Nakon Zvonimira Šućura, najboljeg strijelca 1.HMNL u sezoni 2021./22., vrijeme je da predstavimo i drugo ovoljetno pojačanje kluba – Kristijan Postružin je višestruki prvak Hrvatske i Slovenije koji je u sezoni 2016./17. također ponio titulu najboljeg strijelca lige.

> Kristijian Porstužin novi je igrač Futsal Dinama

Postružin ima bogatu inozemnu i internacionalnu karijeru. Već osam godina je standardni hrvatski reprezentativac, a od nove sezone će Plavima pokušati pomoći doći do prvog velikog trofeja. Uhvatili smo ga u pauzi između dvije sezone kako bi se predstavio navijačima.

Riječ je od 26-godišnjaku koji se, kako sam kaže, najbolje osjeća na poziciji lijevog beka.

“Rekao bih da mi je najveća vrlina čitanje igre. Dobar sam u obrani i 1 na 1 situacije u kojima mogu stvoriti prednost za momčad”, rekao nam je u uvodu razgovora Postružina.

Kako se osjećaš nakon potpisa za Dinamo?

“Osjećaj je fenomenalan. Klub je poznat po daleko najboljim navijačima u ligi. Oni su definitivno šesti igrač kluba. Rade nevjerojatnu atmosferu, a ona daje dodatnu energiju ekipi i gura ju naprijed. Jedva čekam zaigrati u takvoj atmosferi”.

Dosad si igrao u toj atmosferi, ali s druge strane. Kakav je tada bio doživljaj?

“Uvijek je nevjerojatno igrati u takvom ambijentu, igrači to obožavaju, za takve utakmice se živi. Najbolji primjer je utakmica protiv Olmissuma. Igrao sam za Omišane. Vodili smo 4:0, a onda su navijači pogurali Dinamo do remija. Fenomenalna utakmica.”

Proveo si dvije sezone u Olmissumu, uzeo par trofeja. Što možeš iz tog iskustva ponijeti i pomoći Dinamu?

“Mislim da je važno to što imam iskustvo osvajanja trofeja. Vrlo sam požrtvovan, igram što god momčad od mene treba, uvijek sam tu. Kroz godine sam stekao i pobjednički mentalitet, siguran sam da to može pomoći Plavima. Imao sam dvije lijepe sezone s Olmissumom gdje smo prvu godinu sve uzeli (ligu, Kup, Superkup), a nažalost u drugoj sezoni smo izgubili finale Kupa i ozljeda me udaljila od playoffa. Volio bih s Dinamom osvojit prvi trofej u 1.HMNL!”

Koliko poznaješ nove suigrače? Jesi li već igrao s njima prije u karijeri?

” S većinom suigrača se poznajem. Neke znam iz reprezentacije, s nekima sam igrao u klubu, a neke znam s hakla i turnira po Zagrebu. Vjerujem da s tog aspekta prilagodba neće biti teška i da ću brzo osjetiti ritam momčadi.”

Igrao si dosad u skoro svim zagrebačkim klubovima – Alumnusu, Nacionalu, staroj Uspinjači, Gimki i sada Dinamu. Koje uspomene nosiš iz tih klubova?

“Dosad sam sa svim tim ekipama uzeo neki trofej tako da se nadam da ću i tu tradiciju nastavit u novom klubu. Alumnus je ipak jedna od najdražih uspomena jer sam u to vrijeme sa nepunih 18 osvojio ligu. Smatram da sam u Nacionalu stasao kao igrač pod vodstvom Kujtima Morine, te godine smo stvarno dominirali ligom. S Gimkom sam osvojio Kup, tu je i Korab odigrao vrlo važnu ulogu kao trener. Mislim da je on od mene napravio 1 na 1 igrača”, rekao nam je za kraj Postružin.

Naš novi reprezentativac Dinamovim će se navijačima predstaviti 3. ili 4. rujna na Šalati protiv prvaka Sjeverne Makedonije, Shkupija.

> Na Šalatu stiže prvak Sjeverne Makedonije

Dinamo – to si ti!