Limače Futsal Dinama u nedjelju u OŠ Ivanja Reka očekuje nastup na 23. dvoranskom malonogometnom prvenstvu ZNS-a, gdje će u konkurenciji nogometnih klubova nastupiti kao jedina futsal momčad. Tom prilikom popričali smo s trenerom Antom Marićem kako bi nam približio samo natjecanje.

Koji je sistem dvoranskog malonogometnog prvenstva ZNS-a?

Natjecanje se provodi u dva dijela. U prvom dijelu igra se liga sustavom u kojem svaka momčad u natjecanju odigra 3 utakmice. U doigravanje plasirat će se dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine. Igramo dva puta po petnaest minuta bez zaustavljanja vremena.

Stvara li ime Futsal Dinamo pritisak?

Ime Dinamo sa sobom nosi određeni teret, ali nema pritiska, kako kod mene tako i kod djece. Uvijek im kažem da rezultat nije na prvom mjestu, najvažnije je da svi igraju, dobro se zabave i da upijaju životne vrijednosti. Uvijek je lijepo pobijediti, ali ako izgubimo koju utakmicu neće biti kraj svijeta.

Futsal Dinamo jedina je futsal momčad na ovom turniru, protiv kojih nogometnih klubova će igrati?

U našoj skupini nalaze se NK Kustošija, NK Trnje i NK Rudeš II. Trnje i Kustošija su ozbiljni protivnici koji u svojim školama imaju velik broj polaznika, isto tako i Rudeš je vrlo opasan protivnik iako se ovdje radi o drugoj momčadi. Vjerujem kako su moji dečki spremni za prolazak skupine iako su nam protivnici na vrlo visokom nivou.

Kakve su očekivanja od natjecanja?

Sve je to sport, nekada se dogode veliki rezultati kada se najmanje nadate, a nekada imate velika očekivanja, ali podbacite. Ja od svojih igrača očekujem da pruže dobre partije i da budu ravnopravni protivnici, a ako prođemo skupinu bit ćemo zadovoljni.

Jesu li limači spremni za natjecanje?

Dečki su spremni, momčad je dobra i igrači imaju potencijala, gradimo momčad kroz Futsalito ligu i kroz natjecanja ZNS-a. Najbitnije je da treniraju jer će uz trening postati pravi igrači, također vrlo je bitno da poštuju sve oko sebe.

Treneru Mariću i igračima želimo puno sreće na dvoranskom malonogometnom prvenstvu ZNS-a.

Dinamo – to si ti!