Pred nama je možda posljednja, možda pretposljednja, a možda i ono što se svi nadamo, tek prva od posljednjih pet ili čak sedam utakmica sezone. Kalkulacije nisu problem, jer kalkulacija nema. Ako izgubimo, idemo na “godišnji odmor”. Ako pobijedimo, idemo u majstoricu.

Pobjeda je ono što želimo, ono što moramo, ono što hoćemo i ono što možemo!

U petak, u 18 sati, dočekujemo Olmissum. Aktualnog prvaka i po mnogima najbolju momčad države. Da možemo igrati s njima potvrdili smo kroz povijest. Sada ih još samo trebamo pobijediti. Na domaćem terenu.

Kada je riječ o utakmicama s Olmissumom, imamo za nas jedan ne toliko fun fact. S Omišanima smo, uključujući i dvije prijateljske utakmice, odigrali 10 međusobnih dvoboja. Od tih 10, čak sedam ih je bilo u Omišu, jedan na neutralnom terenu (Pula), a samo dva u Zagrebu. A od ta dva zagrebačka susreta, Omišani su samo jednom imali priliku osjetiti “plavi pakao”.

A i ta jedina domaća utakmica s publikom, tog 24. studenog 2019. u Kutiji šibica, opet nije bila “paklena” kao neke druge utakmice u toj za navijače jako popularnoj, a za igrače nepopularnoj dvorani zbog ljepljive rukometne podloge. Naime, utakmica se igrala između derbija na Maksimiru 22. studenog i invazije Dinamovih navijača na San Siro 26. studenog.

Logično, brojni Dinamovi navijači, pogotovo oni iz ostalih dijelova Hrvatske, koji bi u normalnim okolnostima prisustvovali toj utakmici, morali su je preskočiti jer je naš nogometni klub tada ipak bio u dosta većem fokusu Dinamovog navijačkog puka.

Tako da su Omišani do sada, u 10 odigranih utakmica, tek jednom doživjeli plavo-paklenu atmosferu, ali nikada ono pravo plavo grotlo kakvo bi ih, u normalnim okolnostima, čekalo u petak, 7. svibnja 2021.

Navijači na tribinama u petak potrebniji su nam nego ikad. Da pokažu Omišanima tko je bolji u igri “šest na pet”. Da pokažu Olmissumu kako je to igrati pod neizdrživim pritiskom. Kako je to igrati kada ti igrači ne čuju “pazi leđa”, ili kada Luketin osjeća navijače koji mu skoro pa stoje remenima. Da pokažu Omišanima kako je to igrati kada naši igrači dobiju nekakvu nadnaravnu i nadljudsku snagu kada s tribina krene “Daj mi samo pobjede…” ili “… mi smo uz tebe, znaj da nema predaje”.

Taj će scenarij jednoga dana doći. No ovaj petak još ne. Ovaj petak smo opet pet na pet. Ili ipak nismo? Sudeći po domaćim utakmicama ove sezone, preokretima u posljednjim minutama dvoboja, neodustajanju od pobjede, možda naši igrači ipak osjećaju podršku svojeg šestog igrača. Možda u podsvijesti ipak čuju taj “huk” s tribina. Možda protivnici ipak osjećaju to sužavanje terena. Taj nevjerojatni i nepremostivi pritisak.

U petak ćete ponovno biti uz nas. Ponovno uz male ekrane. A igrači će ponovno osjećati vašu pripadnost.

> Uzvrat protiv Olmissuma: Petak, 18 sati, izravni prijenos na našem YouTubeu

Zato u petak završite s poslom na vrijeme. Udobno se smjestite doma ili kod ekipe i budite naš šesti igrač. Naša najveća snaga. Mi vas osjećamo. Igrači vas čuju.

Dinamo – to si ti!

P.S. Ako želite, možete nas podržati u ovim teškim vremenima na nekoliko načina:

  • Kupnjom virtualne ulaznice za naše utakmice (Futsal Dinamo) – minimalna donacija iznosi 20 kuna, a svi koji donaciju uplate na naš žiro račun (HR4723600001501850718) mogu nam se javiti u inbox, a mi ćemo im poslati virtualne ulaznice.
  • Učlanjivanjem u Klub (Futsal Dinamo) – na taj način pokazuješ dugoročnu pripadnost Plavoj boji, postaješ jedan od vlasnika kluba, a dobiješ nešto i za uzvrat – osjećaj ponosa jer si dio Dinama te pravo na brojne članske pogodnosti. Cijena članarine iznosi 80 kuna za punoljetne i 50 kuna za maloljetne. Učlani se OVDJE.
  • Uplatom donacije za akciju Plavi prijatelj (Futsal Dinamo) – individualni navijači, grupe navijača, obrti, ugostitelji, firme, projekti, s donacijom od 1.500 kuna postaju Plavi prijatelji, a za uzvrat dobiju paket zahvalnosti u obliku – personaliziranog Dinamovog dresa, godišnje ulaznice za sezonu 2021/22, poziva za dvoje na Plavu večeru te ime na virtualnom i fizičkom zidu do kraja sezone 2021/22!