Iza nas je još jedna sezona u Školi futsala. Bez ustručavanja, usudimo se reći najbolja i najsadržajnija otkako je Futsal Dinama. Organizacijski skok Škole futsala popraćen je većim brojem registriranih trenera, kao i upisanih polaznika, ali i dobrim rezultatima na terenu. Temelj koji je nadograđen ove sezone sjajan je zalog za ono što nas tek očekuje. No o tome više u nastavku teksta!

Ako postoji jedan segment kluba koji u svih 10 godina postojanja Futsal Dinama ne pokazuje niti jedan znak usporavanja rasta – to je upravo naša Škola futsala.

>> Mateo Mužar: U Dinamovoj Školi futsala se prije svega odgajaju ljudi!

Treneri u Školi futsala

Pregled sezone želimo započeti s centralnim ljudima u Školi futsala – trenerima. Bez pretjerivanja, upravo su treneri onaj kamen temeljac na kojima počiva Dinamova Škola futsala.

Futsal Dinamo treneriOve sezone značajno smo povećali broj trenera u Školi. Ukupno, ove sezone je devet trenera bilo na raspolaganju polaznicima u Školi futsala koji su svoje znanje prenosili klincima i mladićima u rasponu od 7 do 19 godina.

Voditelj Škole futsala, trener Nikola Grgić uz sebe je još imao i trenere Alena Jukića, Tina Huzjaka, Antonia Vuka, Antu Marića, Marka Pavlovića, Mislava Bićanića i Petra Batinića. Naravno, svojim iskustvom i ekspertizom, kad god je bio u prilici, pomagao je i trener prve momčadi Matija Đulvat.

Po potrebi, pomoć trenerima u radu Škole futsala pružili su i kondicijski treneri Domagoj Čondić i Luka Mateša. Naravno, u radu Škole i ove su godine pomogli volonteri kluba, a posebno ističemo logističku pomoć Ivana Sobote, kao i vrijedne ruke fizioterapeutkinje prve momčadi Tine Krmpotić koja je mentorirala fizija Tonija Jakšića.

>> Kristian Čekol: Zbog futsala i Dinama sam stekao prijatelje za cijeli život

Ovim putem htjeli bi pohvaliti sve trenere u Školi futsala na njihovom zalaganju, entuzijazmu, predanom radu i kvalitativnom iskoraku kojeg su prikazali protekle sezone. Uvjereni smo kako će sav naporan rad u budućnosti doći na naplatu uz mnoštvo mladih Dinamovaca koji će vrlo brzo kucati na vrata prve momčadi. A tu leži skrivena snaga našeg kluba.

Polaznici Škole futsala

Škola Futsal Dinama završila je sezonu sa 170 polaznika. To znači da je u ovoj godini upisano gotovo 70 novih polaznika što predstavlja značajan skok broja polaznika u odnosu na ranije sezone.

>> Nikola Grgić: Škola futsala nezaustavljivo raste!

Polaznici Škole futsala bili su podijeljeni u sedam dobnih kategorija, a najmlađi Dinamovci upisani ove sezone u klub bili su djevojčice i dječaci od pet godina starosti.

Klub je tako imao sve natjecateljske dobne kategorije: U7, U9, U11, U13, U15, U17 (kadeti), U19 (juniori).

Veseli nas veliki skok broja polaznika Škole futsala iz više razloga. Prvo jer je to potvrda kvalitetnog dugogodišnjeg rada s polaznicima Škole te posvećenosti trenera da iz svakog polaznika izvuku ono najbolje. Prijateljski, ali ipak mentorski odnos između trenera u Školi i njihovih polaznika je nešto na što smo posebno ponosni.

A drugi razlog zbog kojeg smo sretni je općenito povećan interes za futsal u Zagrebu te razumijevanje sve većeg broja ljudi koliko je futsal bitan u razvoju mladih igrača. Ovaj dio nas posebno raduje jer…

Lokacije Škole futsala

… se Škola futsala širi na nove lokacije u gradu!

>> Škola futsala poziva na trening prijatelje iz Ukrajine

Uz već postojeće, dobro poznate tri lokacije, ove sezone Škola futsala proširila se i na jednu novu.

Nakon kultne SD Megaton (Črnomerec), moderne SC Fairplay (Jazbina) i jedinog Doma sportova (Trešnjevka), Škola futsala ove sezone je trenirala u novouređenjoj dvorani OŠ Tin Ujević u Koturaškoj ulici u centru Zagreba.

Na novoj lokaciji u centru grada trenutno trenira oko 20-ak polaznika, no uvjereni smo kako će u novoj sezoni i njihov broj kontinuirano rasti.

No dobrim vijestima po pitanju lokacija Škole futsala tu nije kraj. Drago nam je što sve navijače možemo obavijestiti kako će Škola Futsal Dinama useliti u čak dvije nove lokacije čim prije to bude moguće, nadamo se već s početkom nove školske godine.

U potpunosti smo spremni na useljenje u OŠ Dragutina Domjanića u Gajnicama na zapadu grada, te na novu lokaciju u centru grada, ovaj put malo sjevernije od Kaptola, u OŠ Jabukovac.

