Za razliku od posljednjih šest sezona, u kojima smo igrača sezone birali po broju titula za najboljeg igrača utakmice, u šampionskoj 2022./23. sezoni Poliklinika Milojević igrača sezone izabrat ćemo ponovno zajedničkim snagama, ali na malo drugačiji način.

A jučer je završen i prvi izbor za najboljeg mladog igrača sezone, nagradu je nakon nekoliko tisuća vaših glasova osvojio naš mladi golman – Ante Piplica!

Način biranja je sljedeći. Struka je izabrala po tri igrača za svaku kategoriju, a na vama je da svojim reakcijama na našoj Facebook stranici te Instagram storyju (priči) odaberete onoga za koga mislite da je najbolji.

Glasanje će trajati 24 sata:

  • za najboljeg mladog igrača od ponedjeljka 19. lipnja u podne do utorka 20. lipnja u podne
  • za najboljeg igrača od srijede 21. lipnja u podne do četvrtka 22. lipnja u podne

U ponedjeljak (19. lipnja) u 8:00 objavit ćemo tekst s kandidatima za Poliklinika Milojević najboljeg mladog igrača sezone, a u srijedu (21. lipnja) u 8:00 tekst s kandidatima za Poliklinika Milojević najboljeg igrača sezone.

Poliklinika Milojević najbolji igrač sezone 2022./23. – kandidati

Prije opisa kandidata trebamo napomenuti da se u kategoriji za izbor najboljeg igrača sezone moglo naći i ime Tihomira Novaka, koji je bio jedan od ključnih Dinamovih igrača u proljetnom dijelu sezone, međutim, odlučili smo se na spomenutu trojku jer su u cijeloj sezoni odigrali duplo više utakmica od Tihe, a imaju i bolji statistički učinak (golovi + asistencije). Vjerujemo da se Tiho neće naljutiti….

Kristian Čekol, najveći senior među svim mladima i najmlađi među svim seniorima, odigrao je sezonu života. U Osijeku je probio “klub 100” i po nastupima i po golovima, a do kraja sezone je samo učvrstio svoj status apsolutnog Dinamovog rekordera. U 26 nastupa se zaustavio na brojci od 17 golova i 12 asistencija, a posebno dugo pamtit ćemo hattrick u trećoj utakmici finala koji nam je donio meč loptu za titulu. Čeki je zabio četiri gola u četvrtfinalu i još toliko u finalu za kantu u Dinamovim vitrinama.

Luka Perić nam je stigao iz Napulja na početku sezone, ali se uklopio kao da je u momčadi oduvijek. Od gola Puli u trećem kolu do volejčine u odlučujućoj utakmici finala utrpao je ukupno 22 pogotka i okitio se titulom prvog topnika Plavih. Gol iz okreta u drugoj utakmici polufinala za izjednačenje spada u red najvažnijih Dinamovih golova ikad. Stasiti pivot je cijele sezone davao i primao batine, razigravao momčad, a osam puta je suigrače usrećio asistencijom. Veličanstvena sezona Plavog 9.

Sve što smo rekli za Perićevu adaptaciju vrijedi i za Kristijana ‘Kikija’ Postružina, dečka s Folke. Dinamov cener bio je jedan od najkonstantnijih igrača čitave sezone, a sjajne igre okrunio je magičnom brojkom i u golovima i u asistencijama – i jednog i drugog je imao po osam komada. U dvije od četiri utakmice finalne serije odveo je Dinamu na početnu prednost što dovoljno govori koliko je bio tu u najtežim trenucima sezone. Proigravanja, udarci, kretnje, obrana, driblinzi, sve pokemone je skupio ove godine. Chapeau, Monsieur Kiki, rekli bi Francuzi.

Glasanje za Poliklinika Milojević igrača sezone počinje u srijedu (21. lipnja) u podne na našoj Facebook stranici.

Dinamo – to si ti!