Pred nama je još jedna „standardna“ rubrika na kraju svake polusezone, a to je opsežan razgovor s trenerom prve momčadi, Alenom Jukićem.

> 5 stvari koje su obilježile 2020. (i jedan bonus)

S obzirom na to da nam je trener Jukić dao podosta materijala, nećemo dužiti s uvodom. Krenimo od početka…

Prošla sezona završila je najkasnije do sada, tako da igrači nisu imali previše vremena za odmor.

„Bez obzira na to što je prošla sezona završila najkasnije do sada, 45 dana odmora je bilo i više nego dovoljno da se igrači zažele treninga i utakmica“, rekao nam je u uvodu Alen Jukić.

Kao što smo naveli u statističkom prikazu polusezone, istu možemo podijeliti u tri dijela – odličan start, slaba sredina i vrlo dobar završetak.

> Statistički prikaz (jesen 2020): Dobar start i kraj, slaba sredina

Statističi pregled polusezone

Kako si zadovoljan s polusezonom?

„S obzirom na okolnosti koje su nas pratile, polusezonu mogu ocijeniti zadovoljavajućom. Ne mogu se ne osvrnuti da smo od prvih osam službenih utakmica (prvenstvo i kup), njih šest igrali u Dalmaciji. U nekim periodima razmak između utakmica bio je po tri dana. Događalo nam se da se radnim danima vraćamo s tih putovanja u 3, 4 ujutro i odmah se počeli pripremati za novu utakmicu i novo putovanje“, rekao nam je Jukić i nastavio:

„Osobno me malo zasmetalo i nije pravedno prema igračima, uzevši u obzir i neke objektivne okolnosti, kao što su ozljede i bolesti, da se bod na gostovanjima u Šibeniku i Vrgorcu ocijenilo gotovo kao neuspjeh. Ne kažem da smo mi unutar ekipe zadovoljni kad ne pobijedimo, jer nam je to prva i najvažnija misao u pripremi svake utakmice, ali kad s odmakom radim analizu, ne mogu se složiti s komentarima da je bod s takvih gostovanja loša stvar. Osobno mi je žao kupa, ali ždrijeb i termin nas nisu “pomazili” i nismo uspjeli uhvatiti Final Four“.

Odlazak pa povratak Čekola

Prošli prijelazni rok Dinamova se momčad promijenila možda i najviše do sada (ne računajući prijelaz iz druge u prvu ligu). U „polju“ su nam otišli Kristian Čekol, Robert Grbić, Vito Gagulić i Ivan Šulentić, a došli su Daniel Matković i Nikola Badrov.

Koliko je novim igračima trebalo vremena da se prilagode momčadi i jesu li uspjeli nadomjestiti ove koji su otišli?

„Na kraju prošle sezone napustila su nas tri lijeva beka i najbolji strijelac. Mogu reci da su se i Badrov i Matković iskazali na toj lijevoj strani“.

A sad nam se taj najbolji strijelac vratio…

„Povratak Čekola je sjajna stvar za klub i ekipu jer smo dobili motiviranog igrača koji zna kako funkcioniramo i kojem faza prilagodbe nije potrebna. I to na poziciji s kojom smo imali najviše problema i koja nam je bila potrebna“.

> Povratak Čekola: Unatoč kratkom odsustvu, osjećaj zbog povratka u Dinamo je neopisiv!

Promjene su se dogodile i na „Jukićevoj“ vratarskoj poziciji. Prvi golman Mario Herceg ostao je u klubu, no Karla Maloševca, Pavu Mudronju i Tomislava Hercigonju zamijenili su Ivan Pavlić i Antonio Vuk.

Kako su se uklopili u momčad?

„Pavlić i Vuk su tu da svojim radom i kvalitetom pušu za vrat Hercegu koji je trenutno u prednosti, ali i svjestan konkurencije koju ima u njima dvojici“.

Sadašnji i bivši juniori

Veliki „teret“ u nedavno završenoj polusezoni preuzeli su donedavni juniori Mateo Mužar, Filip Novak i Toni Vučković.

Jesu li položili?

„Sva trojica su kroz svoj rad u našoj Školi futsala apsolutno zaslužili povjerenje koje im daju njihovi suigrači i ja kao njihov trener. Naravno da je ritam seniora u prvoj ligi neusporediv s juniorskim futsalom, ali su kroz zadnju sezonu juniora imali priliku trenirati sa seniorima i polako se prilagođavati“.

Osim što vodi prvu momčad, Jukić je i trener juniora. A četvorica njih (Luka Bjelić, Filip Domiter, Kiko Dragaš Selaković i Jure Jakovljević) treniraju s prvom momčadi te su na jesen dobili pokoju minutu.

„Juniori 2002. godište koji sada treniraju sa seniorima prolaze isti put kao i njihovi prethodnici i upoznaju se s načinom funkcioniranja prve ekipe. Svi oni su to zaslužili svojim radom, talentom i ponašanjem. Vjerujem da u prvoj momčadi imaju dobre uzore i primjere“.

Kakva je trenutna juniorska generacija?

“Trenutni juniori su nevjerojatno marljivi i redoviti na treninzima. Okupili smo vrhunksu grupu momaka koji vole ovaj Klub i ovaj sport. Koji se vole družiti i zajedno trenirati. Atmosfera u momčadi je vrhunska. Uz to, nikada nismo imali brojniju juniorsku ekipu. Trenutno smo na brojci od 23 juniora redovitih na treninzima”.

> Škola futsala u 2020.: Godina koja dokazuje snagu naših članova

Od ove sezone pomoćni trener prve ekipe, ali i juniorske je naš bivši igrač Nikola Grgić.

> Nikola Grgić: Preokreti su dokaz karaktera ove ekipe

Kakva je vaša suradnja?

„Grga i ja surađujemo odlično što se tiče rada na treningu i pripremama utakmica. Dobro se nadopunjujemo u svakom pogledu. Grga je bio moj izbor i izbor kluba. Relativno je mlad, ali jako talentiran i s iskustvom rada iza sebe“.

Nastavak sezone – 15. siječnja

Osim Čekija, na proljeće nam se vraća Grbeša. Dovoljno za naslov ili nam, kako bi pokojni Otto rekao, fale još 2 igrača?

„Bez Grbeše igramo od trećeg kola. Imao je tešku i opasnu povredu gdje srećom oporavak ide po planu. No, sigurno nećemo žuriti dok liječnici ne kažu s najvećom mogućom sigurnošću da može u puni pogon“.

> Kako su Plavi prijatelji vratili Kristiana Čekola

Povratak Čekola i Grbeše

Proljeće 2021: Povratak Čekola i Grbeše

Futsal Dinamo prvenstvo nastavlja 15. siječnja domaćom utakmicom protiv Novog Vremena, tako da prva momčad s treninzima kreće odmah nakon Nove godine.

Nažalost, ni na toj utakmici neće biti navijača….

„Iako fizički nismo zajedno na utakmicama osjećamo njihovu podršku. Ekipa i ja znamo da su uz nas i oni znaju da su nam velika motivacija da budemo još bolji i da još dostojnije predstavljamo naš klub i plavu boju“, rekao je Jukić i poželio navijačima sretne blagdane i sve najbolje u 2021.

„U 2021 želim da se ponovo okupimo na našim utakmicama jer sport bez navijača bez obzira koliko ga voljeli nije ni približno ista stvar. Sve najbolje svima povodom blagdana?“.