Futsal Dinamo završio je još jedan pripremni tjedan pred novu sezonu koja počinje u petak 30. rujna. Posljednji suparnik na pripremama Plavima su bili gradski rivali Uspinjača-Gimka. U trening utakmici, Dinamovci su slavili sa 6:3 bez obzira što je rezultat i dalje bio u drugom planu.

>> Kraće pripreme u Poreču uspješno odrađene

Za sastav Futsal Dinama u nedjeljnjoj utakmici konkurirali su: Ivan Pavlić, Filip Novak, Kiko Dragaš Selaković, Neven Zonjić, Antonio Konsuo, Luka Bjelić, Zvonimir Šućur, Danijel Dekanić, Ante Piplica, Filip Domiter te dva juniora Filip Vukelić i Mario Šoštarić.

Zanimljivost je da su za protivničku momčad nastupila i tri bivša igrača Futsal Dinama – Silvio Toth, Mario Herceg i Kristijan Grbeša.

Snažno su krenuli Plavi u susret. Već u drugoj minuti Zonjić je sjajno gađao, ali Herceg efektno brani. Na golu Plavih, Pavlić je prvi put intervenirao u sedmoj minuti na udarac Crnčevića. Samo par trenutaka kasnije, još jednom lijepom obranom istaknuo se Mario Herceg na golu Uspinjače-Gimke koji je zaustavio udarac Konsua koji se sam sjurio prema vratima protivnika.

Stiskao je Dinamo u tom periodu, a malo je nedostajalo da lijepu kombinaciju Dekanića i Vukelića potonji pretvori u gol. Prohujalo je malo pored desne vratnice. No Dinamo je nastavio stiskati. Prvo je Šućur sjajnim potezom izbacio svog čuvara ali njegov udarac Herceg je odbio u korner. Iz kornera, Konsuo je ‘potegnuo’ iz voleja no i taj udarac zaustavlja raspoloženi vratar protivnika.

No kapitulirao je konačno vratar Uspinjače-Gimke u 11. minuti utakmice. Zonjić je snažno opalio s desne strane terene, Herceg brani, a lopta se odbija na peterac gdje je Konsuo spremno čeka i posprema u mrežu za vodstvo Futsal Dinama. Akcija na dubrovačko-neretvanski pogon.

>> Opet 2:2: Dinamo i Shkupi remizirali na 9. Šalati

A samo par minuta kasnije – novi pogodak Plavih. Novak se sjurio po lijevoj strani terena te brzom prizemnom loptom pronalzi Dragaša Selakovića pred golom protivnika, a koji brzo i efektno završava akciju s novim golom Dinama u 15. minuti te se s tim rezultatom otišlo i na pauzu.

U drugom poluvremenu, Dinamo je nastavio tamo gdje je stao u prvom, a u 25. minuti vidjeli smo potez i gol utakmice. Mladi Filip Vukelić uzeo je jednu loptu s centra i sam se sjurio prema golu. U trku je ‘zarolao’ prvoga, drugoga, pa i trećeg igrača Uspinjače-Gimke te sjajnim prizemnim udarcem poslao loptu uz suprotnu stativu za 3:0 Dinama.

Par minuta kasnije – nova dva gola Dinama. Prvo je Dragaš Selaković lijepim udarcem s lijeve strane pogodio desnu stativu gola te je lopta odsjela u mreži za 4:0, a zatim je i Zonjić u solo prodoru s centra prešao svoje čuvare te pogodio za 5:0.

Igrači Uspinjače-Gimke tad su sve svoje karte bacili u napad te pritom postigli tri vezana pogotka, ali Plavi su ipak mirno sačuvali loptu do kraja utakmice i osigurali pobjedu. Finalni rezultat postavio je Zonjić još jednim lijepim pogotkom. Dekanić je ukrao loptu na sredini terena, poslužio Zonjića koji pogađa za konačnih 6:3.

>>> Dinamo i Shkupi nakon Šalate odradili zajednički trening, odigrana je i trening utakmica

Ovim putem se još jednom zahvaljujemo gradskim rivalima na odličnoj utakmici i sparingu pred početak nove sezone. Vidimo se opet nekom drugom prilikom!

Dinamo – to si ti!