Prvi ispit sezone za Futsal Dinamo završen je s odličnim. Dinamo je nastavio s osvajanjem trofeja, naslov u Superkupu nam je sedma titula u povijesti, druga nacionalna. Futsal Dinamo u tekućoj sezoni nastupat će u četiri različita natjecanja. Jedno je završilo, a slijedi početak HMNL-a u kojem branimo naslov.

Prva utakmica prvenstva igra se u petak (22. rujna) u Domu sportova II kada u sklopu prvog prvenstvenog kola dočekujemo Olmissum (20:15), tjedan dana kasnije domaćini smo Torcidi.

Trećem i četvrtom natjecanju sezone, u Ligi prvaka i Hrvatskom kupu, priključit ćemo se u listopadu i studenom. Dinamo će se, dakle, ukupno natjecati u četiri natjecanja (jedno je završilo), a naši igrači činit će veliki dio rostera izbornika Hrvatske Marinka Mavrovića u pohodu na plasman Hrvatske na prvo Svjetsko prvenstvo od Gvatemale 2000.

Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić, Ante Piplica, Kristijan Postružin pozvani su u reprezentaciju za prve dvije utakmice Elitne runde kvalifikacija za Futsal Mundijal koji će se 2024. održati u Uzbekistanu.

Elitnu skupinu Hrvatska otvara 16. rujna u njemačkom Chemnitzu protiv domaće reprezentacije, a 20. rujna u Puli dočekujemo Slovačku. Nakon dva kola prvenstva, odnosno utakmice protiv Torcide u Zagrebu Hrvatska igra dvomeč s Francuskoj. Prvu utakmicu u Lavalu (5. listopada), a druga se igra u Zagrebu (10. listopada) u domaćinstvu Futsal Dinama. 

Kraj kvalifikacija određen je za prosinac. U Slavonskom Brodu dočekujemo Njemačku 15. prosinca, a posljednju utakmicu kvalifikacija igramo 20. svibnja u Slovačkoj.

Sve utakmice prenosit će se na MaxSportu.

Naših pet reprezentativaca neće biti u drugom dijelu priprema za novu sezonu (sljeduje nas turnir u Novoj Gradišci), ali u ovom je trenutku najbitnije da budu spremni za nastupe reprezentacije te da naša futsalska vrsta otvori kvalifikacije sa šest bodova.

Želimo sreću svim reprezentativcima i stručnom stožeru. Pratimo sve i navijamo za vas!

Popis reprezentativaca za utakmice protiv Njemačke i Slovačke:

Vratari: Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo).

Bekovi: Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Futsal Dinamo), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Marko Kuraja (Square), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Josip Jurlina (Olmissum), Franco Jelovčić (Royal Sporting Club Anderlecht).

Napadači: Luka Perić (Futsal Dinamo), Dario Marinović (Feldi Eboli), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Antonio Sekulić (Olmissum).

Dinamo – to si ti!