Proteklog vikenda u Makarskoj naši pioniri, koji brane naslov prvaka Hrvatske odigrali su prvi od tri turnira Prvenstva Hrvatske. Naš tim smješten je u grupu C s Osijekom, Fortunom Povlja, te Murterom i Vrgorcem s kojima smo i odmjerili snage na ovom prvom turniru, a u četvrtfinale prolaze najbolje dvije ekipe iz skupine. Naši dečki su se kući iz Makarske vratili s punim „plijenom“ i to s dvije uvjerljive pobjede.

Prvu utakmicu u skupini odigrali smo s Murterom i pobijedili rezultatom 7:0, a strijelci za „Plave“ u ovoj utakmici bili su Tin Škrinjarić i Filip Martinović s po dva pogotka, dok su Josip Purgar, Niko Kolarić i Dorijan Jozić dodali svaki po jedan. Ništa manje efikasnu utakmicu, štoviše rezultatski još uvjerljiviju, „Plavi“ su odigrali protiv vršnjaka iz Vrgorca i pobijedili s visokih 9:0. Kako i sam rezultat sugerira, lista strijelaca je podugačka pa su tako pogotke postizali Niko Kolarić, Tin Škrinjarić, Juraj Poljski, Hrvoje Micek, Matija Latin, dok je Josip Purgar gol pogađao četiri puta.

Iznimno za ovaj turnir umjesto trenera Alena Jukića, pionire u Makarskoj vodili su treneri Tin Huzjak i Mario Modrušan pa smo tom prilikom popričali s njima.

Za ovaj turnir pionira uskočili ste umjesto trenera Jukića, je li ga bilo teško zamijeniti?

Huzjak: Kolegu Jukića nije bilo teško zamijeniti ovom prilikom jer već dobro znam ekipu, a i stvarno dobro treniraju pod njegovim vodstvom i odlični su pa to olakšava posao. U svakom slučaju želim zahvaliti kolegi na povjerenju da baš ja vodim ekipu dok je on odsutan.

Modrušan: Bilo je ovo lijepo iskustvo u Makarskoj, dečki su kvalitetni igrači, dobro odgojeni mladići tako da nije bio nikakav problem uskočiti u sve ovo. Naravno, sve pohvale idu i treneru Jukiću koji je odradio sve pripreme da ekipa bude spremna.

Branimo povijesni naslov prvaka Hrvatske u U15 kategoriji, jeste osjetili da igračima to stvara pritisak ili im je samo dodatni motiv u ovoj sezoni?

Huzjak: Na prvom turniru su dečki odlično reagirali, možda je pritiska bilo pred početak utakmice, ali već u pripremi utakmice smo jasno postavili da nam je cilj dokazati da smo najbolji u Hrvatskoj, tako da vjerujem da se taj pritisak pretvorio u motiv koji ih dodatno gura naprijed.

Modrušan: Našim dečkima osvojeni naslov prvaka daje još veće samopouzdanje, definitivno im nije uteg, dečki su svjesni svojih kvaliteta i znaju što mogu, a osvojeno prvenstvo im je zapravo samo jezičac samopouzdanja više za buduće utakmice.

Budući da smo prve dvije utakmice u skupini rezultatski uvjerljivo pobijedili, trenera Huzjaka upitali smo kako je zadovoljan viđenim i smatra li da ima još prostora za napredak?

Iako su rezultatski uvjerljive pobjede i igra je bila iznimno dobra, mjesta za napredak uvijek ima. Stvarno imamo odličnu ekipu, a to dokazuju i pozivi za U15 reprezentativni kamp. Dečki se ne smiju zadovoljiti s time nego pokušati svaki dan dodatni napredovati. Kažu da je lakše doći do prvog mjesta nego tamo ostati, a pred njima je sad pokušaj da ostanu i potvrde kvalitetu.

Obje utakmice su završile bez primljenog pogotka što sugerira da su golmani odradili vrhunski posao, upitali smo trenera Modrušan da nam prokomentira golmane i vidi li možda kod njih potencijal za reprezentaciju budući da je on i pomoćni trener u mladoj reprezentaciji?

Naši golmani su odlični, ali u ovoj utakmici cijela ekipa je odradila odličan posao. Inače imamo dva fantastična golmana i možemo reći da je to i „sreća“ i „nesreća“ s obzirom na to da ne mogu oba braniti. Ipak trudimo se balansirati njihovu minutažu tako da obadvojica dobiju priliku. Što se tiče njihovog potencijala za reprezentaciju, Vnučec je ove sezone pozvan u selektivni kamp HNS-a iz čega jasno proizlazi da je veliki potencijal, dakako ovaj poziv samo za njega ne umanjuje kvalitetu Ivčića, više je razlog taj što je jako teško pozvati dva golmana iz istoga kluba.  Mogu samo reći da ako dečki ovako nastave i budu redovito trenirali da definitivno možemo računati na odlične golmane u budućnosti.

Za sam kraj trenere smo upitali kakva su njihova očekivanja od nastavka sezone?

Huzjak: Mislim da sam u prošlim odgovorima već dao do znanja da su očekivanja velika, definitivno obrana naslova prvaka. Vjerujem da su dečki uz trenera Jukića spremni za to. Ja sam im podrška i backup kad god zatreba jer su stvarno strašna ekipa i zadovoljstvo je raditi s njima.

Modrušan: U ove prve dvije utakmice opravdali smo status favorita i od ove ekipe očekujemo najveće uspjehe. U ovoj kategoriji smo u samom vrhu u Hrvatskoj i uvjeren sam da ćemo skupinu okončati s četiri pobjede.

Trenerima zahvaljujemo na izdvojenom vremenu za razgovor i želimo im puno sreće s njihovim timovima, a našim „Plavim“ dečkima još jednom čestitamo na svemu prikazanom na ovom turniru i naravno puno sreće u nastavku sezone.

Dinamo – to si ti!