Na današnji dan prije točno tjedan dana Futsal Dinamo osvojio je svoj prvi naslov prvaka države! Prošlog ponedjeljka, 29. svibnja, u Draženovom domu i treći put u finalnoj seriji pao je Olmissum. Dinamo je napokon dohvatio krov Lijepe naše, ostvarili smo ono čemu su svi igrači koji su nosili sveti dres, svi volonteri i djelatnici kluba stremili svih ovih godina.

Dinamo je prvak države. Dinamo je najbolji!

Prošlo je od tog svečanog dana puni tjedan, veselili smo, slavili, ali i tugovali. U nedjelju, 4. lipnja, obilježili smo petu godišnjicu smrti naših anđela Oskara i Capije, dvojca koji nas je pratio sve ovo vrijeme s nekog boljeg mjesta i bio nam jedan od najvećih motiva u nastojanju da dohvatimo naš cilj koji

Iako je sezona završena, naše aktivnosti nisu. Pred nama je dugo, toplo, ali i te kako radno ljeto s brojnim događajima koji su već i krenuli!

DO GODIŠNJEG ODMORA RAZNI TURNIRI, KAMP ŠKOLE FUTSALA, ALI I IZBORNA SKUPŠTINA

Prošli vikend (3. i 4. lipnja) u Šubićevoj ulici, na igralištu Šubić, održano je novo izdanje humanitarnog turnira Prijatelji za Oskara. S današnjim danom, u ponedjeljak 5. lipnja, na terenima OŠ Kralja Tomislava kod Crkve Svetog Josipa počinje 13. izdanje Futsal Cupa Sveti Josip koji se od 2018. igra u spomen na Matiju Capara, a trajat će gotovo dva tjedna, odnosno do 17. lipnja.

U međuvremenu naši prvotimci Mateo Mužar, Filip Novak, Danijel Dekanić, Kiko Dragaš Selaković, Luka Bjelić će pod paskom trenera naše prve momčadi Matije Đulvata, u Poreču od 8. do 11. lipnja s našim akademskim sponzorom Veleučilištem Bernays, krenuti u obranu naslova prvaka Sveučilišnog prvenstva Hrvatske. Na Završnici će nastupiti i naši članovi Sveučilišta u Zagrebu, Neven Zonjić, Ante Piplica i Toni Vučković koje vodi naš trener u Školi futsala Alen Jukić.

Od 21. lipnja počinje nova sezona Trofeja Dinamo, malonogometnog natjecanja kojem će ovo biti šesto izdanje. U sklopu bogatog programa Dana Dugava (21.-25. lipnja) odigrat će se šesto izdanje TD Dugave, treće pod organizacijom svestrane ekipe iz Građanske udruge Dugave. Istovremeno se, nakon četiri godine, vraćamo u Slavonski Brod. Naši vjerni Slavonci tako će od 21. do 24. lipnja organizirati drugi TD Slavonski Brod koji će se održati u obnovljenim terenima u sklopu Brodske Tvrđe.

Nakon završetka dva turnira Trofeja Dinamo mirovanja nema. Tradicionalna večera za Plave Prijatelje održat će se u posljednjem tjednu lipnja, a točan datum objavit ćemo naknadno.

Početak srpnja, točnije od 2. do 8. srpnja, rezerviran je za treće izdanje Ljetnog Dinamovog kampa koji će se ove godine prvi put održati u Kampu Savudrija.

U tom periodu, u srijedu 5. srpnja, saznat ćemo i skupine Glavne runde Lige prvaka, nakon čega ćemo, vjerojatno, krenuti u postupak prikupljanja prijava za domaćinstvo natjecanja.

Nakon Kampa, 10. ili 11. srpnja, u Zagrebu će se održati nova Izborna skupština Futsal Dinama. U narednih mjesec dana aktivno ćemo krenuti u proceduru prikupljanja prijava za pozicije Predsjednika kluba, Nadzornog odbora i Stegovne komisije, a sve informacije o Izborima i kako se prijaviti već smo objavili početkom godine:

Ušli smo u izbornu godinu – učlani se u Dinamo i budi kreator klupske povijesti
Najvažnije stvari koje morate znati o Izbornoj skupštini Futsal Dinama

Nakon Izborne skupštine od 18. do 27. srpnja u Splitu igra se EUSA, odnosno Sveučilišno prvenstvo Europe, a na njemu će nastupiti Veleučilište Bernays i Sveučilište Zagreb .

Tek tada slijedi godišnji odmor, ali ne dugački!

NAKON GODIŠNJEG ODMORA – MEMORIJAL ZA ČULJU, SUPERKUP I POČETAK PRVENSTVA

Početak priprema za novu sezonu trebao bi započeti krajem kolovoza, a početkom rujna očekuje nas bogati program.

Treći Trofej Dinamo, memorijal za Matu Čuljka, održat će se 1. i 2. rujna na Črnomercu.

Tada počinje i U19 Europsko prvenstvo u Poreču (2.-9. rujna), a vikend od 8.-10. rujna održat će se Superkup u domaćinstvu, nadamo se, Futsal Dinama.

Nakon Superkupa hrvatska A reprezentacija započinje Elitnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024., a početak prvenstva predviđa se 29. rujna. Drugo kolo bi se igralo između 6. i 8. listopada, nakon čega reprezentacija igra treće i četvrto kolo kvalifikacija za Mundijal.

Treće kolo trebalo bi se odigrati između 20. i 22. listopada, a period od 24. do 30. listopada namijenjen je za Glavnu rundu Lige prvaka!

Kao što možete vidjeti, raspored nam je ove godine iznimno gust te još moramo vidjeti kada ćemo, u kojem obliku i na kojoj lokaciji održati Šalatu 2023.

OKVIRNI RASPORED ZA NAREDNI PERIOD (datumi sa * nisu potvrđeni)

3.-4. LIPNJA: Prijatelji za Oskara (Šubić) – završeno

8.-11. LIPNJA: Završnica Sveučilišnog prvenstva Hrvatske (Poreč)

5.-17. LIPNJA: Futsal cup Sveti Josip – in memoriam Matija Capar (OŠ, Kralja Tomislava, Trešnjevka)

21.-24. LIPNJA: Trofej Dinamo Slavonski Brod (Brodska Tvrđa)

21.-25. LIPNJA: Trofej Dinamo Dugave (Dani Dugava 2023.)

26./30. LIPNJA* : Večera Plavi prijatelj sezone 2022./23.

2.-8. SRPNJA: Dinamov ljetni kamp (Savudrija)

5. SRPNJA: Ždrijeb Lige prvaka 2023./24.

10./11. SRPNJA* : Izborna skupština Futsal Dinama (Zagreb)

18.-27. SRPNJA: Europsko sveučilišno prvenstvo (Split)

21.-27. KOLOVOZA* : Početak priprema

1.-2 RUJNA* : Trofej Dinamo Črnomerec – Čuljin memorijal

2.-9. RUJNA: U19 Europsko prvenstvo

8.-10. RUJNA: Hrvatski superkup 2023.

15.-22. RUJNA* : Elitna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024.

29.-30. RUJNA* : Početak 1.HMNL

6.-8. LISTOPADA*: 2. kolo 1.HMNL

10.-17. LISTOPADA*: Elitna runda kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024.

20.-22. LISTOPADA*: 3. kolo 1.HMNL

24.-29. LISTOPADA*: Glavna runda Lige prvaka!

Dinamo – to si ti!