Nakon Zvonimira Šućura, najboljeg strijelca 1.HMNL u sezoni 2021./22., vrijeme je da predstavimo i drugo ovoljetno pojačanje kluba – višestrukog prvaka Hrvatske i Slovenije Kristijana Postružina koji je u sezoni 2016./17. također ponio titulu najboljeg strijelca lige. No, krenimo redom…

Kristijan Postružin je rođeni Zagrepčanin koji će 28. kolovoza napuniti ‘tek’ 27 godina. Napisali smo ‘tek’ jer je naše novo pojačanje na hrvatskoj futsal sceni već 10 godina. Krenuo je u MNK Zagreb Zapad, nakon kojeg prelazi u ‘staru’ Uspinjaču, pa zatim u Alumnus. U sezoni 2013./14., s našim brojnim bivšim igračima, osvaja svoj prvi naslov prvaka Hrvatske s Alumnusom.

Naše novo pojačanje se potom okušalo u inozemstvu, jednu sezonu (2014/15) odigrao je u najjačoj ligi svijeta za španjolski Santiago Futsal, prešao je potom u francuski Toulon, a početkom 2016. vraća se u matičnu Uspinjaču. Sezonu kasnije prelazi u prvaka Nacional s kojim osvaja duplu krunu, a u toj već spomenutoj sezoni 2016./17. okitio se titulom najboljeg strijelca lige zabivši 31 pogodak u 25 susreta. Početkom sezone 2018./19. prelazi u Dobovec s kojim osvaja tri trofeja – naslov prvaka Slovenije te po jedan slovenski Kup i Superkup. U Zagreb se vraća na ljeto 2019. i u jedinoj sezoni provedenoj u redovima Uspinjače Gimke osvaja Hrvatski kup.

Kristijan Postružin stiže u Futsal Dinamo iz redova Olmissuma s kojim je u sezoni 2020/21 osvojio trostruku krunu, prvenstvo, Kup i Superkup. U prošloj sezoni zbog ozljede je propustio doigravanje u kojem je Olmissum izgubio u polufinalu od Novog vremena.

Trofejna bilanca našeg novog pojačanja je impozantna: Četiri naslova prvaka države (tri u Hrvatskoj i jedan u Sloveniji), četiri osvojena Kupa (tri u Hrvatskoj i jedan u Sloveniji) te dva Superkupa (Hrvatska i Slovenija). Ukupno 10 trofeja.

Postružin je, također, već osam godina standardni član hrvatske futsal reprezentacije, predstavljao je Lijepu našu na Euru 2022, a iza sebe ima i iskustvo igranja u četiri Lige prvaka.

Postružin će svoj debi u Dinamovom dresu imati na Šalati 2022., a mi mu ovim putem želimo dobrodošlicu

> Na Šalatu 2022 stiže prvak Sjeverne Makedonije
> Poznat raspored za sezonu 2022/23

Dinamo – to si ti!