svojim komadićem energije pomognem klubu da postane najveći u Hrvatskoj”.

b) Loši (moglo se i bolje)

„Teško je reći da je bilo nešto ‘loše’, mislim da se svakako moglo bolje u segmentu sponzorstava. Mogli smo možda dovesti više njih. Mislim da je tu bilo i nekih vanjskih faktora zbog kojih su određeni potencijalni sponzori odustali od suradnje. Ako postanem predsjednik, Domagoj Purgar i ja najviše ćemo se usmjeriti upravo na taj segment poslovanja. Imamo dobra poznanstva i vjerujem da ćemo moći dovesti prave sponzore koji će nam pomoći da budemo još stabilniji nego sada i da dođemo do te toliko željene titule”.

„A to je drugi segment koji je mogao biti bolji. Iako svake godine igramo polufinale prvenstva, i blizu smo tronu, fali nam još taj mali iskorak da dođemo do titule i razveselimo naše navijače“.

„Tako da je to segment kojeg bih volio popraviti – dovesti više sponzora i donijeti Dinamu trofej“.

Od kada ste član Futsal Dinama i što za vas znači (Futsal) Dinamo?

„Navijač sam Dinama od pete godine života, a član Futsal Dinama od prvog dana. S Dinamom sam se živcirao, ljutio, veselio i mogu reći da mi je Futsal Dinamo jedna od najznačajnijih stavki u mojem životu, odmah nakon obitelji i posla. U meni kuca pravo zagrebačko, plavo, futsalsko srce. Tu sam rođen i tu ću umrijeti. Želio bih biti predsjednik svojega kluba jer mislim da će se napraviti prava kohezija između mene, kao nekakvog poslovnog čovjeka, sportske struke, velikog broja članova i navijača, sjajnog i pedantnog Nadzornog odbora te da ćemo odvesti Dinamo prvo do titule najboljeg u Hrvatskoj, a onda i u Europi“, zaključuje Nikola Milojević.