Vežite se, polijećemo!

2023-10-23T07:12:05+02:0023. lis. 2023.|Prva momčad|

“Vežite se, polijećemo.” Rečenica za koju se ne zna tko ju je ni kad točno izrekao, ali se zna da najavljuje velike stvari. Tako je i nama na ulasku u tjedan koji ćemo pamtiti cijeli život. Križanje datuma na kalendaru je gotovo. Još samo jedno spavanje (za one koji će moći ćoriti) i Liga prvaka će doći u Zagreb, “na noge” Futsal Dinamu. Kako nestvarno i nestvarno dobro to zvuči.

U utorak, u Domu najvećeg, a sudbina je htjela da to bude točno dva dana nakon njegovog 59. rođendana, prvi put na utakmici Futsal Dinama zasvirat će najljepša himna koju jedan navijač uopće može čuti. Naravno, nakon hrvatske i one koju je Ripper počeo odvaljivati prije 31 godinu. Trenutak je to koji smo dugo sanjali.

Oni hrabriji još prije devet godina kad se na Šalati pojavio neki novi klinac sa slovom d na dresu. A oni najskeptičniji prije malo manje od pet mjeseci kad je Pale pred krcatim Draženovim domom podignuo najdražu kantu svoje karijere. I najdražu kantu koju su mnogi od nas vidjeli za života.

Sada je vrijeme da Šveđani, Poljaci, Crnogorci, ali i ostatak Europe vide uživo ono čemu se već godinama dive na milijunima videa. Istim onima koji su , koliko-toliko uspješno, prenosili energiju s kojom nas je svaki od vas hranio na putu do bajke.

Nema veće stvari nego kad te tvoj klub predstavlja na najvećoj sceni. I nema boljeg osjećaja nego kad znaš koliko si prošao i propatio da bi se tu uopće našao. Obećati ti ne možemo ništa nego još luđu vožnju. Vežite se, polijećemo!

Dinamo – to si ti!