Još prije osvajanja prvog naslova prvaka države, kao finalisti 1.HMNL u prošloj sezoni, izborili smo povijesni plasman u Ligu prvaka. Još od ranije je bilo poznato da će Dinamo krenuti s natjecanjem u Glavnoj rundi Lige prvaka, drugoj od četiri faze natjecanja, da će se ždrijeb za istu održati 5. srpnja ove godine, a Matija Đulvat je u intervjuu za klupske stranice objavio kako će Dinamo podnijeti kandidaturu za domaćinstvo skupine u toj fazi natjecanja.

Matija Đulvat: “Probudili smo ‘luđake’, zapalili Zagreb i uspjeli za naše ‘anđele'”

UEFA je u četvrtak donijela kalendar natjecanja u sezoni 2023/24 i odredila jakosne skupine za Glavnu rundu Lige prvaka koja se sastoji od ‘Puta A’ i ‘Puta B’. U Putu A nalazi se 16 momčadi s najboljim koeficijentima u toj fazi natjecanja, među njima i hrvatski viceprvak Olmissum kojem će ovo biti treći ‘izlet’ u Ligu prvaka. Tri od četiri momčadi iz svake od četiri skupine Puta A izborit će plasman u Elitnu rundu natjecanja.

Futsal Dinamo će, zbog svojeg europskog koeficijenta, krenuti iz ‘Puta B’, u kojem će biti rangirane momčadi od 17. do 32. mjesta. U putu B samo pobjednici četiri skupine prolaze u Elitnu rundu natjecanja, a UEFA je u četvrtak obznanila sjajnu vijest – prihvatila je Dinamovu kandidaturu za domaćinstvo te će se skupina Glavne runde Lige prvaka odigrati u Zagrebu od 24. do 29. listopada!

Vidjet ćemo koga će nam UEFA-ine kuglice u srijedu dodijeliti, za sada je poznato da će Dinamo biti u skupini s jednim od tri kluba – Kampuksen Dynamo (prvak Finske), JB Futsal Gentofte (prvak Danske) ili FC Stalitsa Minsk (prvak Bjelorusije). Preostala dva kluba stižu iz Preliminarne runde koja se igra od 22. do 27. kolovoza.

Napomenimo kako će domaćin svoje skupine Lige prvaka biti i Olmissum koji će u ‘Putu A’ ugostiti Barcelonu, Sporting ili Benficu iz prvog pota,  zatim nekoga iz trećeg pota – Ayat (Kazahstan), Haladas (Mađarska), Luxol St. Andres (Malta), United Galati (Rumunjska) te nekoga iz četvrtog pota – Hil (Ukrajina), Differdange 03 (Luksemburg) i Etoile Lavalloise (Francuska).

Više informacija o ždrijebu Lige prvaka donosimo u narednim danima. Za sada napominjemo kako ćete ždrijeb uživo moći pratiti na Uefa.tv-u.

Za sada je bitno da Liga prvaka u futsalu stiže u Zagreb!

Godišnje ulaznice vrijedit će i za Ligu prvaka, u prodaju će biti puštene pred početak sezone, a svi Plavi prijatelji za sezonu 2023/24 već sada mogu osigurati svoje mjesto u dvorani koja će ugostiti Dinamovu rundu Lige prvaka. U kojoj će se dvorani igrati, možda se pitate? Sve u svoje vrijeme…

Plavi prijatelj – garancija Dinamove svijetle budućnosti

Dinamo – to si ti!