Prije devet godina, 6. rujna 2014. Futsal Dinamo predstavio se široj javnosti na kultnoj Šalati. Ove godine, kao što su mnogi već primijetili, neće se održati jubilarno 10. izdanje manifestacije Dinamo na Šalati, čije su južna i istočna tribina od zagrebačkog potresa 2020. neupotrebljive te se kapacitet stadiona smanjio za 80 posto.

Prije tri godine Šalatu smo prvi i jedini put održali bez gledatelja, a posljednje dvije u smanjenom kapacitetu, što je, smatramo, ispod razine našeg Kluba, ali i Šalate kao stadiona i manifestacije, na kojoj posljednjih devet godina tradicionalno predstavljamo momčad pred novu sezonu.

Ove godine, umjesto Šalate, Futsal Dinamo će biti domaćin Superkupa Hrvatske (9. i 10. rujna), a to nam je prilika da se već u prvoj polovici rujna borimo za prvu ‘kantu’ sezone.

Što se ŠRC Šalate tiče, ona je samo jedan u nizu kultnih zagrebačkih sportskih objekata koji su potpuno ili djelomično neupotrebljivi. Problem sportske infrastrukture u Gradu Zagrebu nije od jučer. Najveći nogometni stadion od potresa 2020. ima smanjeni kapacitet, a druga najveća dvorana u gradu (Ledena dvorana Doma sportova) još od 2019. nije u upotrebi. Nadamo se da će Grad Zagreb nakon renovacije Doma sportova, a koja bi trebala krenuti 2024., te izgradnje Maksimira za kojeg se isto nadamo da će ubrzo doći na red, riješiti problem i ostale gradske sportske infrastrukture budući da su spomenuti stadioni i dvorane od iznimne sportske, kulturološke, ali i promotivne vrijednosti za Grad i građane Zagreba.

Futsal Dinamo se do daljnjega neće vraćati na Šalatu dok se ista u potpunosti ne obnovi. Postoji ideja da 10. izdanje manifestacije ‘Dinamo na Šalati’ održimo na nekoj alternativnoj lokaciji i u drugačijem modelu, no, složit ćete se, malo koja lokacija u gradu može dostojno nadomjestiti stadion na Šalati.

Uz nadu da obnova Šalate i ostalih sportskih borilišta u Gradu Zagrebu neće ostati samo dijelom predizbornih obećanja, pozivamo sve naše navijače da u subotu, 9. rujna, u ‘terminu Šalate’, dođu u Dom sportova II i podrže prvaka Hrvatske u borbi za prvi trofej sezone.

Dinamo – to si ti!