Od 24. do 27. listopada Futsal Dinamo je prvi put u povijesti bio domaćin skupine Lige prvaka. Iako smo u tri utakmice zabili 18 pogodaka, iako smo u pet od šest poluvremena zabilježili gol-razliku 15:1, skupinu smo završili na drugom mjestu iza poljske Lubawe kojoj od srca čestitamo na prolazu u iduću fazu natjecanja i želimo joj sreću u Elitnoj rundi.

Za nas je ova organizacija Lige prvaka, sam nastup u njoj bio jedna velika škola koja je, vjerujemo, dodatno ojačala klub i nakon koje možemo samo rasti i igrački i organizacijski i ‘ljudski’. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji Lige prvaka, a u narednim danima osvrnut ćemo se na taj događaj s posebnim tekstom i, dakako, brojnim foto i video materijalima.

Pred nama je nastavak domaćih natjecanja u kojima, nakon osvojenog Superkupa, branimo naslov prvaka Hrvatske, a silno bismo željeli u svoje vitrine ove sezone donijeti jedini domaći trofej koji nam nedostaje – Hrvatski malonogometni kup.

Do kraja jesenskog dijela sezone, odnosno do kraja 2023. godine, koju ćemo pamtiti za sve vijeke vjekova, ostalo nam je još najmanje šest, a nadamo se i sedam utakmica.

Već idući petak (3. studenog) gostujemo kod Vrgorca uz izravni prijenos na Max Sportu u sklopu petog kola HMNL-a. Četiri dana kasnije, u utorak (7. studenog) krećemo s natjecanjem u Kupu. U Domu sportova II dočekujemo jednog od rivala, drugoligaški Split.

Već u petak, 10. studenog, ugostit ćemo još jednog rivala, Uspinjaču Gimku u sklopu šestog kola prvenstva.

Do kraja godine očekuju nas još dva prilično neugodna gostovanja, kod Novog vremena u Makarskoj (17. ili 18. studeni) te Futsal Pule u Puli (8. ili 9. prosinac), između kojih će se smjestiti domaća utakmica protiv Crnice (25. studenog) i, nadamo se, osmina finala Hrvatskog malonogometnog kupa (1. ili 2. prosinca).

Dakako, s krajem listopada započinju natjecanja za naše juniore i kadete, kao i naša druga momčad u 2.HMNL Zapad, no o nastupima naše Škole futsala više ćemo se osvrnuti u narednim danima…

Dinamo – to si ti!

(FOTO: Matija Habljak/PIXSELL)