Igrači i stručni stožer Futsal Dinama otputovali su danas u Poreč na sljedeći mini-ciklus priprema za novu sezonu 2022./2023. Nakon utakmice na Šalati te kasnije trening utakmice protiv Shkupija, suparnik Plavih u porečkom trening dvomeču bit će Saudijska Arabija.

No neće to biti prvi put da se ove dvije ekipe susreću na pripremama. Kao i prošle godine, Saudijska Arabija sudjeluje na FutsalWeek turniru te koriste Poreč kao bazu za svoje pripreme. Naime, Saudijce krajem rujna očekuje njihov drugi nastup na AFC Azijskom prvenstvu gdje ih očekuju susreti u skupini protiv Japana, Vijetnama i Južne Koreje. S klupe ih predvodi Andreu Plaza, jedan od najvećih trenera u futsal svijetu. S Barcelonom je osvojio sve domaće naslove, kao i Ligu prvaka 2019. godine, a iste godine izabran je i za najboljeg trenera na svijetu.

Prošlogodišnji susret Futsal Dinama i Saudijske Arabije završio je rezultatom 1:1. Kristian Čekol doveo je Plave u vodstvo na samom početku utakmice, no svega par minuta kasnije Nawaf Arwon postavio je, ispostavit će se, konačan rezultat utakmice.

Plavi se u Zagreb vraćaju u utorak navečer.

Dinamo – to si ti!