Useljenjem u te dvije nove dvorane, nadamo se da ćemo početak sljedeće sezone dočekati sa šest stalnih lokacija u kojima će se stvarati budući futsal prvaci i prvotimci Futsal Dinama.

Ljetni kamp na Murteru

I ove godine u organizaciji Futsal Dinama održao se Ljetni kamp na otoku Murteru za polaznike Škole futsala. Ljetni kamp koji se održao od 27.6. do 3.7. označio je definitivni kraj još jedne natjecateljske sezone za Školu futsala.

>> Sjajan drugi Ljetni kamp Škole Futsal Dinama nadmašio sva očekivanja

Ove godine, na Ljetnom kampu prisustvovalo je 55 polaznika Škole futsala iz nekoliko dobnih kategorija. Ponovno je organiziran i prijateljski turnir na kojem su sudjelovale ekipe MNK Murter, MNK Primošten, MNK Vrgorac, MNK Gauni Biograd i NK Croatia Stankovci kojima se i ovim putem zahvaljujemo na sudjelovanju i suradnji kako bi cijeli turnir prošao u najboljem redu.

Sveukupno, na turniru je sudjelovalo 200-injak djece, a nadamo se kako ćemo sljedeće sezone organizirati turnir u još većem izdanju!

Osim svakodnevnih treninga i finalnog turnira, naši polaznici uživali su u raznim društvenim aktivnostima koje su im organizirali njihovi treneri. Posebno želimo izdvojiti sportski kviz na kojem su ekipe nastupile u kombiniranim sastavima iz svih uzrasnih kategorija. Naravno, neizostavno je bilo i kupanje u plavom Jadranu i sve druge morske aktivnosti povezane s tim.

Uspjesi na terenu

Ni ove godine nije manjkalo trofeja u klupskoj vitrini, dapače.

Apsolutni rekorderi su dečki iz generacije 2009./2010., odnosno naša U13 momčad, koja je osvojila gotovo svako natjecanje u kojem su ove sezone nastupili.

Dečki su redom osvajali: 15. Dvoransko prvenstvo ZNS-a, Ligu ZNS-a, Futsalito ligu i Futsalito Kup. Na samom kraju sezone, na Zagreb Futsal Cupu, U13 momčad zauzela je treću poziciju, što je također lijepi uspjeh igrača i trenera Alena Jukića.

Vrijedi istaknuti da su četiri osvojena trofeja u jednoj sezoni klupski rekord na svim razinama, uključujući i prvu momčad. Dečki su ove sezone nadmašili prvotimce iz kultne sezone 14/15 kad je osvojena II.HMNL Sjever, Liga za ulazak u I.HMNL te Regionalni kup.

futsal dinamo u13 znsNajbolji uspjeh juniora ove sezone je sjajno drugo mjesto na međunarodnom Zagreb Futsal Cupu, na čemu im također čestitamo. Finalnu utakmicu izgubili su tek nakon raspucavanja šesteraca, a tijekom cijelog natjecanja nisu upisali poraz u regularnom vremenu. Nažalost, ove sezone je izostao nastup na državnoj završnici, no ne sumnjamo da smo sljedeće sezone opet u igri.

>> Kiko Dragaš Selaković: Juniori će pokazati kakve igrače stvara Škola Futsal Dinama!

Kadetima je također malo nedostajalo za plasman na državnu završnicu, no vrijedi istaknuti kako su Plavi upisali sjajan nastup u svojoj kategoriji Zagreb Futsal Cupa, te ostaje žal što su nakon velike borbe ipak zaustavljeni u četvrtfinalu.

Mnoštvo utakmica za sve kategorije

U15 momčad je zato izborila plasman na državnoj završnici u Šibeniku na kojoj je nastupilo 8 najboljih ekipa u Hrvatskoj. Do tog plasmana, dečki su došli nakon natjecanja u regiji sjever i istok, a završnica regionalnog natjecanja održala se u SD Megaton u organizaciji Futsal Dinama gdje smo mogli uživati u sjajnim utakmicama i potezima budućim futsal zvijezda.

Mlađe kategorije Škole futsala nastupale su u različitim ligama za svoje dobne uzraste, uključujući i Futsalito ligu, Ligu ZNS-a te Futsal Cup Zagreb.

S potonjeg, želimo izdvojiti sjajan uspjeh U11 ekipe pod vodstvom trenera Ante Marića, koja je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju na međunarodnom Futsal Zagreb Cupu pritom prikazavši odličnu igru te borben, ali sportski pristup utakmici.

Za više informacija o tome kako su na pojedinim turnirima prolazili naši mlađi polaznici posjetite Facebook stranicu Škole futsala gdje možete kronološkim redom pronaći sve utakmice protekle sezone, ali i arhivu na našoj internet stranici Škole futsala gdje su izdvojeni najveći uspjesi Škole u sezoni 2021./2022.

Svim polaznicima i njihovim trenerima želimo ugodne praznike, da napune baterije za sljedeću sezonu i nove izazove. Znamo da smo tek završili, ali jedva vas čekamo vidjeti opet na treningu!

Dinamo – to si ti!