Iza nas je peta sezona u kojoj biramo najboljeg igrača sezone. Kao i prethodnih godina, struka je nakon svake prvenstvene utakmice (kup ne ulazi u ovaj izbor) izabirala najbolje pojedince dvoboja, a navijači i pratitelji na Facebooku izabrali su boljega od njih dvojice.

No za razliku od prve četiri sezone, kada su Matej Horvat (2017.), Davor Kanjuh (2018. i 2019.) te Kristian Čekol (2020.) osvojili nagradu igrača sezone jer su najviše puta bili izabrani igračem utakmice, ove sezone imamo raritetnu situaciju.

Nakon 22 prvenstvena kola (18 prvi dio sezone + četiri utakmice playoffa) situacija na ljestvici je sljedeća:

4 puta Poliklinika Milojević igrač kola: Davor Kanjuh, Nikola Badrov i Mihovil Prgomet
3 puta Poliklinika Milojević igrač kola: Mario Herceg
2 puta Poliklinika Milojević igrač kola: Daniel Matković i Filip Novak
1 put Poliklinika Milojević igrač kola: Jakov Mudronja, Kristian Čekol i Kristijan Grbeša

Stoga, Futsal Dinamo postava sezone 2020/21 izgleda ovako:

Futsal Dinamo postava sezone 2020/21

Futsal Dinamo postava sezone 2020/21

Tko će biti najbolji igra sezone?

Kanjuh, Badrov i Prgomet po četiri puta “podignuli” su titulu igrača utakmice te su ušli u završni izbor za Poliklinika Milojević igrača sezone.

Način izbor je jednostavan.

U iduća tri dana, od utorka do četvrtka, objavit ćemo kompilaciju poteza s utakmica na kojima su navedeni igrači izabrani igračem kola. Uz svaki video objavit ćemo i argumente zašto bi baš taj igrač trebao ponijeti titulu igrača sezone, a konačnu odluku donijet ćete vi – u anketi koja će krenuti u petak u 12h, a završit će u nedjelju u podne.

Sve video kompilacije igrača utakmica u sezoni 2020/21 možete pronaći OVDJE.

Više o kandidatima

Davor Kanjuh – dvostruki osvajač titule za igrača sezone (2018. i 2019.), prvi je stigao do brojke od četiri titule igrača utakmice, te je samim time prvi u ovom predstavljanju kandidata. Kada bismo jednom riječju trebali opisati Kanjuha onda bi to bila: konstanta. Od prve sezone od kada je postao dio našeg kluba Kanjuh je bio na razini. Najbolji je strijelac i asistent u povijesti kluba, a samo u posljednje dvije sezone svojim suigračima namjestio je gol nevjerojatnih 29 puta. Kanjuh je u nedavno završenoj sezoni ponio kapetansku traku i sezonu je odradio – kapetanski. U 22 odigrane utakmice zabio je sedam pogodaka i upisao 14 asistencija te je ponovno završio na vrhu liste najboljih dodavača kluba. No, Dadina vrijednost nije (samo) u njegovim golovima i asistencijama. Osim što je jedan od najboljih braniča lige, Dadine najveće vrline su njegov karakter, njegova želja za pobjedom i vjera u istu. On svojom igrom i pojavom čini i druge igrače na terenu boljima.

Nikola Badrov – U svojoj prvoj sezoni u plavom dresu Nikola Badrov ušao je u najuži krug kandidata za najboljeg igrača sezone. Od samog dolaska u klub, još od one utakmice protiv prvaka Švedske na Šalati, Badrov je pokazao veliki talent. Istrijan je igrač izvrsnog driblinga, brz, okomit, a ima i razoran udarac. Kojeg u prvih osam utakmica nije koristio. Prijelomnica u Badrovoj igri bio je dvoboj protiv Alumnusa u Ciboni 2020. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici Badrov je zabio svoj prvijenac za potvrdu Dinamove pobjede, a onda je na proljeće eksplodirao. U drugom dijelu zabio je osam pogodaka i na kraju sezonu završio kao drugi strijelac kluba s devet pogodaka. U 23 utakmice upisao je i tri asistencije. Badrov je prvi igrač u povijesti kluba koji je četiri utakmice u nizu proglašen igračem utakmice. Radilo se o prve četiri utakmice proljetnog dijela prvenstva kada je, između ostalog, odigrao individualno možda i najbolju utakmicu sezone – Crnici je zabio hattrick, a Dinamu donio važnu pobjedu.

Mihovil Prgomet – Iza njega je vjerojatno najbolja sezona od kada je stigao u Dinamo. Prga je sa 17 golova prvenstvo završio kao najbolji strijelac kluba, a golovima je dodao i 10 asistencija te je jedini igrač Dinama koji je u nedavno završenoj sezoni ostvario „double-double“ učinak. Prga je u prošloj sezoni bio najbolji kada je to bilo najpotrebnije – u doigravanju. U završnu borbu za igrača sezone stigao je u „fotofinišu“ osvojivši tri titule za igrača utakmice u četiri posljednja dvoboja kluba. Posebno se iskazao u četvrtfinalnim utakmicama protiv Universitasa kojem je zabio dva u Zagrebu i hattrick u Splitu. Splitski studenti posebno su mu ležali ove sezone jer im je u prvom dijelu zabio još dva gola. Prgomet je jedan od najboljih napadača lige. Nije klasični gol igrač, ali je jedan od glavnih kotačića u kreaciji napada, otvaranju prostora za suigrače i guranjem ih u prilike. Kada ga još krenu golovi i asistencije kao ove sezone, onda potvrđuje i kalibar za reprezentaciju.