Sredina travnja, a pogotovo tjedan u kojem se nalazimo, prilično je sadržajan za Dinamove navijače svih dobnih kategorija.

U utorak (13. travnja) KK Dinamo igra domaću utakmicu polufinala prvenstva protiv KK Jazina iz Zadra, u četvrtak (15. travnja) NK Dinamo lovi polufinale Europske lige u Španjolskoj, a u subotu (17. travnja) krećemo mi. Sedmi pohod na naslov prvaka države otvaramo protiv splitskog Universitasa. Utakmica se igra u 16 sati uz izravni prijenos na našem YouTubeu.

Vama, našim članovima i navijačima, ne trebamo previše objašnjavati realno stanje stvari. Vjerujemo da ste ga i sami svjesni. Već godinu dana igramo utakmice bez prisustva publike.

Bez prisustva publike odigrali smo prošlogodišnji playoff. Poslije nismo mogli održati Trofej Dinamo. Publike nije bilo na Šalati, u Ciboni. A neće je biti niti na ovom playoffu. Unatoč tome, 2020. smo uspjeli zaključiti u plusu.

Košarkaški Dinamo se prije godinu dana prestao zvati KK Rudeš. U premijernoj sezoni, kada bi oko kluba trebala biti najveća euforija, košarkaški Purgeri igrali su bez publike. A isti trend nastavit će se i u njihovom playoffu u kojem love plasman u elitu.

Futsal i košarka, kao i svi ostali sportovi izuzev vrhunskog nogometa, nisu sportovi u kojima klubovi mogu utržiti ulaganje u vlastite mlade igrače i prodati ih u međunarodne klubove za iznos koji će im garantirati mirnu godinu. U futsalu i košarci ne postoje lukrativna europska natjecanja koja rješavaju veliki dio godišnjeg budžeta klubova koji u njima zaigraju.

Nama su navijači najveći izvor prihoda. I neposredno, u obliku kupnje ulaznica, učlanjivanja u klub, prodaje artikala u web shopovima, itd.; tako i posredno jer se sponzori vežu uz klubove s velikim brojem navijača na utakmicama, s većim brojem navijača na utakmicama raste interes za našim sportom i školom futsala (i košarke), s rastom akademije povećavaju se dotacije od lokalne samouprave, itd.

A tu je i još jedan faktor koji našem, a i košarkaškom Dinamu, predstavlja još veći hendikep. Utakmice posljednjih godinu dana igramo bez prisustva najboljeg igrača.

Baš smo se prije neki dan, mi koji smo uključeni u operativno funkcioniranje kluba, prisjećali prošlih doigravanja. Onaj gol Čekija u krcatoj Kutiji protiv Splita, za pobjedu i majstoricu polufinala 2017. Zatim, Capijev gol Novom Vremenu u majstorici polufinala 2018. Dadin gol Uspinjači Gimki za prolaz u polufinale 2019. To su trenuci koji nikada neće ostati zaboravljeni, a do kojih smo došli zbog igre s igračem više od svojih protivnika.

Prije godinu dana, pred početak doigravanja, nakon što se nastavilo prvenstvo nakon potpunog lockdowna, naši vjerni Bad Blue Boysi pokrenuli su inicijativu kupnje virtualnih ulaznica za naše utakmice.

Tu prasku prekinuli smo početkom aktualne sezone.

Sada kreće prava stvar. Borba za naslov prvaka države. Kod „košarkaša“ borba za elitu. Počinje doigravanje!

Podržati klub u pohodu na zacrtane ciljeve možete na nekoliko načina:

  • Kupnjom virtualne ulaznice za naše utakmice (Futsal Dinamo i KK Dinamo) – minimalna donacija iznosi 20 kuna, a svi koji donaciju uplate na naš žiro račun (HR4723600001501850718) ili na žiro račun KK Dinama (HR5823600001101579632) mogu nam se javiti u inbox, a mi ćemo im poslati virtualne ulaznice.
  • Učlanjivanjem u Klub (Futsal Dinamo) – na taj način pokazuješ dugoročnu pripadnost Plavoj boji, postaješ jedan od vlasnika kluba, a dobiješ nešto i za uzvrat – osjećaj ponosa jer si dio Dinama te pravo na brojne članske pogodnosti. Cijena članarine iznosi 80 kuna za punoljetne i 50 kuna za maloljetne. Učlani se OVDJE.
  • Uplatom donacije za akciju Plavi prijatelj (Futsal Dinamo) – individualni navijači, grupe navijača, obrti, ugostitelji, firme, projekti, s donacijom od 1.500 kuna postaju Plavi prijatelji, a za uzvrat dobiju paket zahvalnosti u obliku – personaliziranog Dinamovog dresa, godišnje ulaznice za sezonu 2021/22, poziva za dvoje na Plavu večeru te ime na virtualnom i fizičkom zidu do kraja sezone 2021/22!
  • Kupnjom artikala u klupskom webshopu (KK Dinamo) – košarkaški klub Dinamo nedavno je pokrenuo webshop u kojem možete nabaviti dres, hoodice, majice i ostale artikle košarkaških Purgera. Artikle KK Dinama pronađi OVDJE.

Napomenimo kako će u dogledno vrijeme i futsalski i košarkaški Dinamo biti jednaki. Košarkaši uvode članstvo, a mi… da, napokon uvodimo i taj dugo očekivani webshop ?

Više o tome u narednim tjednima, a do tada – podrži Dinamo u doigravanju.

Dinamo – to si ti!

podrži Dinamo u doigravanju

Podrži Dinamo u doigravanju