Prvi ispiti sezone 2023/24 apsolvirani su uspješno, drugim osvojenim trofejem u 2023. i sedmim ukupno. Pred našim prvotimcima, barem onima koji se ne nalaze u kadru hrvatske A reprezentacije, je nastavak priprema za početak nove ligaške sezone koju otvaramo 22. rujna u Domu sportova II (20:15) protiv koga drugoga nego – Olmissuma!

Ulaznice za tu utakmicu u prodaju će biti puštene večeras, a mi se prije toga okrećemo pripremnom turniru Futsal kupu Nove Gradiške koji se igra 15. i 16. rujna u Novoj Gradišci. U prvom polufinalu (18:30) susreću se Osijek i Aurelija, a u drugom (20:30) domaćin i Futsal Dinamo. Utakmica za treće mjesto na rasporedu je u subotu (16. rujna) u 18:30, a finale isti dan u 20:30.

“Mislim da će turnir biti odlična provjera za sve sudionike. Futsal Dinamo i Osijek pripremaju se za početak nove sezone HMNL-a, a Nova Gradiška i Aurelija za jedinstvenu 1.HMNL (drugi rang hrvatskog futsala, op.a.) koja je velika nepoznanica i koja će biti pravi test da pokažemo gdje se nalazimo u hijerarhiji hrvatskog futsala”, rekao nam je Boris Andraković, trener Nove Gradiške.

Nova Gradiška je jedan vrlo zanimljiv i ambiciozan futsalski projekt. Klub iz zapadne Slavonije puno ulaže u omladinski pogon i Školu futsala, cilj im je dugoročni rast kluba, a prošle sezone ostali su na korak do elite. Kao prvaci tadašnje 2.HMNL Istok u posljednjem kolu Lige za popunu 1.HMNL protiv Uspinjače u Zagrebu bio im je dovoljan i bod za plasman u elitu. Zagrepčani su na kraju slavili s 3-1 i vratili se u elitno društvo, a Nova Gradiška već ove sezone ima ambiciju napasti HMNL.

Već je dovela dva pojačanja Iurija Bezerra iz Bjelovara te Luku Đereka iz Broda 035, a danas (četvrtak) bi na svojim kanalima trebala objaviti i dva ‘kapitalna pojačanja’, dobro poznata i Dinamovoj publici.

“S pripremama smo krenuli dosta rano, a tjedan dana treninge nam je držao i Marinko Mavrović, izbornik hrvatske futsal reprezentacije koja lovi Svjetsko prvenstvo. Mislim da će nam ovosezonska pojačanja koja ćemo danas objaviti na našim kanalima biti od velike važnosti, posebno jer su većina naših igrača nogometaši, odnosno ‘samouki’ futsalaši”, govori nam Andraković.

Dvorana u Novoj Gradiški koja prima oko 600-tinjak ljudi bit će krcata.

“Karte se u pretprodaji prodaju odlično, što je i logično jer nas očekuje jedan vrlo jaki i zanimljivi turnir. Stiže nam prvak Futsal Dinamo koji u Novoj Gradišci i okolici ima ogorman broj navijača tako da nas oba dana turnira očekuju ispunjene tribine. Za oba dana ostavili smo 100-tinjak karata koje će se prodavati na ulazu u dvornau, a ulaznice se mogu nabaviti i u Caffe Baru La Gazzetta i Lounge baru Inbar”, rekao nam je za kraj trener Nove Gradiške.

Cijena dnevne ulaznice (dvije utakmice) iznosi pet eura, a u dvorani će biti smješten i Dinamov štand s učlanjenjem i našim artiklima, a domaćini su nam rekli kako će gotovo sigurno organizirati i stream utakmice o čemu ćemo vas obavijestiti na našim kanalima.

Za Dinamo, podsjetimo, neće nastupiti Kristian Čekol, Mateo Mužar, Luka Perić, Ante Piplica i Kristijan Postružin koji u subotu 16. rujna igraju kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2024. protiv Njemačke u Chemnitzu.

Dinamo – to si ti!