Pred nama je sedmo izdanje Plavog svetog Nikole, humanitarne akcije u sklopu natjecateljske utakmice koju je Futsal Dinamo pokrenuo 2017. Ove će godine humanitarnog karaktera biti osmina finala Kupa protiv vinkovačke Aurelije, koja je na rasporedu 3. prosinca u 18.00 u KC Dražen Petrović. Kao i prošle godine, i ove pomažemo sjajnim malim judokama iz Judo kluba osoba s invaliditetom “Fuji” iz Velike GoriceA naravno, Plavi sveti Nikola razveselit će i sve naše najmlađe navijače s bogatim poklon paketima iznenađenja.

Aukcija za matchworn dresove Futsal Dinama u Ligi prvaka

U ponedjeljak, 27. studenog krećemo s humanitarnom aukcijom matchworn dresova koje su Dinamovi igrači nosili u premijernom nastupu u Ligi prvaka. Osim povijesnog značaja ovih dresova, riječ je i o unikatnim izdanjima na kojima je umjesto našeg grba bilo posebno dizajnirano slovo d.

Osnovna pravila aukcije su jasna – tko ponudi najviše za pojedini dres našeg igrača, dobit će ga u trajno vlasništvo, a novac će uplatiti na račun Judo Teama Fuji (IBAN HR1323600001102299309).

Aukcija će trajati točno 16 dana, odnosno, svaki će dan biti rezerviran za jedan dres, a početna cijena dresa je 60 eura (uključuje dres i hlačice). Aukcija pojedinog dresa traje točno 24 sata, a prva će početi u ponedjeljak, 27. 11. u 22:00 i trajat će do utorka, 28. 11. u 21:59. Napomena: aukcija se produljuje 10 minuta od zadnje ponude.

Na taj ćete način moći nabaviti dresove iz Dinamovog povijesnog nastupa u Ligi prvaka, a u tim će dresovima, kojima će biti dodan i poseban logo Judo kluba Fuji, Plavi odigrati i utakmicu s Aurelijom sljedeće nedjelje (3. 12., 18:00).

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji

Judo klub osoba s invaliditetom Fuji osnovan je 2012. godine i otad više nego uspješno omogućava bavljenje džudom osobama s raznim vrstama invaliditeta. Prvi je takav registrirani klub u Hrvatskoj. Trenutno broje 40-ak članova, mladih s cerebralnom paralizom, Down sindromom, intelektualnim teškoćama, motoričkim teškoćama, poremećajima autističnog spektra i drugim oblicima invaliditeta. Klub je osnovala Marina Drašković, šesterostruka džudo prvakinja Hrvatske, i tako pokrenula ovu predivnu priču koja traje već 11 godina.

Konkretan je razlog zašto smo i ove godine odlučili uključiti Judo klub Fuji u našu humanitarnu akciju. Četiri judoke iz Fujija sudjelovat će na međunarodnom judo turniru za osobe s invaliditetom pod okriljem Europske judo unije. Troškovi putovanja za četiri judoke, Miju Mićanović, Lanu Mićanović, Petru Orešković i Saru Pereković, njihove trenere i asistente iznose 4.611,83 eura, a mi ćemo kroz humanitarnu aukciju dresova Futsal Dinama te vaše donacije, pokušati pokriti troškove putovanja.

Ukoliko želite podržati rad Judo Teama Fuji financijski, nevezano za humanitarnu aukciju, možete to učiniti uplatom donacije na njihov IBAN HR1323600001102299309.

Plavi sveti Nikola 2023: Futsal Dinamo – Aurelia

Humanitarna utakmica Plavi sveti Nikola bit će ujedno i posljednja domaća utakmica Dinama u 2023. godini. Na rasporedu je u nedjelju, 3. prosinca, u KC Dražen Petrović, a tamo će nam se priključiti i ekipa JK Fuji. Ulaznice za utakmicu osmine finala Kupa protiv vinkovačke Aurelije možete kupiti na online platformi Core Event te u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37.

Dinamo – to si ti!