Dvije utakmice podno Biokova, šest osvojenih bodova. Nakon 2-1 pobjede u Vrgorcu, Dinamo je u petak nadvisio Novo Vrijeme u Makarskoj s 3-1 i nanio četvrti uzastopni poraz sportskom rivalu. Zanimljivo, sve četiri pobjede ostvarili smo u kalendarskoj 2023. godini.

Utakmica je bila iznimno dinamična i napadačka, a iskazala su se oba golmana. Ipak, Dinamovi reprezentativci, dva puta Perić i jednom Mužar donijeli su nam novu veliku pobjedu.

Svakako je dobra vijest ovosezonski debi Tihomira Novaka koji se vratio nakon operacije koljena.

Pred Dinamom su dvije domaće utakmice. U petak, 24. studenog u Sutinskim vrelima (18:00) igramo 8. kolo protiv Crnice, a 3. prosinca u KC Dražen Petrović dočekujemo Aureliju u Kup utakmici humanitarnog karaktera Plavi Sveti Nikola.

Dinamo iskoristio brojne prilike

Purgeri nisu mogli sanjati bolji start u utakmicu. Poveli smo već u prvoj minuti utakmice. Luka Perić primio je loptu, oslobodio se čuvara i ostavio na krivoj nozi reprezentativnog kolegu Filipa Baškovića.

Ostatak prvog dijela prošao je u ravnopravnoj utakmici, s nekoliko prilika na obje strane, od kojih su bolje bile one Dinamove. Toni Vučković odapeo je pod gredu, ali je Bašković skinuo udarac. Najveću šansu propustili smo u 15. minuti kada je Kristian Čekol uposlio Kristijana Postružina koji iz blizine puca kraj gola. Dvije dobre prilike imao je Nikola Gudasić u 18., ali Bašković je bio siguran.

Makarani su također prijetili, posebno opasno nakon udaraca Tonija Jelavića, Marina Musinova te Davida Barbarića, ali su Ante Piplica i Dinamova obrana ostali prisebni. Možemo reći da je Dinamo u prvih 20 minuta bio bolji za taj pogodak iz prve minute.

U nastavak utakmice krenulo se va banque. Perić je izbio sam na Baškovića, ali ga nije uspio matirat. Uslijedio je udarac Jelavića, ali Piplica sjajno brani nogom. Opasnu kontru Dinamo je imao kod tri na jedan, ali nismo najbolje završili akciju.

Makarani ponovno prijete preko Marina Sesara, a Dinamo je, potom, drugi put u poluvremenu imao jedan na jedan s golmanom. U dvoboju Zonjić-Bašković, bolje se snašao domaći golman.

Sredinom nastavka u igru je, prvi put ove sezone, ušao Tihomir Novak! Iako se mislilo da neće biti spreman, Tiho je odradio rolu od nekoliko minuta u kojima je sjajnom loptom gurnuo u šansu Postružina, a onda i sam gromovito pucao iskosa, ali kraj stative.

No, u tim trenucima Dinamove dominacije, Marakani su stigli do poravnanja. I to na brazilski pogon. Rafael Lima uposlio je sunarodnjaka Vitora Huga koji iz blizine pogađa za 1:1.

Ipak, Dinamo nije dugo čekao na novo vodstvo. Nakon propuštene šanse Filipa Novaka, Plavi su odigrali lijepu akciju koju je okončao Mateo Mužar na dodavanje Gudasića. Dinamo je poveo s 2:1.

Uslijedila je nova šansa Postružina, a posljednje minute prošle su, očekivano u dominaciji Novog vremena koji je krenuo u igru s golmanom-igračem. No, sjajni Piplica obranio je velike prilike Vitoru Hugi, a onda i Musinovu.

Makarani nisu iskoristili golmana-igrača, a takva igra donijela nam je i treći pogodak, kada je Postružin ukrao loptu i dodao Periću kojem nije bio problem zabiti u praznu mrežu.

Dinamo je skočio na vrh prvenstvene ljestvice!

Vidimo se u Sutinskim vrelima i Draženovom domu protiv Crnice i Aurelije.

Vrsta utakmice: HMNL
Kolo: 7. kolo
Datum: 17.11.2023.
Vrijeme: 18:00
Dvorana: SD Makarska
Gledatelja: 1000

NOVO VRIJEME – FUTSAL DINAMO 1:3 (0:1)

Prvi sudac: Dino Kramar
Drugi sudac: Mario Lulić
Treći sudac: Miloslav Šimac
Četvrti sudac: Alen Govorko
Delegat: Antonio Kontić

NOVO VRIJEME: Filip Bašković, Rafael Ferreira Lima, Sven Anton Horvath, Toni Jelavić, Marin Sesar, Roko Gašapar, Vedran Kazazić, Gabrijel Lasić, Marin Musinov, Vitor Hugo de Lima da Silva, David Barbarić, Jakša Herceg, Antonio Husičić, trener: Duje Bajrušović

FUTSAL DINAMO: Ante Piplica, Nikola Gudasić, Luka Perić, Kristijan Postružin, Antonio Konsuo, Mateo Mužar, Mihovil Prgomet, Toni Vučković, Tihomir Novak, Antonio Konsuo, Daniel Dekanić, Neven Zonjić, Filip Novak, trener: Matija Đulvat

STRIJELCI: 0:1 Perić (1′), 1:1 Lima (29′), 1:2 Mužar (31′), 1:3 Perić (40′)

AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Novo Vrijeme 7 (3+4), Futsal Dinamo 8 (4+4)

ŽUTI KARTONI:
Musinov (25′), Jelavić (33′) – NOVO VRIJEME
Postružin (14′), Prgomet (26′) – FUTSAL DINAMO

Dinamo – to si ti!